AMZS pomoč na klik - kjerkoli in kadarkoli

Promet, Nasveti, Na poti

Do AMZS članstva, ki vam zagotavlja varno mobilnost doma in v tujini, hitro in enostavno prek spleta.


Članstvo v AMZS voznikom ponuja varnost, brezskrbno vožnjo, hitro pomoč na cesti in številne druge ugodnosti ter prednosti, ki jih dobro pozna že skoraj 80 tisoč članov AMZS. Dostop do tako celovitega paketa varnosti na cestah in skrbi za svoje jeklene konjičke je odslej še veliko enostavnejši: spletna stran AMZS namreč omogoča tudi spletno včlanjevanje in takojšnje plačilo članarine - v le petih preprostih korakih.

Pet enostavnih korakov do spletne sklenitve različnih kategorij članstva v AMZS:

  
Za povečavo grafike kliknite in se pomikajte z levo ali desno puščico.

 

Sklenite ali podaljšajte svoje AMZS članstvo.

Številnim spletnim storitvam, ki jih lahko koristimo kot državljani, davkoplačevalci ali le porabniki in uporabniki se je lani pridružila še Avto-moto zveza Slovenije s spletnim včlanjevanjem. Z le nekaj kliki lahko obiskovalci spletne strani www.amzsi.si izberejo ustrezno obliko članstva, plačajo članarino in postanejo člani AMZS – ne da bi jim bilo treba obiskati eno od poslovnih enot AMZS. 

Kdor je že uporabil spletne strani za prijavo ali plačevanje storitev, se bo zelo hitro znašel tudi na spletnih straneh AMZS, saj za preprostim, hitrim in enostavnim načinom spletne včlanitve v AMZS stoji robusten, varen in skrbno domišljen sistem spletne včlanitve. Za pot do članstva v AMZS je potrebnih le pet korakov, nekaj klikov in vpis osnovnih podatkov o uporabniku – vse ostalo se zgodi v računalniškem ozadju, s katerim se uporabnikom ni treba ukvarjati.

Izbira, vpis, potrditev in plačilo – v manj kot treh minutah!

Pot do članstva AMZS poteka hitro in pregledno. Na spletnem naslovu www.amzs.si izberemo zavihek “Članstvo”, kjer nato kliknemo na gumb “(P) ostanite član”. Odpre se stran s pregledno predstavljenimi vrstami članstva – uporabnik lahko izbira med šestimi kategorijami članstva in možnostmi izbire posameznega ali družinskega članstva. Kdor ve, kaj hoče, izbere ustrezno kategorijo in potrdi izbiro s klikom na gumb. 

Preverite, kaj vam zagotavlja posamezna kategorija AMZS članstva.

Naslednji korak je že obrazec za vpis potrebnih osebnih podatkov uporabnika. Na koncu obrazca je tudi izbirnik avto-moto društev, ki sestavljajo Avto-moto zvezo Slovenije: uporabnik mora izbrati avto-moto društvo, katerega član želi postati. Izbira je prepuščena uporabniku in je lahko tudi naključna.

Tretji korak spletne včlanitve uporabnika že pripelje na izbiro načina plačila. Na voljo so štiri možnosti, ki segajo od plačila z Diners kartico, plačila s karticami Maestro, Visa ali Mastercard, do plačila prek Monete ali plačila prek predračuna. V tem koraku včlanitve lahko uporabniki izkoristijo tudi kakšno od možnosti brezplačnega članstva – na primer prek AMZS Sberbank transakcijskega računa –, lahko pa za plačilo članarine izberejo tudi obročno plačevanje prek Diners Club AMZS plačilne kartice. 

Če se odločite za članstvo, ki vključuje tudi AMZS Diners Club plačilno kartico, imate prvo leto članarino za Diners Club kartico - brezplačno. 

Četrti korak spletne včlanitve ponudi pregled osebnih podatkov in izbrane možnosti plačila, zadnji (peti) korak pa že pomeni potrditev plačila z vpisom zadnjih podrobnosti – na primer številke in kode plačilne kartice.

Z izpolnjenim petim korakom – potrditvijo plačila – uporabnik postane član AMZS in takoj po prejetem potrdilu lahko zače koristiti večino ugodnosti članstva v AMZS. Takoj po potrditvi plačila bo na svoj elektronski naslov namreč prejel tudi vso potrebno dokumentacijo in podatke o svojem članstvu. Le nekaj dni po spletni včlanitvi uporabnik po pošti prejme tudi člansko kartico s svojim imenom in svojo člansko številko.

Za neodločene – “čarovnik” oziroma pomočnik za izbiro članstva

Ta korak spletne včlanitve v AMZS uporabniku ponudi različne kategorije članstva. Možnosti je veliko, saj AMZS ponuja različna članstva za različne potrebe in želje. Kdor ne ve, kaj bi izbral, lahko za pomoč uporabi “čarovnika” oziroma pomočnika: z vnosom nekaterih podatkov mu računalniški “čarovnik” v treh korakih ponudi članstvo, ukrojeno prav po njegovih potrebah. Uporabnik mora “čarovniku” le potrditi, ali potrebuje članstvo za vožnjo po Sloveniji ali tujini, ali pa želi koristiti ugodnosti članstva, čeprav ne vozi oziroma uporablja avtomobila. V naslednjem koraku mora odgovoriti na vprašanje, ali pomoč na cesti potrebujejo tudi njegovi družinski člani – in računalnik mu na podlagi teh dveh odgovorov ponudi ustrezno in primerno obliko članstva v AMZS. Od tu naprej je za spletno včlanjevanje potrebnih le pet korakov, ki smo jih opisali že v prejšnjem poglavju. 

Naj vam pri odločitvi, katero članstvo je za vas najboljše, pomaga naš čarovnik.

Še več informacij o razlikah med kategorijami članstva ponuja pregledna primerjalna tabela kategorij, ki jo hitro lahko najdete na spletni strani AMZS.

S čarovnikom za izbiro v treh korakih do pravega članstva:

1. korak

2. korak

3. korak
 

Računalnik, tablica ali pametni mobilnik

Spletne strani AMZS so že nekaj časa zasnovane tako, da delujejo na vseh elektronskih napravah, povezanih v svetovni splet. To pomeni, da enak postopek spletne včlanitve uporabniki lahko opravijo tako na osebnem računalniku in prenosniku, kot tudi na računalniški tablici in mobilniku.

Tudi podaljševanje članstva

Spletni način včlanjevanja pa ni namenjen le novim uporabnikom, pač pa tudi obstoječim članom AMZS. Tudi ti lahko prek spletne strani enostavno in hitro podaljšajo svoje članstvo, le v aplikacijo “Moj AMZS” se morajo prijaviti in nato slediti navodilom na zaslonu.

Ugodnosti članstva vselej na dosegu – prek aplikacije AMZS

Ugodnosti članstva v AMZS so obširne in bogate, zato člani nanje pogosto pozabijo oziroma izgubijo pregled nad njimi. Najboljše zdravilo proti takšni “pozabljivosti” je uporaba aplikacije AMZS; mobilnikom z operacijskim sistemom Android in iOS namenjena aplikacija ob prometnih informacijah in opozorilih ponuja tudi natančen pregled vseh ugodnosti posameznega člana, ob prijavi uporabnika v sistem AMZS pa tudi vpogled v že koriščene ugodnosti.

Podobno funkcionalnost ponuja zavihek “Moj AMZS” na osnovni spletni strani AMZS: tudi tu po prijavi uporabnik lahko natančno spremlja vse spremembe in dogajanje svojega članstva.

Neposredno po spletni včlanitvi v AMZS se lahko uporabnik že registrira tako v aplikaciji AMZS kot tudi v zavihku “Moj AMZS” na spletni strani in tudi takoj začne uporabljati vse funkcionalnosti.

 

Ključne besede


AMZSAMZS članstvospletna včlanitevčarovnik za izbiro članstvavčlanitevpodaljšanje članstva

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji