Na Pannonia Ringu med prikoličarji Remše do točk svetovnega prvenstva

Na dirki svetovnega prvenstva prikoličarjev na Pannonia Ringu je slovenske barve z licenco AMZS zastopal Janez Remše.


Izkušeni Janez Remše je minuli konec tedna nastopil na drugi dirki sezone svetovnega prvenstva prikoličarjev. S sovoznikom Manfredom Wechselbergerjem sta se v ostri mednarodni konkurenci dobro spopadla s tekmeci. V soboto na prostih treningih sta še malce iskala nastavitve.

Za zdaj sem zadovoljen. Nekaj nastavitev sva popravila, še posebej v sprednjem delu je zdaj občutek boljši, ampak prepričan sem, da imava še vedno nekaj prostora, da zadeve še izboljšava,

je povedal slovenski voznik po sobotnem dnevu. Na nedeljski dirki je dvojec Remše - Wechselberger v prvi vožnji zasedel 8. mesto in si privozil 8 točk v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo. V drugi vožnji se je slovensko-avstrijska dvojica vnovič zelo dobro držala na progi, ciljno črto pa je prečkala na 9. mestu ter vknjižila še 7 točk. V skupnem seštevku za svetovno prvenstvo par Remše-Wechselberger s 15 točkami zaseda 11. mesto.

Naslednja v seriji dirk svetovnega prvenstva prikoličarjev, ki letos obsega osem preizkušenj, bo v Veliki Britaniji že prihodnji konec tedna. Tretja dirka sezone bo 4. julija 2021 na dirkališču Donnington Park.

Ključne besede


AMZSprikoličarjicestno hitrostni motociklizemJanez Remšesvetovno prvenstvolicencaPannonia RingManfred Wechselberger

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

15

Priljubljenost članka

15

Shrani

Delite s prijatelji