Na Pokalu prijateljstva člani AMD Krško prepričljivo najboljši

Na stadionu Matije Gubca je domače AMD Krško organiziralo prvo dirko sezone Pokala prijateljstva v speedwayu.

Vsi udeleženci dirke v Krškem. (Foto/Sašo Ključarič)
Vsi udeleženci dirke v Krškem. (Foto/Sašo Ključarič)

Na uvodni dirki sezone za Pokal prijateljstva, ki so jo organizirali člani AMD Krško na stadionu Matije Gubca, je premočno slavila domača zasedba. Zbrala je kar 50 točk, zelo dobro pa sta se odrezala Nick Škorja (3, 3, 3, 3, 3, 3), ki je prav vseh šest voženj dobil, ter mladi Anže Grmek, ki je tokrat okrepil posavsko speedway vrsto. Grmek je vknjižil prav tako zavidljivih 18 točk (3, 3, 3, 3, 2+1, 2+1). Za domačine sta točke pridno nabirala tudi veteran Denis Štojs (2, 1, 2, 1, 1, 2), ki jih je zbral 9, ter mladi Miran Praznik (1, 2, 1, 1, 2, 0), ki jih je na koncu imel ob svojem imenu 7. Za AMD Krško sta v prvem paru najprej vozila Škorja in Praznik, v drugem pa Štojs in Grmek. Po dvanajstih vožnjah pa sta Škorja in Grmek združila moči ter v zadnjih dveh vožnjah suvereno opravila s tekmeci iz Češke in Slovaške ter s 5 - 1 potrdila gladko zmago Posavcev na uvodni dirki Speedway Friendly Cupa oziroma Pokala prijateljstva.

Nick Škorja je bil najboljši posameznik na dirki, saj je dobil vseh šest voženj. (Foto/Sašo Ključarič)

Čehi pred Slovaki

Za drugo mesto je potekal boj med ekipo AK Marketa iz Prage in slovaškim moštvom SC Žarnovica. Čehi so imeli smolo, saj je Pavel Kuchar že v prvi vožnji padel in se poškodoval (odpeljali so ga v bolnišnico), vendar tudi slovaška ekipa ni bila kompletna in je dirko začela le s tremi vozniki. A Petr Chlupač in Jan Macek sta bila dobro razpoložena in Pražani so imeli predvsem po njuni zaslugi na koncu štiri točke več od slovaškega moštva.

Naslednja dirka za Pokal prijateljstva (Speedway Friendly Cup) bo v soboto 3. julija 2021 v Žarnovici, kjer se bo slovenski, slovaški in češki ekipi pridružil še klub iz Nemčije. Sobotni ekipni dirki nato na tem prizorišču v nedeljo 4. julija 2021 sledi še preizkušnja posameznikov, ki bo štela za točke državnega prvenstva Slovenije, Slovaške in Madžarske.

Zmagovita vrsta AMD Krško: Denis Štojs, Anže Grmek, Miran Praznik in Nick Škorja, v ospredju vodja voznikov Milan Praznik. (Foto/Sašo Ključarič)

REZULTATI

Končni vrstni red: 1. AMD Krško (Škorja, Praznik, Štojs, Grmek) 50 točk, 2. AK Marketa Praga 31 točk, 3. SC Žarnovica 27 točk.

Ključne besede


AMD KrškoNick ŠkorjaspeedwayDenis ŠtojsAnže GrmekMiran Praznikstadion Matije GubcaPokal prijateljstva

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

15

Priljubljenost članka

15

Shrani

Delite s prijatelji