Termini dirk državnega prvenstva mini cestno hitrostnega motociklizma v letu 2024

V letu 2024 bo v okviru državnega prvenstva v mini cestno hitrostnem motociklizmu na sporedu šest dirk. Prva bo v prvi polovici aprila v Vrtojbi, kjer se bo sredi oktobra tekmovanje tudi končalo.


Vodja panoge za cestno hitrostni motociklizem in supermoto je potrdil koledar dirk državnega prvenstva v mini cestno hitrostnem motociklizmu. Za naslove državnih prvakov v posameznih disciplinah bo štelo šest preizkušenj.

Tekmovalke in tekmovalci z licencami AMZS, ki vozijo v razredih minimoto kadeti, minimoto mladinci, minimoto open, minigp 10, minigp 12, skuter in supermoto, se bodo prvič pomerili 7. aprila na dirkališču društva GAS Vrtejba, ki se nahaja tik ob državni meji z Italijo v Vrtojbi. Maja voznice in voznike čaka preizkušnja v Krškem, junija bo dirka na progi AMZS Karting in motošportnega centra v Slovenji vasi pri Ptuju. V avgustu bodo pogonski agregati hrumeli na Vranskem na progi, ki bo postavljena na poligonu AMZS Centra varne vožnje, konec septembra tekmovalce čaka zahtevna preizkušnja na Hrvaškem na progi v Novem Marofu. Državno prvenstvo se bo končalo 13. oktobra, ko bodo znane odločitve o državnih prvakih po dirki v Vrtojbi.

Termini, kraji in organizatorji posameznih dirk za državno prvenstvo v cestno hitrostnem motociklizmu so:

  • 7. april 2024: Vrtojba (GAS Vrtejba)
  • 12. maj 2024: Raceland Krško (AMTK Koper)
  • 2. junij 2024: AMZS Karting in motošportni center v Slovenji vasi, (AMD Ptuj)
  • 25. avgust 2024: AMZS Center varne vožnje na Vranskem, (AMD Domžale)
  • 29. september 2024: Novi Marof, Hrvaška, (Hrvatski motociklistički savez)
  • 13. oktober 2024: Vrtojba (AKK Šempeter)

Ključne besede


državno prvenstvomini cestno hitrostni motociklizem

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

20

Priljubljenost članka

20

Shrani

Delite s prijatelji