Poropat in Maver Guštin odhajata na evropsko prvenstvo v Assen

Na slovitem dirkališču Assen na Nizozemskem bo od petka, 5. avgusta, do nedelje, 7. avgusta 2022, potekalo evropsko prvenstvo v mini cestno hitrostnem motociklizmu.

Maver Guštin (96) in Jan Poropat (57) bosta predstavnika Slovenije na evropskem prvenstvu v mini cestno hitrostnem motociklizmu, ki bo na Nizozemskem.
Maver Guštin (96) in Jan Poropat (57) bosta predstavnika Slovenije na evropskem prvenstvu v mini cestno hitrostnem motociklizmu, ki bo na Nizozemskem.

Slovita Katedrala motošporta, kakor številni ljubitelji motociklizma imenujejo progo v Assnu, bo konec tedna gostila evropsko prvenstvo v mini cestno hitrostnem motociklizmu. Barve Slovenije z licencama AMZS bosta v razredu minimoto open branila Jan Poropat in Tadej Maver Guštin. Prekaljeni Poropat ima na progo TT Junior Track na Nizozemskem, na kateri bodo vozili tudi tokrat, lepe spomine, saj je pred tremi leti na njej osvojil tretje mesto. Znova bo brezkompromisno želel poseči čim višje in opravičiti sloves enega najboljših voznikov v minimotu na Stari celini ter morda ponoviti uspeh iz leta 2017, ko se je veselil naslova evropskega prvaka. Za člana Minimoto kluba Obala racing to ni nemogoče, dejstvo pa je, da bo za tak dosežek potreboval tudi zvrhano mero športne sreče, ki je na takšnih tekmovanjih lahko tudi odločujoča. Poropat se na tekmovanje odpravlja tudi z lepo popotnico. Na zadnji dirki italijanskega državnega prvenstva v razredu open B minuli konec tedna v Ortoni se je namreč prebil na zmagovalni oder. Na progi d'Abruzzo je zasedel skupno drugo mesto, v skupnem seštevku pa je trenutno dve dirki pred koncem četrti. Vsekakor je potrdil, da je na evropsko prvenstvo zelo dobro pripravljen.

Jan Poropat je prekaljen in zelo izkušne voznik minimota, zato se lahko v Assnu morda spet uvrsti na zmagovalni oder.

Maver Guštin se bo v ostri mednarodni konkurenci tega ranga preizkusil prvič v karieri. Zanj rezultat morda niti ne bo tako zelo pomemben, čeprav bo zanesljivo skušal zagrabiti priložnost z obema rokama, če se mu bo ponudila. Za mladega člana AMD Divača bo najbrž v ospredju nabiranje dragocenih izkušenj, ki jih na tej ravni tekmovanj nima. Na dirki bo zato nepopisan list. Ker ga tekmeci z izjemo Poropata niti ne poznajo, je sposoben marsikoga presenetiti. Tudi Maver Guštin je pretekli konec tedna formo preverjal na preizkušnji italijanskega prvenstva v Ortoni. V razredu open A je po dveh vožnjah pristal na devetem mestu, skupno pa je po štirih odpeljanih dirkah enajsti. Vsekakor je nadarjen in premore potencial, vendar ne gre prezreti, da na dirkah evropskega prvenstva veliko štejejo tudi izkušnje, ki pa mu manjkajo. Zanesljivo se bo boril po najboljših močeh in če bo imel na progi tudi malce sreče, potem bi lahko prijetno presenetil.

Tadej Maver Guštin bo na evropskem prvenstvu v razredu minimoto open 50 tekmoval prvič.

Ključne besede


AMZSminimotoevropsko prvenstvoJan PoropatlicencaTadej Maver Guštin

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

16

Priljubljenost članka

16

Shrani

Delite s prijatelji