Mitja Šorn do zmage v Italiji

Na dirki italijanskega prvenstva z e-kolesi je Slovenijo z licenco AMZS uspešno zastopal Mitja Šorn.


Proga ZetaMXPark, ki se nahaja v bližini Rubbiana in Credere in je približno uro vožnje oddaljena od Milana, je bila v soboto 17. aprila 2021 prizorišče prve letošnje dirke italijanskega prvenstva z e-kolesi v panogi cross. Slovenske barve je z licenco AMZS branil Mitja Šorn (RP Moto - QULBIX), ki je zmagovito nastopil v razredu Open.

Šorn v enem od ovinkov na stezi ZetaMXPark.

Steza v  Langobardiji mu je bila pisana na kožo, že takoj na začetku sezone pa je potrdil tudi odlično pripravljenost ter formo. V sončnem in za dirkanje z e-kolesi zelo lepem vremenu si edini slovenski predstavnik na preizkušnji ni dovolil, da bi mu karkoli zmotilo osredotočenost na tekmovanje, stezo in zahtevne ovinke ter na morebitna oviranja oziroma prehitevanja. V obeh vožnjah je tekmece pustil za seboj ter prepričljivo dobil uvodno preizkušnjo na tej langobardski stezi v najmočnejšem razredu.

Tekmeci so Šornu gledali v hrbet v obeh vožnjah.

Še najbolj sta se mu približala italjanska voznika Giuliano Boschi in Riccardo Boschi, ki pa mu vseeno nista bila kos in sta zasedla na koncu drugo in tretje mesto na zmagovalnem podiju. Šorn je lahko po prvi preizkušnji zelo zadovoljen in z optimizmom zre na drugo dirko, ki bo 29. maja v Verolanuovi. Glavni cilj sezone za slovenskega predstavnika z e-kolesi v crossu bo zagotovo dirka za svetovno prvenstvo, ki je načrtovana 12. septembra na progi Bisalta Motorpark v Bovesu v Italiji.

Vidno zadovoljni Šorn je po koncu tekmovanja poziral s pokalom in priznanjem za zmago.

Ključne besede


AMZSelektrično koloe-bikelicencaMitja Šorne-kolesa

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji