Severin Sajevec v nedeljo na dirki evropskega prvenstva v trialu

V nedeljo 30. maja 2021 bo v Cortenovi v Italiji na sporedu prva dirka sezone evropskega prvenstva v trialu. Slovenijo bo zastopal Severin Sajevec.


Severin Sajevec je šestkratni državni prvak Slovenije v trialu. V letošnjem letu se je v slovenski konkurenci nepremagljivi as odločil preizkusiti tudi na mednarodnem prizorišču. Že v začetku aprila je nameraval v Francijo, kjer je bila v Breal sous Monfrortu predvidena uvodna preizkušnja za točke evropskega prvenstva, vendar je zaradi varnostno-zdravstvenih težav z epidemijo koronavirusa in z njo povezano boleznijo covid-19 dirka odpadla.

Sajevec je nepremgaljiv med slovensko trial konkurenco.

Zdaj slovenskega šampiona čaka preizkušnja v Cortenovi v Italiji, kamor potuje povsem miren in osredotočen, da pokaže, kaj zna in zmore.

Čas je, da naredim korak naprej. V načrtu imam odvoziti vse dirke za evropsko prvenstvo letos. Želim se preizkusiti na višji ravni in v močnejši konkurenci. Upam, da bom tudi tu naredil premik v pozitivno smer ter se razvijal in napredoval, da bom lahko potem izkušnje z mednarodnih dirk prenašal na mlajše generacije,

si je za cilj zadal Sajevec, ki ga v nedeljo 30. maja z licenco AMZS na petnajstih različnih sekcijah proge v dveh krogih brez dvoma čaka zelo težko delo. Skupaj bodo sekcije, ki jih bodo postavili člani italijanskega organizatorja Motoclub Valsassina, namreč merile kar 11 kilometrov.

Ključne besede


AMZStrialevropsko prvenstvoSeverin Sajeveclicencadržavni prvak

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

23

Priljubljenost članka

23

Shrani

Delite s prijatelji