Prvak bo znan na zadnji dirki na Grobniku

Konec tedna bo v znamenju zadnje letošnje dirke državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu. Šesto dirko bo gostil Grobnik. Dobili bomo državna prvaka v razredu superbike in supersport 600. V slednjem najboljšo trojico dirkačev v skupnem seštevku ločijo zgolj štiri točke.


Letošnja dirkaška sezona cestno hitrostne motociklizma je bila dolga in atraktivna, predvsem pa polna preobratov in presenečenj. Po petih odpeljanih preizkušnjah, ki so potekale od Hrvaške, Slovaške, Madžarske in Češke, bo slovenska dirkaška karavana tekmovalno leto zaključila na legendarnem dirkališču Grobnik. Pred dirkači je zadnji test, dvema pa bo v primeru pozitivnega izkupička prinesel želeni naziv državni prvak Slovenije v razredu superbike in supersport 600.

Bregar pred vrhuncem kariere

V razredu superbike je praktično že vse odločeno, saj trenutno vodilni dirkač prvenstva Blaž Bregar (Društvo 2n’Race) potrebuje zgolj dve točki, da postane državni prvak za sezono 2023. Ljubljančan je na minulih treh preizkušnjah prikazal izjemno formo, nizal dobre rezultate in se trikrat zapored zavihtel na najvišjo zmagovalno stopničko.

Na Grobniku, kjer je letos na uvodni dirki sezone osvojil 2. mesto, se sicer dobro počuti, zaradi česar je optimističen, da lahko na domači stezi pride do prvega naslova državnega prvaka v konkurenci superbike. Trenutno ima 115 točk, njegova prednost pred najbližjim zasledovalcem Srečkom Virantom (Društvo 2n’Race) pa znaša 23 točk, zgolj odstop in zmaga njegovega dirkaškega kolega mu lahko preprečita veliko slavje na dirkališču blizu Reke.

V skupnem seštevku je na tretjem mestu Vedran Beloševič (Društvo 2n’Race).

Blaž Bregar potrebuje le še dve točki, da potrdi naslov prvaka v razredu superbike.

Trije dirkači, štiri točke, en naslov prvaka

V konkurenci dirkačev, ki vozijo v razredu supersport 600 bo izjemno napeto in razburljivo, saj bo zadnja dirka sezone razkrila, kdo bo novi državni prvak.

Trenutno je razlika med tremi najboljšimi dirkači v letošnji sezoni zgolj štiri točke. Prvo mesto si z enakim številom točk, 81, delita Etien Kantar Božič (ŠD Nenaten) in Enej Logar (AMD Domžale), ki sta v letošnji sezoni po enkrat zmagala, dvakrat bila druga, enkrat tretja, oba pa sta tudi enkrat odstopila.

Da bi se dirka na Grobniku lahko zapisala v zgodovino slovenskega dirkanja bo skrbel še Domen Lipnik, večji del sezone vodilni dirkač prvenstva, ki za vodilnima zaostaja za zgolj štiri točke.

Preprosta matematika razkriva, da kdor bo od omenjene trojice prvi prečkal ciljno črto po desetih odpeljanih krogih, bo okronan za državnega prvaka Slovenije. Naslova v razredu supersport 600 iz zadnjih dveh sezon brani Logar.

Enej Logar brani naslov prvaka v razredu supersport 600.

Dirka v nedeljo, pred tem že številni treningi in kvalifikacije

Zadnji dirkaški konec tedna državnega prvenstva, ki bo potekal pod budnim očesom organizatorjev društva 2n’Race, se bo s prostimi treningi začel že v petek, 6. oktobra. Sobota je rezervirana za kvalifikacije, dirkaška nedelja pa bo posvečena kronanju novih državnih prvakov za sezono 2023.

Ključne besede


državno prvenstvocestno hitrostni motociklizem

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

11

Priljubljenost članka

11

Shrani

Delite s prijatelji