Mladinci na evropskem prvenstvu parov v Pragi do 5. mesta

Mladinci v 250-kubičnem razredu so v Pragi začeli teden evropskih prvenstev parov v speedwayu. Slovenska mladinska reprezentanca v zasedbi Sven Cerjak, Tilen Bračko in Gregor Zorko je na predzadnji dirki prvenstva z zmago v finalu C zasedla 5. mesto.


Proga v češki prestolnici je bila po deževju precej razmočena, zaradi česar je bil odpovedan uradni trening pred dirko. Kljub temu so se Slovenci dobro znašli in v svoji tekmovalni skupini zasedli tretje mesto za favoriziranima ekipama Poljske in Švedske. Nastope Slovencev sta z zmago in drugim mestom začela Sven Cerjak in Tilen Bračko. V drugem nastopu sta Cerjak in Gregor Zorko osvojila drugo in tretje mesto, v tretjem pa sta bila kljub dobremu štartu Cerjaka Poljaka hitrejša. Po odsotnosti na drugi dirki v Švedski Motali je priložnost ponovno dobil tudi Zorko, ki je v treh nastopih zbral 3 točke (1,0,2). S skupaj 12 točkami po rednem delu so se Slovenci uvrstili v 3. mesto v skupini za Poljaki z 18 in Švedi s 14 točkami. 

Steza je pred dirko izgledala slabo, a se je izkazala za trdo in ne zelo zahtevno. V prvi vožnji sva s Tilnom povedla, nato sem osvojil še drugo mesto, v tretjem nastopu pa sta bila po dobrem štartu Poljaka hitrejša. V tekmovalni skupini smo zasedli tretje mesto in se uvrstili v C finale, kjer sva s Tilnom zmagala in osvojili smo končno 5. mesto,

je po nastopu v Pragi povedal Cerjak.

Tilen Bračko z rumeno čelado, Gregor Zorko z belo čelado.

V C finalu sta se Cerjak in Bračko pomerila proti paru iz Nemčije in osvojila prvo in drugo mesto za končno 5. mesto na dirki. Cerjak je v štirih nastopih zbral 9 točk (3,2,1,3), Bračko pa z nastopom manj 5 točk (2,1,2). Finale B so proti Švedom dobili Britanci in zasedli končno tretje mesto, finale A in prvo mesto pa je osvojil par iz Poljske v zasedbi Kacper Mania in Maksymilian Pawelczak pred Dansko v postavi Mikkel Andresen, Patrick Kruse in Villads Pedersen.

Slovenci so s petim mestom pridobili tudi mesto v skupnem seštevku evropskega prvenstva parov, kjer so po treh od štirih dirk peti. Zadnja dirka jih čaka že v četrtek, 30. avgusta, v poljskem Bydgoszczu.

Selektor Gregor Arnšek želi v Bydgoszczu poseči še mesto višje v skupni razvrstitvi:

Odločitev žirije, da odpove trening, se je izkazala za pravilno, saj je bila proga do ogrevanja in dirke dovolj posušila in omogočala dobro dirkanje. Vsak izmed naših fantov je maksimalno izkoristil svojo priložnost in osvojili smo končno 5. mesto. S tem smo se pomaknili na 5. mesto tudi v skupni razvrstitvi in v Bydgoszczu bomo poskušali seči še mesto višje.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji