Cestno hitrostni motociklisti na dirki Alpe Adria na Grobniku

Trije Slovenci se bodo konec tedna preizkušali na uvodni preizkušnji sezone v cestno hitrostnem motociklizmu, ki bo štela za točke prvenstva Alpe Adria.

Etien Kantar Božič je v tej sezoni novinec v razredu supersport 300.
Etien Kantar Božič je v tej sezoni novinec v razredu supersport 300.

Cestno hitrostni motociklisti v prvenstvu Alpe Adria bodo konec tedna dočakali prvo dirko sezone. Vozili bodo na dirkališču Grobnik nad Reko. Trenutno je na dirko prijavljenih že več kot 80 dirkačev, med njimi pa bodo z licencami AMZS vozili tudi trije slovenski vozniki, in sicer Etien Kantar Božič,  Gašper Hudovernik in Marko Jerman. Prosti treningi in kvalifikacije na grobniškem dirkališču bodo že v petek 25. junija in soboto 26. junija, dirke po posameznih kategorijah pa bodo nato v nedeljo 27. junija.

Marko Jerman, najizkušenejši med Slovenci, z ekipo.

Prvenstvo Alpe Adria v tej sezoni po odpovedi majske preizkušnje v Poznanu obsega šest dirk. Po Grobniku sta v juliju načrtovani dirki na Slovakia ringu in v Poznanu na Poljskem, avgusta bodo dirkači znova na Grobniku, oktobra pa nato najprej v Mostu na Češkem, tekmovanje pa bodo končali v italijanski Adrii. Podroben koledar dirk si lahko ogledate na tej povezavi.

Ključne besede


AMZSMarko JermanAlpe Adriacestno hitrostni motociklizemGašper Hudovernikkoledar dirkEtien Kantar Božičlicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

14

Priljubljenost članka

14

Shrani

Delite s prijatelji