V Wackersdorfu Kastelic do 16. mesta

Mark Kastelic na uvodni karting dirki prvenstva FIA Academy Trophy v nemškem Wackerdsorfu z licenco AMZS pogumno zastopal slovenske barve.


Slovenski dirkač v kartingu Mark Kastelic se je udeležil prve dirke letošnjega prvenstva FIA Academy Trophy, ki je bila na sporedu v Wackerdsorfu v Nemčiji. Finalno dirko je v konkurenci 48 dirkačev končal na 16. mestu, kar je najboljši rezultat slovenskega dirkača v tem tekmovanju.

Po prvem krogu celo zadnji

Tekmovanje FIA Academy Trophy je letos sestavljeno iz treh dirk, na njih pa vozniki nastopajo kot predstavniki držav. To pomeni, da je Mark Kastelic dejansko reprezentant Slovenije. V zelo ostri mednarodni konkurenci je tokrat zasedel 16. mesto, čeprav je imel že v prvem krogu velike težave.

Zelo sem zadovoljen, čeprav je bil začetek finalne dirke daleč od optimalnega. Pred menoj je trčilo nekaj dirkačev, ki so me pometli s steze in sem komaj še lahko nadaljeval dirko, in to z zadnjega mesta. A potem je šlo vse zelo dobro in sem prehiteval tekmece, kolikor sem jih pač lahko. Zato sem s 16. mestom zelo zadovoljen. Z nekaj boljšim izhodiščem in manj smole v prvem krogu pa bi se lahko uvrstil tudi med deset najhitrejših,

je po dirki povedal Kastelic.

Kastelic je bil po dirki zadovoljen s finalno vožnjo, četudi je imel na začetku kar nekaj težav.

V FIA Academy Trophyj prvenstvu vsi dirkači, to pot se jih je zbralo 48, nastopajo z enakimi dirkalniki, okvirje priskrbi proizvajalec OTK, motorje (ki jih pred vsako dirko dejansko izžrebajo) Vortex, za gume pa so zadolženi pri MG. Skozi celoten konec tedna je stopnjeval formo in bil na koncu med najhitrejšimi, kar je potrdil tudi vodja slovenske reprezentance Domen Jerančič.

Mark si je s tem nabral veliko izkušenj, posebej to velja za gume, saj v prvenstvu WSK vozijo z gumami drugega proizvajalca. Njegovi časi so bili v finalu povsem konkurenčni, njegov preboj z zadnjega mesta po prvem krogu na 16. mesto v cilju je bil fenomenalen. V nekaterih krogih je prehitel kar dva tekmeca naenkrat,

je povedal Jerančič, sicer tudi sam v preteklosti uspešen voznik gokartov. Dirka je bila dolga 21 krogov in pri visokih temperaturah zraka je tekmovalcem pobrala ogromno moči. Toda dobra telesna kondicija je poskrbela, da Mark s tem ni imel nobenih težav.

Kastelica visoke temperature zraka, ki so za dirkanje zelo zahtevne, niso ovirale, saj je fizično zelo dobro pripravljen.

Naslednja dirka za Kastelica bo že prihodnji konec tedna v Sarnu v Italiji, ko bo vozil v seriji WSK Euro. Sicer pa se bodo reprezentanti svojih držav na drugi dirki FIA Academy Trophy pomerili 15. avgusta v Adrii na stezi, na kateri je Kastelic pred dobrim tednom osvojil drugo mesto v tekmovanju serije WSK Euro.

Ključne besede


AMZSkartingMark KastelicFIA Academy TrophylicencaDomen Jerančič

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

51

Priljubljenost članka

51

Shrani

Delite s prijatelji