Novi predsednik AMZS na prvem srečanju s predsednikom OKS

Brglez in Gabrovec sta se zavzela za izobraževanje športnikov in športnih delavcev o trajnostni mobilnosti ter poudarila pomen skupnih prizadevanj za financiranje športa s strani pristojnih državnih institucij.

Predsednik AMZS Andrej Brglez in predsednik OKS Bogdan Gabrovec, ki sta se jima na srečanju pridružila tudi generalna sekretarja Jure Kostanjšek (AMZS) in Blaž Perko (OKS).
Predsednik AMZS Andrej Brglez in predsednik OKS Bogdan Gabrovec, ki sta se jima na srečanju pridružila tudi generalna sekretarja Jure Kostanjšek (AMZS) in Blaž Perko (OKS).

Predsednik Avto-moto zveze Slovenije Andrej Brglez se je danes srečal z Bogdanom Gabrovcem, predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, katerega članica je AMZS kot nacionalna športna zveza za motošport in karting.

Predsednika sta izrazila zadovoljstvo nad dosedanjim sodelovanjem, ob tem pa izpostavila kar nekaj izzivov, ki so skupni obema organizacijama. Poudarila sta pomen ozaveščanja in izobraževanja o trajnostni mobilnosti tako športnikov kot trenerjev in drugih športnih delavcev, pri čemer je AMZS ponudil možnost tovrstnega usposabljanja na AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, kjer so v preteklosti že potekala najrazličnejša srečanja in usposabljanja tako športnikov kot trenerjev. Poudarila sta pomen financiranja športa s strani pristojnih državnih institucij, saj so športniki med največjimi in najboljšimi promotorji Slovenije, hkrati pa ima šport, in to ne le vrhunski, temveč tudi rekreativni oziroma redna telesna aktivnost, številne druge pozitivne vplive na družbo. Predsednika sta se zavzela, da se v okviru novega Nacionalnega programa športa v Republiki Sloveniji opredelijo kriteriji za sofinanciranje športnih panog, ki nimajo velikega števila kategoriziranih športnikov, pri čemer pa tekmovalci v teh panogah dosegajo vrhunske rezultate in osvajajo naslove evropskih in svetovnih prvakov. 

Video: Usposabljanje trenerjev smučarsko skakalnih klubov v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem

Ključne besede


OKStrajnostna mobilnostAMZS ŠportAndrej Brglez

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

11

Priljubljenost članka

11

Shrani

Delite s prijatelji