Žagar dirka v Goričanu, Škorja rezerva

Konec meseca bo v Goričanu na Hrvaškem prva dirka svetovnega prvenstva v speedwayu v letu 2023, z licencama AMZS pa bosta imela na njej vsak svojo vlogo tudi Matej Žagar in Nick Škorja.


Speedway Grand Prix sezona 2023 se nezadržno bliža. Prva dirka bo v soboto, 29. aprila, v Donjem Kraljevcu, kjer bo Velika nagrada Hrvaške. Na uvodni preizkušnji sezone bosta sodelovala tudi dva slovenska voznika z licencama AMZS. S povabilom organizatorja bo v tekmovalni šestnajsterici znova Matej Žagar, v vlogi prve rezerve pa bo na nastop čakal tudi Nick Škorja, ki je lani tu že dobil priložnost za vožnjo med svetovno elito speedwaya.

Matej Žagar je lani v Goričanu pustil zelo dober vtis.

Lani je Žagar ob bučni podpori slovenskih ljubiteljev speedwaya na tribunah posebno povabilo organizatorja upravičil s končnim 6. mestom. Proga, ki jo najuspešnejši slovenski speedway voznik vseh časov zelo dobro pozna in jo ima skoraj že kar za domačo, mu je v karieri prinesla vrsto odmevnih rezultatov in dosežkov. Lanskoletni nastop mu je prinesel 11 točk, skupno pa je na speedway dirkah svetovnega prvenstva tako presegel mejo 1000 osvojenih točk v karieri na tej ravni. V sezonah 2019 in 2020 je v Goričanu zmagal na kvalifikacijskih dirkah za svetovno prvenstvo Grand Prix Challenge, v sezoni 2012 pa je osvojil 2. mesto. Za kar 18-kratnega zaporednega državnega prvaka Slovenije v speedwayu bo to že 128. dirka v elitni seriji Speedway Grand Prix. Sicer proga na stadionu Millenium velja za eno najatraktivnejših na koledarju SGP in bo verjetno tudi letos postregla z zelo zanimivimi in napetimi boji, v katerih se bosta skušala čim bolje pokazati in dokazati tudi slovenska predstavnika. V vlogi glavnega favorita bo bržčas spet trikratni svetovni prvak in lanski zmagovalec Bartosz Zmarzlik (Poljska), na zmagovalnem odru pa sta lani stala še Zmarzlikov rojak Maciej Janowski in Mikkel Michelsen (Danska).

Nick Škorja bo tudi letos na priložnost za vožnjo med svetovno speedway elito čakal v vlogi prve rezerve.

Dirka za Veliko nagrado Hrvaške v speedwayu bo v soboto, 29. aprila 2023. Začela se bo ob 19. uri, vstopnice zanjo pa lahko poiščete na tej povezavi.

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSGrand PrixNick ŠkorjaspeedwaySGPsvetovno prvenstvoGoričan

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

13

Priljubljenost članka

13

Shrani

Delite s prijatelji