Merili se bodo starodobniki

V soboto 14. in nedeljo 15. maja 2022 bodo Središče ob Dravi zavzeli številni starodobni dirkalni motocikli, ki se bodo pomerili na 5. mednarodni pozivni dirki Slovenija Classic TT.


Avto moto klub Slovenija Classic TT Središče ob Dravi v sodelovanju z Avto moto zvezo Slovenije (AMZS) in Hrvatskim moto savezom (HMS) pripravlja 5. mednarodno dirko starodobnih dirkalnih motociklov. Pozivna dirka Slovenija Classic TT je edina licencirana ulična motociklistična dirka v Sloveniji, ki so jo sicer prvič organizirali že leta 2013. Takrat so izpeljali paradno dirko, ki je bila poskus oživitve tradicije motociklističnega dirkanja v Središču ob Dravi, kjer so bili dirkaški navdušenci zelo aktivni v motociklizmu od šestdesetih let preteklega stoletja.

Močan mednarodni karakter

Proga, ki pelje skozi naselje Središče ob Dravi, je zahtevna. Dolga je 1265 metrov in nudi vsakemu vozniku veliko užitkov, prav tako pa so v preteklosti ob njej lahko v atraktivnih vožnjah prišli na svoj račun tudi številni gledalci. Tudi letos bo imela preizkušnja Slovenija Classic TT mednarodni značaj, saj se bodo njej v različnih kategorijah merili dirkači iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Nemčije. Dirka je uveljavljena v mednarodnem okolju, zato lahko tudi tokrat pričakujemo udeležbo številnih voznikov iz tujine. V mednarodni dirkaški srenji starodobnih motociklističnih voznikov namreč preizkušnja v Središču ob Dravi velja za eno najbolj atraktivnih dirk klasičnih dirkalnih motociklov. Organizator AMK Classic TT Središče ob Dravi je leta 2019 prejel tudi nagrado AMZS za najboljšega organizatorja dirke starodobnikov, kar najbrž pomeni, da se bodo člani kluba pri organizaciji tokratne preizkušnje znova sila motivirani maksimalno potrudili, da izpeljejo dirko, na kateri bodo na svoj račun prišli tako dirkači kot tudi gledalci.

V preteklosti so bili na dirki številni gledalci, ki najbrž tudi tokrat ne bodo manjkali.

Po programu dirke bodo v soboto 14. maja 2022 na sporedu prosti treningi, v nedeljo 15. maja 2022 pa so nato na vrsti kvalifikacije in dirke po posameznih kategorijah.

Ključne besede


AMZSstarodobnikistarodobni motociklizemSredišče ob DraviHMSSlovenija Classic TTAMK Slovenija Classic TT Središče ob Dravi

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji