Cerjak bo vozil v finalu SGP3

Teterow v Nemčiji je v soboto, 22. junija, gostil kvalifikacijski dirki za finale serije Speedway Grand Prix 3 oziroma svetovno prvenstvo mlajših mladincev.

Sven Cerjak (desno) na zmagovalnem odru ob Villadsu Pedersenu in Maksymilianu Pawelczaku.
Sven Cerjak (desno) na zmagovalnem odru ob Villadsu Pedersenu in Maksymilianu Pawelczaku.

Na speedway ovalu v Teterowu sta slovenske barve z licencama AMZS zastopala Sven Cerjak in Tilen Bračko. Cerjak je vozil v skupini 1 ter pokazal zavidljivo formo in vožnje, s katerimi si je privozil imenitno tretje mesto, ki pomeni, da ga bomo videli tudi v finalu. Še ne 15-letni voznik iz Senova, ki je član AMD Krško, je v petih vožnjah z vrstniki trikrat zmagal in po enkrat ciljno črto prečkal drugi in tretji. Skupaj je zbral 12 točk, kar ga je uvrstilo na tretje mesto. Več točk od Cerjaka sta zbrala samo prvouvrščeni Maksymilian Pawelczak, ki je dobil vseh pet voženj in zbral 15 točk, ter Villads Pedersen, ki je osvojil 14 točk in je bil drugi. V skupini 2 pa je v Teterowu tekmoval Bračko. Član AMTK Ljubljana je za las ostal brez uvrstitve v finale. Osvojil je namreč 6 točk in deveto mesto ter je bil za točko "prekratek", da bi se uvrstil med osmerico, ki si je privozila vozovnico za finale. V skupini 2 je bil sicer najboljši Britanec William Cairns s 15 točkami, drugo mesto je s točko manj zasedel Avstralec Beau Bailey, tretji pa je bil s 13 točkami Danec Jacob Bolcho Pedersen.  

Finale svetovnega prvenstva mlajših mladincev oziroma serije Speedway Grand Prix 3 bo v petek, 28. junija 2024, na stezi v Gorzowu na Poljskem.

Ključne besede


AMZSspeedwaysvetovno prvenstvolicencaSven CerjakTilen BračkoSGP3