Na dirki evropskega prvenstva v trialu Sajevec tretji

Severin Sajevec se je v Cortenovi v Italiji udeležil dirke, ki je štela za točke evropskega prvenstva v trialu. Zasedel je odlično tretje mesto.


Najboljši slovenski voznik triala Severin Sajevec je potrdil, da je v odlični formi. V italijanski Cortenovi, ki se nahaja približno 60 kilometrov severno od Bergama, je z licenco AMZS vozil zahtevno preizkušnjo evropskega prvenstva v trialu. V kategoriji Over 40 (nad 40 let) se je v ostri mednarodni konkurenci prebil na oder za zmagovalce. Osvojil je odlično tretje mesto.

Sajevec skrajno desno na odru za zmagovalce.

Tereni so bili zelo specifični. 16 sekcij je potekalo v reki, kar mi je predstavljalo izziv, saj na tovrstnih terenih v Sloveniji ni možno trenirati. Hvaležen sem za nove izkušnje, ki mi bodo koristile v nadaljevanju sezone, predvidoma na dirkah v Nemčiji in na Češkem,

je po koncu težke in naporne preizkušnje, povedal šestkratni slovenski državni prvak v trialu. Član AMD Lukovica se je imenitno spopadel z vsemi ovirami na progi, ki je obsegala 2 kroga po 15 sekcij v skupni dolžini 11 kilometrov.

Vožnja v reki je Sajevcu predstavljala velik izziv.

Do konca sezone sta na sporedu še dve dirki za točke evropskega prvenstva v trialu. Naslednja je predvidena 1. avgusta 2021 v Grossheubachu v Nemčiji, zadnja pa nato 8. avgusta 2021 v Kramolinu na Češkem.

Ključne besede


AMZStrialevropsko prvenstvoSeverin Sajeveclicencadržavni prvak

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

22

Priljubljenost članka

22

Shrani

Delite s prijatelji