Slovenja vas gosti uvodno preizkušnjo državnega prvenstva za voznike minimota, minigp-ja, skuterjev in supermota

V nedeljo 16. maja 2021 se bo z dirko v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi začela sezona nabiranja točk državnega prvenstva za dirkače minimota, mini-gpja, skuterjev in supermota.


Dolgega premora dirk v panogah minimoto, minigp, skuter in supermoto je konec. V nedeljo 16. maja AMD Ptuj organizira prvo preizkušnjo državnega prvenstva Slovenije v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi, na kateri se bodo za točke merili slovenski dirkači z licenco AMZS. Predsednik AMD Ptuj Uroš Langerholc je miren, saj je za dirko vse pripravljeno, prepričan pa je, da bodo boji za vsak centimeter proge in za vsako tisočinko napeti ter sila zanimivi. Ne le dirkači, tudi organizatorji v teh dneh precej pogledov namenijo v nebo in nestrpno spremljajo vremenske napovedi. Vsi skupaj namreč močno stiskajo pesti, da bi dirka minila brez dežja.

Organizacija dirk je že v normalnih pogojih zahtevno in stresno opravilo, tudi v tej sezoni pa bo zaradi znane zdravstvene situacije potrebna dodatna mera potrpežljivosti. Organizatorji morajo namreč dosledno spoštovati vse zahteve, predpise in ukrepe, ki jih postavlja Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) v skladu z zakoni in odloki Vlade Republike Slovenije, ki se nanašajo na preprečitev širjenja koronavirusa in z njo povezane bolezni covid-19. Zato AMD Ptuj prosi vse udeležence, da strpno in potrpežljivo ter dosledno izvajajo vse zahtevane predpise in ukrepe ter navodila organizatorjev, saj bodo na ta način pripomogli k temu, da bo lahko preizkušnja potekala brez morebitnih nepotrebnih zapletov in težav.

Prestopi v višje kategorije bodo premešali karte

Med vozniki skuterjev Nejc Kogovšek (AMD Orjaki) ne bo nastopil. Glavni favorit za zmago v tej kategoriji bo mladi Klemen Švara (AMTK Koper), ki zelo dobro vozi v italijanskem prvenstvi Trofeo Malossi, a zagotovo se bodo njegovi tokratni tekmeci zelo motivirani trudili do zadnjega atoma moči, da mu pokvarijo načrte.

Med vozniki razreda minigp ostaja glavni kandidat za zmago Enej Krševan (GAS Vrtejba), ki bo skušal nadaljevati niz neporaženosti. Lani je zmagal prav na vseh dirkah v vseh vožnjah slovenskega prvenstva in bo brez dvoma želel nadljevati niz neporaženosti.

Brata Enej (levo) in Tian (desno) bosta v novi sezoni želela dopolniti bogato zbirko pokalov in priznanj.

V članski kategoriji minimota bo naslov prvaka branil Jan Poropat (Minimoto klub Obala), a okrog sebe bo imel kar nekaj mladih fantov, ki so še lani tekmovali v mladinski konkurenci. Predvsem lanski šampion Slovenije v kategoriji minimoto otroci 2 Tadej Maver Guštin (GAS Vrtejba) in Andraž Osenk Drčar (AMD Orjaki) bi lahko prekaljenemu vozniku iz Lucije močno grenila načrte na domačih tleh v tej sezoni.

Jana Poropata verjetno čaka oster boj z mladimi fanti, ki zelo ambiciozno prihajajo v višjo kategorijo.

Zaradi prestopov v višjo kategorijo, se bodo karte zanesljivo pošteno premešale v mladinskih kategorijah minimota. Tai Komel in Matija Kodarin (oba GAS Vrtejba) sta, vsaj glede na lanske dosežke, glavna kandidata za najvišja mesta v kategoriji minimoto otroci 2, a tudi preostali tekmeci so na novo sezono dobro pripravljeni. Predvsem Tian Krševan (GAS Vrtejba), lanski prvak kategorije minimoto otroci 1, si vsekakor želi dobrih nastopov tudi v močnejši kategoriji in bolj ostri konkurenci. V kategoriji minimoto otroci 1 se bodo za Tianovo nasledstvo verjetno potegovali predvsem Tim Komel, Julija Lah in (če gre soditi po videnem na treningih) tudi novinka Naja Kropec (vsi GAS Vrtejba).

Med vozniki supermota bo Nejc Kržič (GAS Vrtejba) v vlogi branilca naslova najboljšega v državi iz minule sezone. Tekmeci ga bodo zagotovo skušali sklatiti s trona, med glavnimi konkurenti pa bo najbrž predvsem njegov društveni kolega Erik Luksa.

Nejc Kržič bo branil naslov najboljšega v supermotu.

Dosledno spoštovanje ukrepov, predpisov in navodil bo v pomoč vsem

Brez dvoma se obeta v nedeljo 16. maja zanimiva in napeta dirka za točke državnega prvenstva Slovenije v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi, na kateri pa bo potrebno brez izjem dosledno spoštovati vsa navodila in ukrepe, ki jih najdete v Posebnem pravilniku za dirko državnega prvenstva Slovenije za skuterje, minimoto in mini gp 10 in dirko pokalnega tekmovanja za skuter open in supermoto asfalt in za promocijski nastop Promo minimoto otroci.

Ključne besede


AMZSsupermotominimotoskuterAMD Ptujdržavno prvenstvoAMZS center kartinga in motošportalicencaminigpUroš Langerholc

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

30

Priljubljenost članka

30

Shrani

Delite s prijatelji