Citroën kupcem podarja vozniško znanje

Panorama

Citroënovi slovenski kupci bodo poleg ključev novega avta dobili tudi AMZS tečaj varne vožnje


Pri slovenskem uvozniku avtomobilov francoske znamke Citroën so se odločili, da bodo vsem svojim fizičnim kupcem avtomobilov podarili še najpomembnejši aktivni varnostni sistem - dodatno vozniško znanje. Vsak bo torej ob nakupu novega Citroënovega avta dobil možnost brezplačne udeležbe na tečaju varne vožnje v AMZS centru na Vranskem. 

Pri AMZS pozdravljamo to akcijo, saj gre za zelo koristno potezo, ki bo kupcem na zanimiv in doživet način v varnem okolju ponudila nova znanja ter jim hkrati omogočila najbolj učinkovito spoznavanje z njihovim novim avtomobilom, saj bodo vozniki z novimi znanjem, ki jim ga podo posredovali izkušeni inštruktorji varne vožnje AMZS, še natančneje oziroma varneje vozili in tako še bolj izkoristi prednosti varnostne tehnologije v svojih avtomobilih. Tovrstna praksa izobraževanja voznikov oziroma kupcev je uveljavljena predvsem pri dragih športnih izdelovalcih avtomobillov, kjer kupci plačujejo za udeležbo na tovrstnih praktičnih vozniških tečajih. 

Dragocen preizkus varnostnih sistemov v varnem okolju

Vojko Safran, dolgoletni AMZS inštruktor varne vožnje, poudarja prav to dragocenost praktične izkušnje, kaj avto in njegov voznik zmoreta skupaj: “Zavedanje naše ranljivosti v prometu je osnova za varnejšo vožnjo. Na tečaju varne vožnje udeleženci v praksi preizkusijo, kako tanka je na cesti črta med biti in ne biti. Že minimalno prekoračena hitrost vpliva na zavorno pot vozila, kar na naših tečajih ponazorimo z realnimi situacijami. Izkusijo tudi, kako se lahko zaradi neprilagojene hitrosti pri zdrsu zadnjega ali sprednjega dela vozila znajdemo v nerešljivi situaciji. Preizkusi, ki jih vozniki opravljajo v varnem okolju poligona, dokazujejo, kaj je možno, in, kar je še bolj pomembno, česa se ne da rešiti – zakonov fizike se pač ne da pretentati."

Tečaj priporočamo vsem voznikom, ob nakupu novega vozila pa še toliko bolj, saj imajo pri nas na Vranskem možnost in priložnost, da novo vozilo in napredne asistenčne sistem, ki jih ima, preizkusijo na varen način, pri tem pa jim pomagamo in svetujemo inštruktorji varne vožnje.

Kaj bodo Citroënovi kupci doživeli v AMZS centru varne vožnje na Vranskem?

Tečaj varne vožnje vključuje temeljno razumevanje dinamike in fizikalnih zakonitosti vožnje, tehnike zaviranja, vožnje skozi ovinek, izogibanja oviram ter uporabo pasivnih in aktivnih varnostnih naprav. Izkušeni inštruktorji varne vožnje bodo udeležencem predstavili tudi pravilno ravnanje v nepredvidljivih situacijah na cesti, novosti prometne signalizacije in osnove prve pomoči ob morebitnih prometnih nesrečah. Praktični del tečaja se izvaja na AMZS poligonu varne vožnje na Vranskem, ki se ga  udeleženci udeležijo s svojimi avtomobili. S pomočjo prenosnih radijskih postaj ostanejo v stiku z inštruktorjem, ki jih vodi skozi vse vaje. Po vsaki vaji sledi pogovor z inštruktorjem, kjer se udeleženci naučijo izboljšav in pridobijo dragocene nasvete za bolj varno vožnjo. S tem udeleženci aktivno prispevajo k povečanju varnosti na cestah ter postanejo bolj odgovorni vozniki.
Vsak slovenski kupec torej ob nakupu novega Citroënovega avta dobil možnost brezplačne udeležbe na tečaju varne vožnje v AMZS centru na Vranskem. 

Varnost in znanje za varnejše slovenske ceste!

Filip Koren, direktor C Automobil Import, ki pri nas zastopa znamko Citroën, poudarja, da je prometna varnost ključna v vsakdanjiku vsakogar: “Varnost v prometu je izjemno pomembna tudi za kakovost bivanja in nujne mobilnosti v vsakdanjem življenju. Zato smo se odločili, da v sodelovanju z AMZS omogočimo našim kupcem pridobitev ključnih znanj in veščin o varni vožnji. Kot ena izmed najbolj priljubljenih znamk v Sloveniji moramo imeti tudi čut za okolje in skrb za splošno varnost v prometu. Spoštovanje cestnih predpisov, pa tudi znanje in sposobnost voznikov, da znajo odreagirati v različnih situacijah na cesti, so namreč ključnega pomena za ohranjanje varnosti na naših cestah.”

Ključne besede


AMZSCitroenCenter varne vožnje Vransko

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

14

Jure Gregorčič

Jure Gregorčič

Novinar - urednik Motorevije

Priljubljenost članka

14

Shrani

Delite s prijatelji