V kamnolomu Mozelj za točke državnega prvenstva v trialu

V kamnolomu Mozelj v Kočevju je potekala tretja preizkušnja za točke državnega prvenstva v trialu. Za tokratno organizacijo so poskrbeli člani AMD Kočevje, ob pomoči AMD Lukovica.

Med najmlajšimi je bil najboljši Lovro Setnikar (AMD Lukovica).
Med najmlajšimi je bil najboljši Lovro Setnikar (AMD Lukovica).

Letos je bilo vreme na strani organizatorjev, tekmovalce je spremljalo sonce in prijetne temperature. Vsega skupaj je bilo postavljenih pet sekcij, ki so jih tekmovalci morali odpeljati petkrat s časovno omejitvijo štirih ur. Dve sekciji sta bili postavljeni na gozdnatem in peskastem terenu, z vmesnimi strmimi vzponi in spusti. Gozdnati odseki so vsebovali tudi nekaj prečenj, ki so marsikomu predstavljali izziv. Preostale tri sekcije so bile postavljene na bolj peskastem delu kamnoloma z umetnimi ovirami, kar je večini predstavljalo najtežji del tekmovanja. Organizator, Matej Kosten, je po tekmovanju povedal, da je druga izvedba trial tekmovanja potekala tekoče, za kar se je še posebej zahvalil celotni ekipi AMD Lukovica. Pripava na tekmovanje je potekala po načrtih, v prihodnje pa bi si predvsem želel večje udeležbe domačih tekmovalcev.

V kategoriji najmlajših so se pomerili trije tekmovalci. Prvo mesto in potrditev v skupnem seštevku je vknjižil Lovro Setnikar (AMD Lukovica), ki je zelo dobro odpeljal modre sekcije, drugo mesto je osvojil Jan Bilen (MCK Kvarner), tretje pa Lovrotov brat Nejc Setnikar (AMD Lukovica), ki je sekcije premagoval z električnim trialom ob stalni podpori in usmerjanju očeta Klemna Setnikarja.

Zopet smo lahko spremljali lepo število ženskih predstavnic, ki so se borile po svojih najboljših močeh. Nič kaj prijetno ni bilo videti kar nekaj padcev nasplošno v vseh kategorijah in posledično odpadlih vezirjev. Prvo mesto in potrditev v skupnem seštevku si je privozila Ines Pezić Pregrad (AMD Lukovica), ki si je zopet delila motor z Jasno Hribar (AMD Lukovica), kar zagotovo obema dodatno oteži tekmovanje, a tokratne sekcije so bile postavljene na manjšem teritoriju, brez pretirano dolgega transferja, kar jima je zagotovo olajšalo logistično izvedbo. Ines Pezić Pregrad se je bolj suvereno počutila na umetnih ovirah, saj je bil v gozdu tudi sipek teren in strmi spusti, kjer je enkrat celo padla. Za konec je zelo pohvalila postavitev sekcij v letošnji sezoni. Na drugem mestu se je zvrstila Nina Berlič (2n Race), na tretjem pa hrvaška voznica Ines Stanić (MZ AZALEA).

V beli kategoriji je bil povsem izenačen izid med Nino Berlič in Ines Stanić, a na koncu je prevladalo večjo število brezhibno odepljanih sekcij, kar je uspelo Nini Berlič. Po tekmi je povedala, da tekom vožnje niti ni vedela, kako izenačeni sta s sotekmovalko Ines Stanić. Dodala je, da je vozila čim bolj umirjeno in osredotočeno na posamezni sekciji. Na tekmi v Kočevju je dirkala prvič, teren se ji je zdel zanimiv, sekcije dobre, na novo pa se je spoznavala s sipkim terenom. Na tretje mesto se je v kategoriji T4 uvrstila Tamara Stare (AMD Lukovica).

Mirko Mežek (AMD Radovljica) poskrbel za spektakularen padec.

Pestro dogajanje je bilo tudi v rumeni kategoriji, kjer smo bili priča enemu izmed številnih padcev, ki so se zvrstili na današnji tekmi. Prvouvrščeni v rumeni kategoriji (T3) Mirko Mežek (AMD Radovljica) ga zagotovo ne bo pozabil. Pri spustu na eni izmed sekcij je s prvim kolesom zapeljal v kamen, posledično mu je spodrsnila roka z ročke za plin, sledil je hiter premet preko krmila. Mežek jo je k sreči odnesel brez poškodb, po tekmovanju pa nam je zaupal, da so padci sestavni del motošporta. Očividci so padec označili kot spektakularen, sam o tem pa ni bil tako zelo prepričan, dejanska »slika« padca bo jasna jutri po počutju. Drugo mesto je osvojila Ines Pezić Pregrad (AMD Lukovica), tretje mesto pa Sebastjan Sikovšek (AMD Lukovica), ki navdušuje s svojimi predstavami in vidno napreduje.

Lovro Setnikar (AMD Lukovica) je bil tudi tokrat razred zase v modri kategoriji (T2), kjer je skupno vknjižil 24 točk. Lovro se je na tekmi počutil dobro, vse dokler ga ni nekaj zabolelo v nogi, kar mu je sicer otežilo tekmovanje, a se ni predal. Najbolj je bil navdušen, ko mu je uspelo odpeljati krog brez napak. Zadnjo dirko sezone bo odpeljal še v modri kategoriji, nalednje leto pa ga lahko pričakujemo že v rdeči. Drugo mesto je zasedel Toni Bilen (MCK Kvarner), tretje pa Marino Velušček (GAS Vrtejba).

Zadnja dirka državnega prvenstva v trialu bo v Idriji. Ali Al Hiasat, zmagovalec rdeče kategorije.

V rdeči kategoriji so se borili Ali Al Hiasat (AMD Lukovica), Vedran Kukurin (MCK Kvarner) in Luka Ožbolt (MCK Jaska). Najbolje se je zopet izkazal Ali Al Hiasat, ki je predvsem užival v vožnji na novih sekcijah, obenem mu je odgovarjal teren, ki je bil suh s slabšim oprijemom. Če mu bo urnik dopuščal, se bo udeležil tudi zadnje preizkušnje državnega prvenstva, ki bo 30. septembra 2023 v idriji.

Ključne besede


trialdržavno prvenstvoAMD LukovicaAMD Kočevje

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

12

Priljubljenost članka

12

Shrani

Delite s prijatelji