Cepljenje kategoriziranih športnikov

Kategorizirani športniki pod okriljem AMZS imajo možnost cepljenja v UKC Ljubljana.


Olimpijski komite Slovenije - Zveza športnih zvez, katere članica je tudi Avto-moto zveza Slovenije, se je glede na nove pogoje za covid-19 cepljenje z Univerzitetnim kliničnim centrom Ljubljana dogovoril za cepljenje za vse kategorizirane športnike (starost nad 18 let) in spremljevalce športnikov na velikih mednarodnih športnih prireditvah po 74. členu Zakona o športu.

Cepljenje bo potekalo v UKC Ljubljana, s cepivom Janssen (Johnson & Johnson). Za cepljenje se športnik oziroma spremljevalec osebno prijavi s priloženo excel preglednico, v kateri navede 3 možne termine cepljenja in jo po elektronski pošti pošlje na elektronski naslov cepljenje.covid@kclj.si, s pripisom »Skladno z dogovorom med UKC Ljubljana in Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez se prijavljam za Covid-19 cepljenje s cepivom Janssen v vašem cepilnem centru. Podatki so v priloženi datoteki«. Nato bo glede na možnosti cepilnega centra pozvan na cepljenje, sporočena pa mu bo tudi točna lokacija cepljenja. Za dodatne informacije vam je na OKS-ZŠZ na voljo g. Andraž Kopač (andraz.kopac@olympic.si).

Kategoriziranim športnikom, starim več kot 18 let in spremljevalcem priporočamo, da se čim prej prijavijo, saj bodo na ta način prej prišli do polne zaščite. Cepljenje se ne priporoča v obdobju 1 meseca od prebolele bolezni.

Še nekaj dodatnih informacij v zvezi s prijavo na cepljenje in izvedbo:

  • Prijave za cepljenje lahko izvajate tudi skupinsko (ena prijava oz. preglednica za celo reprezentanco ali klub), pazite le na varovanje osebnih podatkov (kodiranje preglednice z geslom, ločeno pošiljanje gesla).
  • Spremljevalci so vsi, ki so na uradnem seznamu za posamezno veliko mednarodno športno prireditev. Če se bodo prijavljali vsak posamezno, je potrebno vnaprej poslati spisek spremljevalcev.
  • Dodatno je dogovorjeno, da se lahko cepijo tudi vsi od 16 do 18 let s cepivom Pfizer, ki pa je dvo-odmerno. Potrebno je torej računati še na drugi odmerek, v razmaku od 21 do 42 dni po prvem.

Za vse morebitne dodatne informacije in pojasnila ali razjasnitev nejasnosti v zvezi s cepljenjem za kategorizirane športnike pod okriljem AMZS vam je na sedežu AMZS na voljo vodja področja avto-moto šport Luka Mežan.

Ključne besede


AMZSOKSOlimpijski komite SlovenijekoronavirusepidemijacovidcepljenjeUKC Ljubljana