Grmek na Madžarskem sedmi v kvalifikacijah za individualno evropsko prvenstvo mladincev

Matic Ivačič je vozil v Pardubicah, Anže Grmek in Miran Praznik pa sta slovenske barve branila v Nagyhalaszu.


Češke Pardubice so bile prizorišče preizkušnje voznikov speedwaya, ki so se merili na dirki evropskega prvenstva (Euro Championship Challenge). Slovenijo je z licenco AMZS zastopal Matic Ivačič (ST Lendava), ki je praktično v zadnjem hipu prišel med šestnajsterico voznikov, saj je štartno dovoljenje za nastop dobil šele v petek. V zelo močni konkurenci, v kateri so vozili tudi nekateri prekaljeni asi z dirk svetovnega prvenstva, aktualni državni prvak Slovenije ni imel veliko možnosti, da bi se prebil v ospredje.

Z dirko ne morem biti zadovoljen. Celo dirko sem iskal nastavitve, kako dobiti hitrost, enostavno bil sem počasen in nisem našel prave hitrosti na svojem motorju,

je povedal Ivačič po koncu preizkušnje na ovalu v Pardubicah. Zmagal je v nešteto bitkah najvišje speedway ravni izbrušeni Patryk Dudek (POL), drugi je bil Daniel Bewley (VB), tretji pa Andzejs Lebedevs (LAT). Ivačič je pristal povsem na dnu lestvice brez osvojene točke.

Slovenska mladinca vozila po svojih zmožnostih

Anže Grmek in Miran Praznik sta z licencama AMZS vozila v Nagyhalaszu, kjer je bila na sporedu dirka kvalifikacij za evropsko prvenstvo mladih upov do 19 let. Zelo dobro se je z ostro mednarodno konkurenco spopadel predvsem Grmek. Aktualni državni prvak Slovenije med mladinci je po štirih vožnjah z devetimi točkami celo delil izvrstno tretje mesto, a je bil nato v  svoji zadnji vožnji dneva žal diskvalificiran in je pristal na končnem sedmem mestu, kar pa je za člana AMTK Ljubljana prav tako lep dosežek. 

 

Anže je odlično začel dirko in tudi v 19. vožnji napadal zmago, a zadel poljaka Curzytka, ki je padel in sledila je diskvalifikacija. Namesto dodatnih voženj za 3. mesto je dirko končal 7. in tako zgrešil uvrstitev v finalno dirko, v katero se uvrsti prvih pet voznikov iz vsake kvalifikacijske dirke,

je predstavo Grmeka na motorju na Madžarskem kratko in jedrnato ocenil njegov trener Franci Kalin. 

Grmek (levo) in Praznik (desno) v družbi izkušenega trenerja Kalina na dirki v Nagyhalaszu.

Praznik, sicer član AMD Krško, je tokrat ostal v ozadju.

Nabral sem nekaj novih izkušenj in osvojil 12. mesto s petimi točkami. Na progi v Nagyhalaszu sem užival. Je zelo lepa, a krepko krajša od moje domače v Krškem. Vseeno se bom sem z veseljem še kdaj vrnil,

pa je povedal mladi up iz Posavja, ki je spoznal, kako ostra je mednarodna konkurenca, ki ne dopušča in ne odpušča niti najmanjših napak.

Neuradni rezultati dirke v Nagyhalaszu.

Že v petek je v poljski 2. ligi nastopil Nick Škorja. Laščan vozi za nemški klub Landshut Devils, ki v tej sezoni tekmuje v poljski konkurenci. V Landshutu je gostoval vodilni klub na lestvici Kolejarz Opole in suvereno slavil zmago s 36:54. Za domače je Škorja v treh vožnjah prispeval tri točke.

Ključne besede


AMZSNick ŠkorjaMatic IvačičspeedwayAnže Grmeklicencadržavni prvakMatic Praznik

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

13

Priljubljenost članka

13

Shrani

Delite s prijatelji