Cross country poslastica na Vranskem

V idiličnem naravnem okolju off road parka v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem bo v soboto, 21. 10. 2017, spektakularna FINALNA dirka AMZS državnega prvenstva in rekreativnega tekmovanja v cross country.

AMZS cross country Jaka Može

 

Tekmovalce čaka 3,5-kilometrov dolga proga, ki smo jo speljali po gozdu in off road terenu. Na njej boste preizkusili svojo spretnost, dokazali vzdržljivost in iznajdljivost pri taktiki ter sprostili zajetno količino adrenalina.

Poleg dirkačev v državnem prvenstvu se bodo lahko na progo ponovno podali tudi rekreativci v naslednjih kategorijah:

 • amater XC1: moški, od dopolnjenih 15 let do dopolnjenih 23 let;
 • amater XC2: moški, od dopolnjenih 16 let do 39 let;
 • amater XC3: moški, od dopolnjenih 40 let do 49 let;
 • amater XC4: moški, od dopolnjenih 50 let naprej;
 • amater XC5: ženske, od dopolnjenih 15 let naprej;
 • amater XC6: štirikolesniki, moški in ženske, od dopolnjenih 16 let naprej.

Nagrade za najboljše

Na najboljše v posamezni kategoriji čakajo privlačne nagrade. Po zaključni dirki na Vranskem bo tudi znano, kateri tekmovalci so si kot zmagovalci posameznih kategorij v skupnem seštevku vseh letošnjih AMZS cross country dirk zagotovili še nepozabno doživetje – dan s Timom Gajserjem.

Atraktivno bo tudi dogajanje ob progi (animacija, DJ …) in še veliko več, zato ste skupaj s tekmovalci vabljeni tudi drugi ljubitelji bencinskih hlapov.

Darilo za zgodnje prijave

Za vse, ki se boste prek AMZS spletne strani prijavili in prijavnino poravnali do vključno 12. 10. 2017, smo pripravili posebno darilo – ekskluzivno AMZS cross country majico. Startnina za rekreativce, ki poleg vaše vstopnice za adrenalinski spektakel na progi vključuje še AMZS paket presenečenja, znaša 40 €.

Prijave tudi na dan dogodka

Prijaviti se bo mogoče tudi na dan dogodka pri verifikacijski službi od 8. ure naprej. Cena startnine je tudi v tem primeru 40 €.

Pogoj za udeležbo na rekreativnem tekmovanju je urejeno nezgodno zavarovanje za motošport (16.800 € za invalidnost in 8.400 € za nezgodno smrt), ki ga boste lahko sklenili na dan dirke za 12 €.

Mladoletni vozniki potrebujete pri upravni enoti ali notarju overjeno dovoljenje staršev oziroma skrbnikov (dovoljenje velja do preklica).

Pogoj za sodelovanje v državnem prvenstvu je veljavna vozniška (tekmovalna) licenca AMZS Šport.

Dobro pa je vedeti še:

 • start prve dirke bo ob 10. uri, podrobnejši urnik bo objavljen naknadno;
 • parkirali boste lahko na označenih mestih neposredno v bližini AMZS Centra varne vožnje na Vranskem.

 Prijava

Prijavljam se na cross country dirko na Vranskem, ki bo 21. 10. 2017:

 • da AMZS v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo; v nadaljevanju: ZVOP-1), hrani, obdeluje ter uporablja podatke za namene opravljanja športne dejavnosti AMZS Šport, ter tudi v okviru MIZŠ, FZŠ in OKS-ZŠZ;
 • da se lahko vsi podatki iz te vloge in rezultati tekmovanja objavijo na spletnih straneh, povezanih s prireditvijo, vključno s fotografijami, filmskimi in video posnetki, intervjuji ipd., ne da bi organizator ali mediji za to potrebovali moje posebno dovoljenje in ne da bi za to pričakoval(a) ali zahteval(a) kakršno koli nadomestilo oziroma plačilo;
 • da se tako zbrani osebni podatki obdelujejo in uporabljajo za namen ciljnega komuniciranja na e-poštni naslov in/ali telefonsko številko sodelujočega in se ga obvešča o marketinških aktivnostih in ugodnostih skupine AMZS ter se kontakte uporablja tudi za druge oblike neposrednega trženja.

Izjavljam, da bom na dirki vozil na lastno odgovornost, da odgovarjam za vso nastalo škodo, ki jo povzročim in da v nobenem primeru ne bom imel nobenih zahtevkov do organizatorja. Izjavljam, da sem seznanjen s pravilnikom AMZS Šport in posebnim pravilnikom.

Prav tako potrjujem, da sem seznanjen(a) s Svetovnim kodeksom proti dopingu, ki je objavljen na spletni strani www.amzs.si/sport.