AMZS aplikacija

Za natančno spremljanje radarjev, cen goriva, zastojev in drugih prometnih informacij vam je na voljo AMZS aplikacija, ki je nepogrešljiva tudi kot napredni sistem klica za pomoč na cesti. Za prenos aplikacije pošljite SMS s ključno besedo AMZS na 3131 ali kliknite na spodnjo povezavo. 

Android   iOS

Z vami vedno in povsod!

Ključna prednost AMZS aplikacije je, da poleg pretočnosti prometa in lokacije zastojev obvešča tudi o tem, kako dolg je zastoj in koliko časa bo voznik v njem izgubil, ter o vseh drugih (izrednih) razmerah na cesti. S pravočasno pridobitvijo takšne informacije si lahko vozniki lažje organizirajo svojo pot in čas, ki ga zanjo porabijo. Aplikacija opozarja tudi na bližino šol (voznik lahko na podlagi obvestila prilagodi vožnjo, upoštevaje, da so na cesti otroci) in na morebitne kritične situacije (npr. o nasproti vozečem vozilu na avtocesti ali hitri cesti) ter izredne razmere na cesti (zasneženo cestišče, megla …), kar pri vozniku vzbudi večjo pozornost in omogoča hitrejšo ter pravočasno prilagoditev vožnje.

V AMZS smo pri razvoju upoštevali še en vidik varne vožnje in pisna opozorila v aplikaciji nadgradili v glasovna.

AMZS aplikacija obvešča tudi o radarjih

AMZS aplikacija vsebuje najširši vir prometnih informacij (prometne kamere, podatke državnih institucij, »glas ljudstva« – radijski poslušalci), za relevantnost katerih skrbi AMZS s pomočjo poslušalcev in prometnega centra Radia 1. Vključuje tudi obvestila o stacionarnih radarjih, policijskih kontrolah in drugem dogajanju na poti.

SOS gumb za pomoč na cesti

Prometne informacije pa so le del celotne AMZS aplikacije. Članom AMZS namreč omogoča, da imajo z njeno pomočjo vselej pri roki vse o svojem članstvu: virtualno člansko kartico (ki nadomešča kartico v fizični obliki), podatke o tem, kateri družinski člani so vključeni v članstvo, o izbranem avto-moto društvu, datumu poteka članstva, številki police turističnega zavarovanja v tujini, poleg tega pa tudi informacijo o vseh ugodnosti, ki jih imajo kot člani AMZS (nabor ugodnosti, kje in kako jih lahko koristijo).

Velika dodana vrednost pa je predvsem poenostavljen sistem klica v primeru prometne nesreče ali okvare vozila. S funkcijo SOS gumba uporabnik aplikacije AMZS klicnemu centru za pomoč na cesti preko SMS sporočila pošlje natančno lokacijo prometne nesreče oziroma okvare vozila. Po prejetem sporočilu uporabnik s strani operaterja AMZS klicnega centra prejme klic, s katerim si izmenjata še preostale potrebne podatke za izvedbo intervencije. 

AMZS aplikacija je z novim videzom uporabniku prijaznejša, izboljšano je obveščanje o prometnih dogodkih. S prenovljeno aplikacijo boste vozniki vedno na tekočem o dogajanju na vaši poti.

Več o funkcionalnostih aplikacije

Bodite na tekočem z dogajanjem na cestah. Prometnim razmeram je dodana tudi informacija o pretočnosti in pričakovanih zamudah ob gneči in zastojih. Aplikacija o dogajanju na poti uporabnika opozarja glasovno in tako omogoča, da je o zastojih, policijskih kontrolah, izrednih dogodkih na cesti in drugem dogajanju na poti obveščen brez odmikanja pogleda s ceste.

Pretočnost prometa je na zemljevidu označena z barvami – oranžna in rdeča pomenita zgoščen promet in zastoje.

Poleg izrednih dogodkov na cesti aplikacija opozarja tudi na stacionarne in mobilne merilnike hitrosti. Prav tako so dodani tudi stacionarni radarji na Hrvaškem!

Cene goriv se med ponudniki in lokacijami trenutno le minimalno razlikujejo, uporabniki pa v aplikaciji lahko spremljajo ceno pri posameznem ponudniku. Ko bodo razlike večje, bo edinstvena funkcionalnost AMZS aplikacije nepogrešljiv sopotnik na poti, saj bodo lahko uporabniki AMZS aplikacije na ta način tudi prihranili.

V aplikaciji so na voljo tudi cene pogonskih goriv pri nekaterih ponudnikih na Hrvaškem!

Potovalni čas se izračuna na osnovi upoštevanja vseh prometnih dogodkov na izbrani relaciji. Uporabnik lahko poleg stalnih lokacij dodaja tudi poljubne lokacije.

Članom AMZS je na voljo pregled vseh ugodnosti, ki so jim na voljo, s poudarkom na prihrankih na katere lahko računajo. 

Članu je tako vedno na voljo vpogled v vse ugodnosti, ki mu jih nudi njegov paket članstva, poleg tega pa tudi seznam brezplačnih storitev, ki jih je že koristil in tistih, ki so mu še na voljo v tekočem članskem letu.

Uporabniku aplikacije je na voljo poenostavljen sistem klica v primeru prometne nesreče ali okvare vozila. Ob kliku na ikono "SOS" se odpre pozivno okno AMZS Pomoč. S premikom SOS drsnika v desno se aktivira pomoč na cesti.

Operaterji v AMZS Klicnem centru za pomoč na cesti ob aktivaciji prejmejo vašo lokacijo, kar izvajalcem pomoči na cesti olajša in predvsem skrajša prihod na lokacijo. Prejmejo tudi telefonsko številko, ki jo imate vpisano v aplikaciji in s katero ste se vanjo prijavili ter osnovne podatke vašega vozila, če ste jih v aplikacijo vnesli. Ker ste v aplikacijo povezali članstvo, se prenese še vaše ime, priimek in članska številka.

V nekaj trenutkih po aktivaciji pomoči na cesti vas bo operater iz AMZS Klicnega centra za pomoč na cesti poklical, vprašal po podrobnostih o vrsti okvare, podatkih vozila in morebitnih drugih posebnostih. Po opravljenih formalnostih bo na pomoč poslan AMZS mehanik za pomoč na cesti.

Ko se aktivira pomoč, na mobilni telefon prejmete SMS z vsebino (to velja tako za primere, ko pomoč aktivirate preko aplikacije ali s telefonskim klicem):

"Vaša pomoč je na poti. Pri vas bo najkasneje v 45 minutah. Prihod mehanika lahko spremljate v AMZS aplikaciji, če imate vneseno člansko številko. Aplikacijo odprete ali naložite na http://onelink.to/amzs_radar_alarm. Vaš AMZS."

Ko odprete ali naložite aplikacijo, na ekranu vidite potrditev, da je pomoč na poti. Poleg tega lahko tudi spremljate, kako se vam pomoč približuje (ikona vozila v rumenem oblačku). Ta funkcionalnost zahteva potrditev telefonske številke in povezava s člansko številko, če tega še nimate urejenega.

Naš mehanik bo nato v najkrajšem možnem času prihitel na kraj neljubega dogodka in odpravil napako ali pa poskrbel za vleko vozila do najbližje poslovne enote AMZS ali pooblaščenega servisa.

Uporabniku so na voljo lokacije AMZS poslovnih enot, storitev, ki jih posamezna enota opravlja, in kontaktni podatki. Tako se lahko kjerkoli v Sloveniij za pomoč obrnete na najbližjo poslovno enoto AMZS, pa naj bo to v zvezi z našimi prodajnimi artikli, mednarodnimi dokumenti ali pa za tehnično pomoč.

Prav tako so na voljo lokacije in kontaktni podatki Avto–moto društev (AMD) in Avto–moto touring klubov (AMTK).

Uporabniku je omogočeno dodajanje svojega vozila (lahko tudi več vozil) z datumi poteka registracije, tehničnega pregleda in zavarovanja, pri čemer ga aplikacija pred datumi potekov tudi pravočasno obvesti.

V aplikaciji lahko izbirate vrste opozoril, ki jih želite od nje. Omogočeno je tudi izklapljanje posameznih dogodkov (npr. stacionarni radar na vsakodnevni poti...).

Prenos in namestitev aplikacije

Aplikacijo si lahko prenesete prek spodnjih povezav:

Za namestitev aplikacije ne potrebujete naprednega računalniškega znanja, ob zagonu le sledite navodilom na zaslonu. 

 

Oglasna sporočila