V Idriji najtežja preizkušnja za zaključek sezone

Na progi "Karbidovka" v Idriji se je zaključila letošnja sezona državnega prvenstva v trialu. Zahtevni pogoji na petih težkih sekcijah so tekmecem povzročili številne preglavice. Po štirih odpeljanih dirkah smo dobili državne prvake v štirih različnih kategorijah za sezono 2023.


Tekmovalke in tekmovalce je na zadnji dirki sezone v trialu pričakal zahteven preizkus njihovega znanja. Petkrat so morali prevoziti težkih pet sekcij, ki so potekale v naravnem okolju. Proga "Karbidovka" v Idriji je bila polna pasti za enajst zvestih udeležencev letošnjega državnega prvenstva. Zagotovo bi bila udeležba večja, če ne bi bilo nekaterih poškodb, ki so jih nekateri utrpeli na predzadnji preizkušnji v Kočevju.

Kar nekaj gledalcev je videlo vratolomne skoke čez navpično postavljene skale, voznice in vozniki pa so morali uporabiti vse svoje znanje in svoje spretnosti na sekcijah, polnih listja in vej, ki so bili položeni na mehki podlagi. Za odlično izpeljano dirko so tokrat poskrbeli člani AMTK Koper.

Al Hiasatu dirka v Idriji, naslov prvaka Ožboltu

V najtežji rdeči skupini T1, v kateri so morali tekmovalci premagovati najbolj zahtevno traso, je bil najbolj uspešen Ali Al Hiasat (AMD Lukovica). Po odpeljanih petih krogih je zbral 78 kazenskih točk. Za Al Hiasata je to tretja zaporedna zmaga.

Danes sva bila samo dva, bi bil vesel, če bi nas bilo več. Sem zadovoljen z zmago, vendar ni šlo vse po načrtu, ker je bil težek teren, spolzke skale. Bi bil zadovoljen z manj kazenskimi točkami, vendar tako je pač bilo,

je po novem uspehu povedal Al Hiasat. Še najbližje mu je po premagovanju ovir prišel Luka Ožbolt (MCK Jaska), ki je osvojil drugo mesto s 106 kazenskimi točkami. Kljub temu je bilo to dovolj, da je v absolutni konkurenci postal državni prvak v trialu.

Luka Ožbolt absolutni državni prvak v trialu.

Setnikar ljubi modro barvo

Lovro Setnikar (AMD Lukovica) je še enkrat dokazal, da ima neverjeten občutek za ravnotežje in preskakovanje ter premagovanje ovir. Devetkrat je v modri, T2 skupini, odpeljal sekcije brez napake, a tako kot ostali ni bil imun za zahtevnost proge in je zbral 36 kazenskih točk, najmanj od vseh udeležencev.

Danes so bile v Idriji zahtevne sekcije, je bilo še kar mastno od jutranje rose. Potem pa so se proge zlizale in so bile mastne,

je po novi dominantni predstavi povedal mladi talentirani dirkač.

Drugo mesto v T2 je osvojil Marino Velušček (Društvo GAS Vrtejba), ki je vknjižil 44 kazenskih točk, tretji pa je bil Borut Vipotnik (AMD Lukovica) z zbranimi 60 kazenskimi točkami.

Lovro Setnikar še naprej dokazuje, da ima neverjeten občutek za ravnotežje in preskakovanje ter premagovanje ovir.

Rumena kot zlata za Pezić Pregradovo

Ines Pezić Pregrad (AMD Lukovica) je bila kar se tiče odpeljanih sekcij brez napake najboljša. Zadnji peti krog je odpeljala popolno in tako postala zmagovalka rumene skupine.

Tukaj je teren kar drugačen, kot smo ga vajeni, je zelo spolzek, mah je bil po skalah. Bilo je zahtevno, toda iz kroga v krog je bilo lažje. V zadnjem krogu mi je uspelo odpeljati idealno, kar je bilo super,

je po novi uspešni dirki povedala Pezić Pregradova.

Z novimi 20 prvenstvenimi točkami je še potrdila svojo prevlado v državnem prvenstvu, zaradi česar se je veselila tudi naslova državne prvakinje v ženski konkurenci. Kot najboljša ženska predstavnica v sezoni je od Zavoda za turizem Idrija prejela posebno nagrado - unikatne ročno izdelane uhane iz idrijske čipke.

Drugo mesto v T2 skupini je šlo v roke Sebastjana Sikovška (AMD Lukovica).

Ines Pezić Pregrad je z zmago v Idriji potrdila naslov državne prvakinje.

V beli skupini do zmage še ena Ines

V najlažji, vendar ob pogledu na progo v Idriji še vedno zahtevni skupini, je prvo mesto osvojila Ines Stanić (MZ Azalea), ki si je večino dirke sposojala motor od soimenjakinje Ines Pezić Pregrad, nato pa ji je po koncu svojega nastopa motor posodil kar Lovro Setnikar. Zbrala je 59 kazenskih točk:

To je moja prva sezona, v kateri tekmujem v trialu. Tukaj v Idriji, kjer so bile zahtevne sekcije, sem tekmovala prvič. Ekipa je bila super, celoten koncept dirk triala mi je zelo zanimiv, kar je super.

Drugo mesto je tokrat osvojila Nina Berlič (2n’Race), tretja pa je bila najstarejša voznika v ženski konkurenci, vendar trmasto odločena, da premaga sekcije, Tamara Stare (AMD Lukovica).

Znani državni prvaki za sezono 2023

Ožbolt absolutni prvak 2023

Luka Ožbolt je v sezoni 2023 do naslova državnega prvaka v trialu v absolutni konkurenci prišel brez zmage. Z doslednimi predstavami je za dve točki ugnal Alija Al Hiasata, ki je prvo dirko izpustil, nato pa zmagal trikrat zapored.

Res sem presenečen, tega res nisem pričakoval. Je pa to res dobra motivacija za naprej, za kakšen trening več. V naslednji upam, da bo tudi tisti, ki ga bodo ostali lovorili,

je povzetek novega državnega prvaka. Tretje mesto v skupnem seštevku je šlo v roke Marina Veluščka.

Med mladinci Ožbolt

Ožbolt je naslovu absolutnega prvaka dodal še naziv prvaka v mladinski konkurenci. V tem seštevku prvenstvenih točk je bil vnovič boljši od Al Hiasata, tokrat za enajst točk. Tretji med mladinci je bil Sebastjan Sikovšek.

Med dekleti ostaja kraljica Ines Pezić Pregrad

V ženski konkurenci je naslov državne prvakinje znova romal v roke Ines Pezić Pregrad, ki je bila v tem tekmovalnem letu neporažena. Na štirih dirkah je zabeležila štiri zmage. Drugo mesto v skupnem seštevku je osvojila Nina Berlič, ki je zbrala 66 točk. Deset manj pa Tamara Stare, ki je bila v državnem prvenstvu skupno tretja. 

Setnikar hitro odrašča

V kategoriji Trial Otroci vnovič ni imel prave konkurence Lovro Setnikar, ki je naziv državni prvak osvojil po štirih zaporednih zmagah.

Sem vesel novega naslova državnega prvaka, vendar bi bil še bolj vesel, če bi nas bilo na dirkah več, kot nas je zdaj. Morda bom v naslednji sezoni prestopil v rdečo skupino, vendar vem, da je za to potrebno še več trdega dela in treningov,

je o morebitnem slovesu in osvojitvi naslova državnega prvaka povedal Lovro. Najbližje mu je v skupnem seštevku prišel brat Nejc Setnikar (AMD Lukovica), ki je imel 35 točk manj. Tretje mesto pa je šlo v roke Jana Bilena (MCK Kvarner), ki ga na zadnji dirki v Idriji ni bilo med udeleženci.

Ključne besede


trialdržavno prvenstvo

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

12

Priljubljenost članka

12

Shrani

Delite s prijatelji