Jermanu dve zmagi, Brzinu ena, Kantar Božič napreduje

Na dirkališču Grobnik je potekala uvodna preizkušnja tekmovanja Alpe Adria, ki je štela tudi za evropski pokal v cestno hitrostnem motociklizmu. Slovenske barve so z licencami AMZS zastopali Marko Jerman, Aleš Brzin in Etien Kantar Božič.

Etien Kantar Božič (559) v enem od ovinkov na dirkališču Grobnik.
Etien Kantar Božič (559) v enem od ovinkov na dirkališču Grobnik.

Marko Jerman se je meril v konkurenci voznikov razreda superstock 1000. Sobotne kvalifikacije je v absolutni konkurenci končal na 5. mestu in najavil, da zna poseči visoko. Prvo dirko je nato opravil zelo dobro. Dolgo časa je vozil na drugem mestu, nato pa ga je v desetem krogu prehitel Christoffer Bergman in Jerman je v cilj pripeljal na tretjem mestu, a vknjižil prvo mesto v svojem razredu STK 1000. Absolutno pa je zmagal Michal Filla. Drugo dirko v nedeljo je slovenski voznik odpeljal prav tako dobro. Vse od štarta je v rokah v absolutni konkurenci čvrsto držal tretje mesto, na katerem je tudi v tej preizkušnji prečkal ciljno črto, vnovič pa je bil najboljši v svojem razredu. Prvi absolutno je bil tokrat Yari Montella, na drugem mestu pa je ciljno črto prečkal Michal Filla.

Brzinu prvo in drugo mesto

Zelo dobro se je odrezal tudi Aleš Brzin, ki je vozil v razredu Cup 1000. V kvalifikacijah je pokazal, da je hiter, saj je zasedel 2. mesto in najavil, da bo na dirkah eden glavnih konkurentov za najvišja mesta. To je nato potrdil na prvi dirki, ki jo je odpeljal imenitno. V tretjem krogu se je zavihtel na 1. mesto, ki ga nato do konca vožnje ni več izpustil iz rok. V drugi dirki mu je prav tako kazalo izvrstno, saj se je krog pred ciljem spet prebil na vodilni položaj, ki pa ga je nato v zadnjem krogu prepustil Vukašinu Bajiću in je zasedel 2. mesto.

Kantar Božič napreduje

V razredu supersport 600 je tekmoval mladi Etien Kantar Božič. V kvalifikacijah je vozil nekoliko zadržano ter si je privozil 18. mesto, kar ni bilo prav dobro izhodišče za obe vožnji. V prvi v soboto je nato popravil rezultat ter se čez ciljno črto pripeljal na 16. mestu. Prvi je bil Jonas Kocourek. V nedeljo je želel nadgraditi sobotno predstavo in to mu je tudi uspelo. Osvojil je namreč končno 13. mesto ter pokazal, da premore potencial, ki pa ga mora vztrajno in nepopustljivo razvijati s treningi. Sicer pa je tudi drugo dirko dobil Jonas Kocourek.

Druga od skupno šestih načrtovanih dirk tekmovanja Alpe Adria in evropskega pokala bo med 14. in 16. junijem 2024 na dirkališču Pannonia Ring na Madžarskem.

Ključne besede


AMZSMarko JermanAlpe Adriacestno hitrostni motociklizemEtien Kantar Božičlicencasupersport 600superstock 1000Aleš Brzinevropski pokalcup 1000