Reprezentanca Slovenije na tekmovanju Six Days Enduro 2021

Barve Slovenije na 95. tekmovanju "World Trophy", ki je prvo izvedbo doživelo že daljnega leta 1913, bosta zastopali članska in veteranska reprezentanca.

Miha Špindler ima bogate izkušnje s tovrstnih tekmovanj.
Miha Špindler ima bogate izkušnje s tovrstnih tekmovanj.

Na že 95. tekmovanju v vzdržljivostnem motociklizmu (enduru), ki bo potekalo od 30. avgusta do 4. septembra 2021 v Italiji, bosta Slovenijo z licencami AMZS zastopali članska in veteranska reprezentanca. Za člansko vrsto Slovenije, ki bo tekmovala za pokal "World Trophy", bodo vozili Miha Špindler, Luka Kutnar, Toni Mulec in Rok Rus. Veterani bodo tekmovali v kategoriji "Club Team", slovensko reprezentanco pa bodo sestavljali Gregor Robek, Tomaž Podvratnik in Jaka Seles. Prijavljenih je 29 državnih reprezentanc ter več kot 200 ekip, 160 pa jih bo sodelovalo za klubske nagrade. Skupno število tekmovalcev je omejeno na 650.

Tekmovalni »paddock« in »Parc ferme« bosta na turističnem letališču Rivanazzano Terme. Prve tri dni bo tekmovanje potekalo predvsem po dolini v provinci Pavia, najprej po Val Staffori, nato pa še v sosednji Val Curone. Dirkaški dan bo sestavljen z vožnjo po enem tekmovalnem krogu, ki bo imel različne poti in zahtevnosti, sestavljen pa bo iz šestih posebnih etap, od tega treh za motokros in treh z enduro preizkusi.

Tekmovanje bo zahtevalo velik napor

V prvih dveh dneh so predvidene po 4 časovne kontrole, skupaj pa bodo tekmovalci prevozili vsak dan po 192 kilometrov. Tretji dan bodo tri časovni kontrole, skupaj pa voznike čaka približno 195 kilometrov vožnje na motorjih. Četrti in peti dan bosta potekala v Piemontu in bosta imela po pet časovnih kontrol, skupna dolžina voženj pa bo okrog 200 kilometrov. Šesti dan, ki bo zadnji, in sicer 4. septembra, bo potekal motokros preizkus na dirkališču Tazio Nuvolari v Cervesini, ki je približno 20 kilometrov oddaljeno od tekmovalnega »paddocka«. Proga za ta preizkus bo pripravljena posebej za zaključek naporne dirke.

Pred šestimi leti se je reprezentanca predstavila pred ljubljanskim Magistratom.

Slovenska reprezentanca je na tem zelo zahtevnem in nadvse izčrpljujočem tekmovanju nazadnje nastopila leta 2015. Takrat so bila pravila dirkanja v kategoriji "World Trophy" malce drugačna od teh, ki so zdaj v veljavi, Slovenija pa je med triindvajsetimi reprezentancami osvojila šestnajsto mesto.

Leta 2015 so Slovenijo zastopali Tomaž Podvratnik, Jaka Seles, Gregor Robek, Miha Špindler, Miran Stanovnik in Aleš Vrhovec.

Reprezentance in vsi udeleženci bodo morali spoštovati vsa navodila ter protokole, ki jih bodo zapovedovale italijanske oblasti za zajezitev epdidemije koronavirusa in z njo povezano boleznijo covid-19 v dneh tekmovanja, vozniki in člani osebja pa bodo izvzeti iz običajnih karantenskih zahtev, ki so predpisane za Italijo, so sporočili iz organizacijskega odbora.

Ključne besede


AMZSenduroLuka KutnarlicencaMiha ŠpindlerToni MulecRok RusGregor RobekTomaž PodvratnikJaka Seles

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

31

Priljubljenost članka

31

Shrani

Delite s prijatelji