Hudovernik v Španiji na dirki svetovnega prvenstva razreda supersport 300

Na prvi dirki svetovnega prvenstva cestno hitrostnih motociklistov razreda supersport 300 se je z licenco AMZS preizkusil tudi Gašper Hudovernik.


Med vozniki, ki se letos borijo za točke svetovnega prvenstva cestno hitrostnih motociklistov v razredu supersport 300, imamo letos Slovenci svojega predstavnika. Z licenco AMZS se je na uvodni dirki preizkusil mladi Gašper Hudovernik. Na dirkališču Motorland, ki se nahaja dobro uro vožnje z avtomobilom jugovzhodno od Zaragoze, je okusil, kako zahtevna je konkurenca na tej ravni. Sobotno vožnjo je z yamaho končal na 23. mestu, v nedeljo pa je žal padel in preizkušnje ni končal. Zmago na prvi dirki sezone razreda supersport 300 si je sicer privozil po zaslugi boljše druge vožnje Španec Alvaro Diaz pred rojakom Marcom Garcio (oba yamaha), tretji pa je bil oba dneva Nemec Lennox Lehmann (KTM).

Svetovno prvenstvo razreda supersport 300 poteka v okviru svetovnega prvenstva superbike, za leto 2022 pa je predvidenih dvanajst dirk. Naslednja preizkušnja bo čez dva tedna v "katedrali motociklizma", kot številni ljubitelji cestno hitrostnega motociklizma radi imenujejo dirkališče TT Assen, ki je na Nizozemskem.

Ključne besede


AMZScestno hitrostni motociklizemGašper Hudoverniksvetovno prvenstvolicencasupersport 300

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji