Hudovernik in Nusdorfer vozila na Slovakia Ringu

Na dirkališču Slovakia Ring je potekala prva preizkušnja Alpe Adria sezone v cestno hitrostnem motociklizmu. Z licencama AMZS sta se v mednarodni konkurenci preizkusila Gašper Hudovernik in Jan Nusdorfer.

Jan Nusdorfer (77) je dobro odpeljal preizkušnjo na Slovakia Ringu.
Jan Nusdorfer (77) je dobro odpeljal preizkušnjo na Slovakia Ringu.

Letošnja sezona tekmovanja Alpe Adria v cestno hitrostnem motociklizmu obsega šest terminov na štirih različnih prizoriščih, na katerih bodo izpeljali skupno dvanajst dirk. Prvi dve sta bili v soboto, 27. maja, in nedeljo, 28. maja, na dirkališču Slovakia Ring, kjer sta slovenske barve z licencama AMZS branila Gašper Hudovernik in Jan Nusdorfer.

Boljša druga dirka

Hudovernik je vozil v razredu SST600, v katerem se je v sobotnih kvalifikacijah dopoldne za čim boljše štartne pozicije merilo kar 25 voznikov. Slovenski predstavnik je za prvim zaostal za dobre tri sekunde, čas kroga, ki ga je postavil, pa mu je na koncu prinesel 9. mesto oziroma štartno pozicijo v tretji vrsti. Popoldansko dirko je nato odpeljal zbrano in preudarno ter je pridobil eno mesto, saj je v cilj pripeljal na 8. mestu. Zmagal je Madžar Bencse Kecskes Gabor. Nedeljsko dirko je Hudovernik odpeljal bistveno bolje in bil hitrejši na stezi. Ciljno črto je tokrat prečkal na 5. mestu, vnovič pa je bil prvi Kecskes Gabor, ki je prevladoval med rojaki, saj so na drugi dirki prva štiri mesta zasedli madžarski vozniki.

Gašper Hudovernik (37) se je na drugi dirki, ki je bila v nedeljo, odrezal bolje.

Nusdorferju zmaga in drugo mesto

V razredu Cup 600 se Janu Nusdorferju kvalifikacije niso posrečile po željah. A je nato opazno popravil svojo vožnjo na dirki, v kateri je po odstopu italijanskega tekmeca Luce Spigariola vknjižil zmago. V nedeljo pa je bil Italijan boljši in hitrejši od Nusdorferja, ki se je moral zadovoljiti z drugim mestom.

Moj nastop na Slovakia Ringu je bil v redu, če vzamem v račun, da sem bil prvič na tej stezi ter da sem pred dvema mesecema presedlal s Suzukija na Yamaho in se motorja nisem še povsem privadil. Obenem pa sem imel cel vikend težave s prednjo zavorno črpalko, tako da iz kvalifikacij in obeh dirk nisem uspel izvleči, kar sem si zaželel. Sedaj sledi še preizkušnja na Madžarskem, potem pa prideta na vrsto Grobnik in Brno, ki sta mi bolj pisana na kožo,

je svoj premierni nastop na slovaški progi ocenil Nusdorfer.

Nusdorfer (drugi z leve) je zadovoljen z vožnjami na Slovakia Ringu, kjer je v soboto zmagal, v nedeljo pa osvojil drugo mesto.

Cestno hitrostno prvenstvo Alpe Adria se bo nadaljevalo na dirkališču Pannonia Ring na Madžarskem, kjer se bodo vozniki merili med 16. in 18. junijem, nato bodo med 14. in 16. julijem tekmovali v Brnu na Češkem, med 4. in 6. avgustom bodo vozili na Grobniku na Hrvaškem, od 8. do 10. septembra bodo spet na dirkališču Slovakia Ring, tekmovanje pa bodo končali na grobniški stezi, kjer bodo imeli zadnjo dirko v času med 20. in 22. oktobrom.

Ključne besede


AMZSAlpe Adriacestno hitrostni motociklizemGašper HudoverniklicencaAlpe Adria Motorcycle UnionSlovakia RingJan Nusdorfer

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

28

Priljubljenost članka

28

Shrani

Delite s prijatelji