Trije slovenski vozniki bodo konec tedna dejavni na mednarodnih prizoriščih

Prihajajoči konec tedna bo znova zelo pester in bogat z motošportnimi dogodki za voznike z licencami AMZS, ki se udejstvujejo v mednarodni konkurenci.

Lovro Setnikar na skoku na eni od betonskih ovir na dirki državnega prvenstva na poligonu Jaska.
Lovro Setnikar na skoku na eni od betonskih ovir na dirki državnega prvenstva na poligonu Jaska.

Konec tedna bodo na različnih motošportnih prizoriščih številne sistemske dirke, na katerih bodo vozniki z licencami AMZS skušali pustiti čim boljši vtis ter doseči odmeven rezultat. Lonigo v Italiji in Žarnovica na Slovaškem bosta v soboto, 25. maja, prizorišči dveh kvalifikacijskih preizkušenj, ki bosta prve štiri popeljala v naslednji kvalifikacijski krog za nastop na svetovnem prvenstvu v letu 2025. Anže Grmek bo tekmoval na stezi v Lonigu, ki se nahaja slabo uro vožnje z avtom zahodno od Padove. V Žarnovici na Slovaškem pa bo uvrstitev med prve štiri, ki bodo imeli priložnost boja v finalnem obračunu Speedway Grand Prix Challenge v začetku oktobra v Pardubicah na Češkem, lovil aktualni državni prvak v speedwayu Matic Ivačič.

Matic Ivačič je aktualni državni prvak v speedwayu.

Piazzatorre v Italiji bo od sobote, 25, maja, do nedelje, 26. maja, gostil uvodno preizkušnjo evropskega prvenstva v trialu. V letošnji sezoni so predvidene štiri, na vseh pa se bo preizkusil mladi up slovenskega triala Lovro Setnikar. Član AMD Lukovica se bo meril s tekmeci v mladinski konkurenci. Na domačih trial preizkušnjah je  praktično nepremagljiv, zdaj pa bo lahko svoje sposobnosti preveril tudi v mednarodni konkurenci, v kateri ga čaka zahtevna naloga, saj bo na dirki postavljenih kar 12 različnih sekcij, ki jih bo potrebno prevoziti dvakrat.

Lovra Setnikarja v Piazzatorreju čakajo zelo zahtevne trial sekcije.

Starodobniki na dirki

Zelo živahno bo tudi v Središču ob Dravi, kjer se bodo v nedeljo, 26. maja, na tradicionalni pozivni dirki Slovenija Classic TT merili starodobniki. Na svoj račun bodo zagotovo prišli številni motošportni zanesenjaki in ljubitelji starih motorjev, ki bodo imeli priložnost videti, kaj zmorejo dobro ohranjeni in primerno servisirani starodobniki, na katerih bodo tekmovalci drveli po začrtani trasi dirke ter skrbeli za napetost in povišan adrenalin tako med vozniki kot tudi gledalci ob progi.

Ključne besede


AMZStrialstarodobnikispeedwayevropsko prvenstvosvetovno prvenstvolicencaSlovenija Classic TT