AMZS aplikacija

Za natančno spremljanje radarjev, zastojev in drugih prometnih informacij vam je na voljo AMZS aplikacija, ki je nepogrešljiva tudi kot napredni sistem klica za pomoč na cesti. Za prenos aplikacije pošljite SMS s ključno besedo AMZS za 3131 ali kliknite na spodnjo povezavo. 

Android   iOS

Z vami vedno in povsod!

Ključna prednost AMZS aplikacije je, da poleg pretočnosti prometa in lokacije zastojev obvešča tudi o tem, kako dolg je zastoj in koliko časa bo voznik v njem izgubil, ter o vseh drugih (izrednih) razmerah na cesti. S pravočasno pridobitvijo takšne informacije si lahko vozniki lažje organizirajo svojo pot in čas, ki ga zanjo porabijo. Aplikacija opozarja tudi na bližino šol (voznik lahko na podlagi obvestila prilagodi vožnjo, upoštevaje, da so na cesti otroci) in na morebitne kritične situacije (npr. o nasproti vozečem vozilu na avtocesti ali hitri cesti) ter izredne razmere na cesti (zasneženo cestišče, megla …), kar pri vozniku vzbudi večjo pozornost in omogoča hitrejšo ter pravočasno prilagoditev vožnje.

V AMZS smo pri razvoju upoštevali še en vidik varne vožnje in pisna opozorila v aplikaciji nadgradili v glasovna.

AMZS aplikacija obvešča tudi o radarjih

AMZS aplikacija vsebuje najširši vir prometnih informacij (prometne kamere, podatke državnih institucij, »glas ljudstva« – radijski poslušalci), za relevantnost katerih skrbi AMZS s pomočjo poslušalcev in prometnega centra Radia 1. Vključuje tudi obvestila o stacionarnih radarjih, policijskih kontrolah in drugem dogajanju na poti.

SOS gumb za pomoč na cesti

Prometne informacije pa so le del celotne AMZS aplikacije. Članom AMZS namreč omogoča, da imajo z njeno pomočjo vselej pri roki vse o svojem članstvu: virtualno člansko kartico (ki nadomešča kartico v fizični obliki), podatke o tem, kateri družinski člani so vključeni v članstvo, o izbranem avto-moto društvu, datumu poteka članstva, številki police turističnega zavarovanja v tujini, poleg tega pa tudi informacijo o vseh ugodnosti, ki jih imajo kot člani AMZS (nabor ugodnosti, kje in kako jih lahko koristijo). Velika dodana vrednost pa je predvsem poenostavljen sistem klica v primeru prometne nesreče ali okvare vozila.

S funkcijo SOS gumba uporabnik aplikacije AMZS klicnemu centru za pomoč na cesti preko SMS sporočila pošlje natančno lokacijo prometne nesreče oziroma okvare vozila. Po prejetem sporočilu uporabnik s strani operaterja AMZS klicnega centra prejme klic, s katerim si izmenjata še preostale potrebne podatke za izvedbo intervencije. 

AMZS aplikacija je z novim videzom uporabniku prijaznejša, izboljšano je obveščanje o prometnih dogodkih. S prenovljeno aplikacijo boste vozniki vedno na tekočem o dogajanju na vaši poti.

Več o funkcionalnostih aplikacije

Prometne informacije

Bodite na tekočem z dogajanjem na cestah. Prometnim razmeram je dodana tudi informacija o pretočnosti in pričakovanih zamudah ob gneči in zastojih. Aplikacija o dogajanju na poti uporabnika opozarja glasovno in tako omogoča, da je o zastojih, policijskih kontrolah, izrednih dogodkih na cesti in drugem dogajanju na poti obveščen brez odmikanja pogleda s ceste.

Pretočnost prometa je na zemljevidu označena z barvami – oranžna in rdeča pomenita zgoščen promet in zastoje.

Opozorila o meritvah hitrosti

Poleg izrednih dogodkov na cesti aplikacija opozarja tudi na stacionarne in mobilne merilnike hitrosti. Prav tako so dodani tudi stacionarni radarji na Hrvaškem!

Cene pogonskih goriv

Cene goriv se med ponudniki in lokacijami trenutno le minimalno razlikujejo, uporabniki pa v aplikaciji lahko spremljajo ceno pri posameznem ponudniku. Ko bodo razlike večje, bo edinstvena funkcionalnost AMZS aplikacije nepogrešljiv sopotnik na poti, saj bodo lahko uporabniki AMZS aplikacije na ta način tudi prihranili.

V aplikaciji so na voljo tudi cene pogonskih goriv pri nekaterih ponudnikih na Hrvaškem!

Potovalni časi med kraji po Sloveniji

Potovalni čas se izračuna na osnovi upoštevanja vseh prometnih dogodkov na izbrani relaciji. Uporabnik lahko poleg stalnih lokacij dodaja tudi poljubne lokacije.

Članske ugodnosti

Članom AMZS je na voljo pregled vseh ugodnosti, ki so jim na voljo, s poudarkom na prihrankih na katere lahko računajo. 

Članu je tako vedno na voljo vpogled v vse ugodnosti, ki mu jih nudi njegov paket članstva, poleg tega pa tudi seznam brezplačnih storitev, ki jih je že koristil in tistih, ki so mu še na voljo v tekočem članskem letu.

Klic na pomoč

Uporabniku aplikacije je na voljo poenostavljen sistem klica v primeru prometne nesreče ali okvare vozila. 

S funkcijo SOS gumba uporabnik aplikacije AMZS klicnemu centru za pomoč na cesti preko SMS sporočila pošlje natančno lokacijo prometne nesreče oziroma okvare vozila. Po prejetem sporočilu uporabnik s strani operaterja AMZS klicnega centra prejme klic, s katerim si izmenjata še preostale potrebne podatke za izvedbo intervencije.

Naš mehanik bo nato v najkrajšem možnem času prihitel na kraj neljubega dogodka in odpravil napako ali pa poskrbel za vleko vozila do najbližje poslovne enote AMZS ali pooblaščenega servisa.

Poslovalnice AMZS

Uporabniku so na voljo lokacije AMZS poslovnih enot, storitev, ki jih posamezna enota opravlja, in kontaktni podatki. Tako se lahko kjerkoli v Sloveniij za pomoč obrnete na najbližjo poslovno enoto AMZS, pa naj bo to v zvezi z našimi prodajnimi artikli, mednarodnimi dokumenti ali pa za tehnično pomoč.

Prav tako so na voljo lokacije in kontaktni podatki Avto–moto društev (AMD) in Avto–moto touring klubov (AMTK).

Moja vozila

Uporabniku je omogočeno dodajanje svojega vozila (lahko tudi več vozil) z datumi poteka registracije, tehničnega pregleda in zavarovanja, pri čemer ga aplikacija pred datumi potekov tudi pravočasno obvesti.

Izbira obvestil

V aplikaciji lahko izbirate vrste opozoril, ki jih želite od nje. Omogočeno je tudi izklapljanje posameznih dogodkov (npr. stacionarni radar na vsakodnevni poti...).

Prenos in namestitev aplikacije

Aplikacijo si lahko prenesete prek spodnjih povezav:

Za namestitev aplikacije ne potrebujete naprednega računalniškega znanja, ob zagonu le sledite navodilom na zaslonu. 

 

 

Še nimate AMZS članstva?

Včlanite se in prihranite!

Naprej

Oglasna sporočila