Cestno hitrostni motociklisti opravili s prvo dirko sezone

Tekmovalci, ki se potegujejo za točke državnega prvenstva Slovenije v kategorijah supersport 300 in 600 ter razredu superbike, so se merili na Slovaškem.

Marko Bolko je v razredu superbike upravičil vlogo prvega favorita.
Marko Bolko je v razredu superbike upravičil vlogo prvega favorita.

Državno prvenstvo Slovenije v cestno hitrostnem motociklizmu je med tistimi, ki vselej pritegne ogromno pozornosti in zanimanja. Uvodna preizkušnja tekmovanja, ki ga pod okriljem AMZS organizira društvo 2NRace, je bilo na Slovaškem. Za ta čas nepričakovano nizke temperature niso ustavile navdušencev nad hitrostjo na dveh kolesih, na svoj račun pa so prišli tako novinci kot prekaljeni tekmovalci.

V najmočnejšem in najbolj prestižnem razredu superbike (SBK) je Marko Bolko (AMD Trebnje) potrdil, da bo tudi letos glavni favorit za naslov državnega prvaka, ki ga tudi brani. Čeprav je imel nov motocikel in ga ni imel priložnost prav velikokrat preizkusiti, pa mu tekmeci niso bili kos. Na zmagovalnih stopničkah sta mu družbo delala Nejc Dežman in Aleš Berzin (oba 2NRace).

Prvi trije v razredu superbike.

Logar v vlogi novinca do prvega mesta

V razredu supersport 600 je vse presenetil novinec Enej Logar (AMD Domžale). Tudi on nima prav veliko kilometrov na motorju, a vseeno se je z njim odlično ujel ter se zavihtel na najvišjo zmagovalno stopničko. Drugo mesto si je privozil Domen Lipnik, tretje pa Dejan Ločnikar (oba 2NRace).

Matija Zaletelj (levo) z najboljšimi tremi v razredu supersport 600.

Veliko smole je imel Bor Klemenc (AMD Trebnje), ki so ga najprej zaustavile tehnične težave, za nameček pa je nato še padel ter ostal brez točk na dirki.

Novinec v razredu SSP 600 Enej Logar je prijetno presenetil ter zmagal.

V razredu supersport 300 sta se z licencama AMZS merila le dva tekmovalca, ki sta prav tako pokazala zavidljivo obvladovanje motorja. Uspešnejši je bil Gašper Hudovernik (AMD Kranj), ki si je privozil prvo mesto. Novinec Etien Kantar Božič (ŠD Nenaten), ki je še lani tekmoval v razredu minimoto open, pa je tokrat izkušenejšemu tekmecu gledal v hrbet, a s svojimi vožnjami vseeno demonstriral, da se lepo razvija, vendar za odmevnejše rezultate pač potrebuje treninge in kilometrino, za kar je potreben čas.

Gašper Hudovernik prvi, Etien Kantar Božič drugi v razredu supersport 300.

Dirka se je iztekla po načrtu društva 2NRace, s čimer so bili zadovoljni tako tekmovalci kot organizatorji.

Trenutna situacija ni najbolj ugodna, a potrudili smo se in dosegeli pričakovanja. Prav tako nas zelo veseli, da se lahko spet dirka,

je po koncu slovesnih podelitev priznanj za najboljše dirkače povedal predstavnik organizatorja Matija Zaletelj (2n'Race), ki je opravljal tudi funkcijo direktorja dirke na Slovaškem.

Naslednja dirka državnega prvenstva Slovenije v cestno hitrostnem motociklizmu je na koledarju 6. julija 2021. Karavana dirkačev se bo preselila na dirkališče Grobnik, ki se nahaja v zaledju Kvarnerskega zaliva na Hrvaškem.

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvocestno hitrostni motociklizemlicenca2n'raceSSP 300SBKSSP 600Slovakia Ring

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

17

Priljubljenost članka

17

Shrani

Delite s prijatelji