Trije Slovenci na dirki v Novem Marofu

Na dirki, ki je štela za točke evropskega pokala v minimotu in razredu ohvale so slovenske barve z licencami AMZS zastopali Jan Poropat, Nejc Petrič in Filip Lah.


Hrvaško dirkališče Novi Marof je bilo prizorišče preizkušnje, ki je štela za točke evropskega pokala v mini cestno hitrostnem motociklizmu, prav tako pa tudi za točke prvenstva Alpe Adria. Slovenske barve so branili trije vozniki. Jan Poropat je vozil v kategoriji minimoto Open 50. Z vsemi vožnjami, dvema kvalifikacijskima in nato tremi za končno razvrstitev, je opravil dobro. Prav na vseh je zasedel tretje mesto, tretji pa je bil tudi skupno.

Jan Poropat (desno) na tretjem mestu na odru za zmagovalce.

Nejc Petrič je vozil v katagoriji minimoto Junior B. V ostri konkurenci se je boril po svojih najboljših močeh. Kvalifikacijski vožnji je opravil na petem mestu, v treh vožnjah, ki so štele za razvrstitev na dirki, pa je v cilj pripeljal peti, četrti in v tretji znova peti. Tudi skupno mu je pripadlo peto mesti.

Nejc Petrič med prejemanjem navodil pred štartom.

Filip Lah je bil edini voznik v kategoriji Ohvale 160, zato je vozil skupaj s tekmovalci, ki so se borili za čim boljša mesta v razredu Ohvale 110. V vseh treh vožnjah je bil v borbi za tretje mesto. Ker je bil v svoji kategoriji brez konkurence, mu je tudi to prineslo kar nekaj dragocenih mednarodnih izkušenj.

Filip Lah je vknjižil kar nekaj dragocenih mednarodnih preizkušenj.

Ključne besede


AMZSminimotoohvaleJan PoropatlicencaFilip Lahmini cestno hitrostni motociklizemevropski pokalNejc Petrič

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

6

Priljubljenost članka

6

Shrani

Delite s prijatelji