Trije Slovenci na speedway dirkah v Terenzanu

Po obdobju treningov in priprav na novo sezono so Nick Škorja, Miran Praznik in Anže Grmek testirali pripravljenost na preizkušnjah italijanskega prvenstva v speedwayu, ki sta bili v Terenzanu minuli konec tedna.

Med mladinci in člani prvi Ansviesulis, Grmek in Praznik pa sta v nedeljo v mladinski druščini dirko končala na mestih dve in tri.
Med mladinci in člani prvi Ansviesulis, Grmek in Praznik pa sta v nedeljo v mladinski druščini dirko končala na mestih dve in tri.

Moto Club Olimpia je na stezi v Terenzanu pripravil dve preizkušnji v dveh dneh, ki sta šteli za italijansko državno prvenstvo. Dirk se je udeležila tudi trojica slovenskih voznikov. Z licencami AMZS so vozili Anže Grmek (AMTK Ljubljana), Nick Škorja in Miran Praznik (oba AMD Krško).

Razplet sobotne dirke je krojilo vreme. Na razmočeni progi smo videli številne padce. V enem od njih je bil udeležen tudi Škorja in po 12. vožnji je bila dirka prekinjena. Po treh odpeljanih vožnjah se je na uvodni dirki najbolje uvrstil Anže Grmek, ki je osvojil sedem točk (2, 3, 2) in 4. mesto v skupni ter 2. mesto v mladinski konkurenci. Nick Škorja je bil s petimi točkami (2, 3, P) šesti. Enako število točk je vknjižil tudi Miran Praznik (1, 2, 2), a je dirko končal na 8. mestu v skupni in 3. mestu v mladinski konkurenci. Zmagal je domačin Nicolas Covatti pred Latvijcem Ricardsom Ansviesulisom, ki je zmagal tudi v mladinski konkurenci, tretji pa je bil še en domačin Michele Castagna. 

Nedeljski program se je začel s kvalifikacijskimi vožnjami za uvrstitev med 16 nastopajočih na dirki. Vsi trije dirkači AMZS so bili v kvalifikacijah uspešni, a je v eni izmed voženj Ljubljančan Grmek grdo padel in njegov nastop na dirki je nekaj časa visel v zraku. Kljub bolečinam v nogi je stisnil zobe in nastopil.

V soboto je bila dirka žal prekinjena zaradi dežja, na koncu pa je bil rezultat dokaj soliden. Danes pa sem imel kar precej smole, v kvalifikacijah sem padel in si poškodoval levo nogo. Vzel sem nekaj protibolečinskih tablet in vseeno nadaljeval ter se uvrstil naprej na dirko. Nato sva v 6. vožnji s Škorjo "zapela" in sem utrpel še en padec. Za konec sem v zadnji vožnji čisto po neumnosti še zdrsnil in spet končal na tleh. Bila je dolga in naporna dirka, a na koncu smo jo nekako uspeli dokončati. Osvojil sem še eno 2. mesto med mladinci in 8. mesto med člani,

je vtise po dirki v nedeljo strnil Grmek, ki bo zanesljivo potreboval nekaj dni počitka in regeneracije po nesrečnih ter neprijetnih padcih.

Grmek je v nedeljo kar nekajkrat padel, a je do konca vseeno opravil vse vožnje in med mladinci zasedel 2. mesto.

Nick Škorja se je kljub diskvalifikaciji po padcu z Grmekom z enajstimi točkami (3, X, 2, 3, 3) uvrstil v finalno vožnjo, ki jo je končal četrti in je za las zgrešil stopničke. Njegov klubski kolega iz AMD Krško Miran Praznik je zbral sedem točk (1, 2, 1, 1, 2) in je nedeljsko preizkušnjo končal na 9. mestu oziroma na 3.mestu v mladinski konkurenci. Zmagal je sicer presenetljivo latvijski mladinec Ansviesulis pred Covattijem in Castagno.

Prvo dirko sezone, in sicer državno prvenstvo Češke v razredu do 250 ccm, je imel tudi mladi Krčan Sven Cerjak. Pokazal je, da se trdo delo na treningih obrestuje, z dobrimi vožnjami pa je dirko v Pragi končal na odličnem tretjem mestu.
 

Ključne besede


AMZSNick ŠkorjaspeedwayAnže GrmeklicencaMiran PraznikSven Cerjak

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

23

Priljubljenost članka

23

Shrani

Delite s prijatelji