V Idrijo na žlikrofe in dirko triala

V soboto, 30. septembra, bo v Idriji potekala zadnja letošnja dirka državnega prvenstva v trialu. Na četrti dirki sezone 2023 bomo dobili državne prvake. Dirko bodo organizirali člani AMTK Koper.


Zahtevna proga s prav posebnim imenom "Karbidovka" bo konec tedna gostila najboljše slovenske voznice in voznike v trialu. Prizorišče zadnjega obračuna v sezoni 2023 bo poligon v Idriji, ki bo udeležencem ponudil zahtevne sekcije, polne težkih delov, ki jih bodo morali pogumno premagati.

Kukurin vodilni v absolutni konkurenci

Vedran Kukurin (MCK KVARNER) je po treh odpeljanih dirkah tekmovalec z največ teočkami v skupnem seštevku. Ima jih 51, ki jih je osvojil s tremi drugimi mesti.  Odlično formo je na zadnjih dveh preizkušnjah v najtežji, Rdeči T1 kategoriji, prikazal Ali Al Hiasat (AMD Lukovica), ki je nanizal dve zaporedni zmagi.

V Idriji sem enkrat že bil. Pravijo, da je kar zahtevno, če je tam mokro. Glede na to, da so sekcije postavljene v gozdu, bi mi moralo ustrezati,

je pred zanimivo dirko v mestu rudarjev in idrijskih žlikrofov povedal Al Hiasat, sicer voznik, ki večino sezone preživi na motorju za enduro.

Zaradi izpuščene prve dirke je s 40 točkami na skupno tretjem mestu, za Luko Ožboltom, ki je sicer vodilni v razredu Trial mladinci.

V ženski konkurenci Pezić Pregradova ne popušča

V letošnji sezoni je bilo na štartu tudi osem neustrašnih deklet, med katerimi izstopa Ines Pezić Pregrad (AMD Lukovica). Na treh dirkah je vsakokrat vknjižila zmago in ima tako popolnih 60 prvenstvenih točk.

Upam, da bo tako kot v Kočevju, da bo veliko punc na štartu. Da se bomo imele fajn. Letos so sekcije super pripravljene in da bo en zabaven dogodek,

je o pričakovanjih zadnje dirke v sezoni povedala Pezić Pregradova, ki vozi v kategoriji T3.

Še najbližje ji je letos prišla Nina Berlić (Društvo 2n’Race), ki nastopa v najlažji, a še vedno zahtevni beli T4 skupini. Tretja je Tamara Stare (AMD Lukovica).

Setnikar neustavljiv v močni konkurenci

Lovra Setnikarja (AMD Lukovica) ni treba posebej predstavljati, saj že dolgo velja za up slovenskega triala. Letos še tekmuje v modri, T2 skupini, za naslednje leto pa bi lahko maturiral v najtežjo: 

Na naslednji dirki še ne bom dirkal v rdeči skupini, bom pa v njej dirkal v sezoni 2024.

Na vsaki dirki, ki jo je odpeljal v tem tekmovalnem letu, si ni privoščil napake in je v skupnem seštevku vodilni dirkač. Pod njim na lestvici je Jan Bilen (MCK KVARNER), tretji pa Svit Sajevec (AMD Lukovica).

Tekmovalni program na poligonu v Idriji se bo začel ob 11. uri, zaključilo pa se bo štiri ure in pol kasneje. Za organizacijo in postavitev sekcij bodo skrbeli člani AMTK Koper.

Ključne besede


državno prvenstvoIdrija

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji