Na karting dirki v Rechnitzu slovenski vozniki uspešni

Dirkališče Speedarena je gostilo dirko, ki je štela za točke CEZ, RMCA in Sportstil pokal.


Vozniki kartinga z licenco AMZS so se lahko minuli konec tedna v avstrijskem Rechnitzu potegovali za točke na dirki, ki je štela za centralno-evropsko cono (CEZ), avstrijsko prvenstvo (RMCA) in Sportstil pokal (SSC). V zelo spremenljivih vremenskih razmerah, v katerih sta se nenehno izmenjavala dež in sonce, so imeli obilo dela predvsem mehaniki, ki pa so pokazali, da so takemu izzivu kos.

Dež in sonce sta pošteno mešala štrene na progi.

Vozniki so imeli na stezi, ki se nahaja slabo uro in pol vožnje z osebnim avtom vzhodno od Gradca, zelo težke pogoje za dirkanje. Zato ni bilo presenečenje, da je bilo na mokri asfaltni podlagi z dokaj šibkim oprijemom gum veliko vrtenja in izletov s proge, a k sreči ob tem tudi sila malo nezgod. Organizator se je zelo potrudil in tekmovanje je bilo kljub zahtevnim razmeram za dirkanje izvrstno izpeljano.

Nik Trobec v sredini s pokalom za zmagovalca v razredu Rotax Junior, levo Nemanja Jovanović. desno Taj Kovačič.

V Sportstil pokalu so se zmag po posameznih kategorijah veselili naslednji vozniki:

Xen De Ruwe (v sredini) s pokalom za najboljšega v kategoriji Rotax DD2, levo Primož Matelič, desno Matic Kolmanič.

Za točke CEZ pa si lahko rezultate in uvrstitve voznikov z licencami AMZS po posameznih kategorijah pogledate na tej povezavi.

Ključne besede


AMZSkartingCEZlicencaSportstil pokal

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

14

Priljubljenost članka

14

Shrani

Delite s prijatelji