Dve dirki voznikov speedwaya julija v Pragi

Karavana svetovnega prvenstva v speedwayu bo imela julija dve dirki v Pragi.


Razmere, ki jih povzroča epidemija koronavirusa in s tem povezana bolezen covid-19, so vnovič poskrbele za spremembo urnika dirk svetovnega prvenstva v speedwayu. Dirka v Pragi na stadionu Marketa, ki je bila po zadnji spremembi urnika načrtovana 5. junija, je namreč prestavljena, so sporočili iz  FIM (mednarodne motociklistične zveze) in predstavniki podjetja BSI, ki je glavni promotor tekmovanja. Oboji si prizadevajo, da bi letos izvedli vseh prvotno načrtovanih enajst dirk, a jih pri tem močno ovirajo zdravstvene razmere zaradi bolezni covid-19, vendar klju temu mrzlično iščejo rešitve. Uvodna preizkušnja sezone, ki bi morala biti 19. junija, je prav tako prestavljena (čas izvedbe dirke in organizator še nista znana). Svetovno prvenstvo, v katerem se bo z licenco AMZS za točke potegoval tudi 18-kratni slovenski državni prvak Matej Žagar, se bo zdaj začelo 16. julija v Pragi, kjer bo nato takoj naslednji dan 17. julija na sporedu še druga preizkušnja sezone. Organizatorji si močno prizadevajo, da bi lahko na obeh preizkušnjah na stadionu Marketa v določeni meri v omejenem številu prisostvovali tudi gledalci, seveda v skladu z veljavnimi predpisi in ukrepi lokalnih oblasti vsled epidemije koronavirusa in bolezni covid-19. Prenovljen koledar dirk svetovnega prvenstva v speedwayu za leto 2021 je zdaj sledeč:

  • 16. in 17. julij: Praga (Češka)
  • 31. julij: Vroclav (Poljska)
  • 7. avgust: Varšava (Poljska)
  • 14. avgust: Malilla (Švedska)
  • 28. avgust: Toljati (Rusija)
  • 11. september: Vojens (Danska)
  • 2. oktober: Torun (Poljska)
  • datum in prireditelj ene od dirk še ni znan

Pri tem velja opozoriti, da se lahko koledar dirk zaradi zdravstvenih in s tem povezanih varnostnih razlogov še spremeni.

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSspeedwaysvetovno prvenstvo v speedwayukoledar dirklicencakoronavirusepidemijacovid

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

6

Priljubljenost članka

6

Shrani

Delite s prijatelji