AMZS aplikacija

Za natančno spremljanje prometnih informacij, zastojev, radarjev in drugih dogodkov na cesti vam je na voljo brezplačna AMZS aplikacija, nepogrešljiva tudi kot napredni sistem klica za pomoč na cesti.

AMZS aplikacija je s prenovljenim videzom uporabniku še prijaznejša, izboljšano je tudi obveščanje o prometnih dogodkih. S prenovljeno aplikacijo ste vozniki vedno na tekočem o dogajanju na vaši poti, člani AMZS pa imate na dosegu roke tudi seznam vseh ugodnosti, ki jih lahko koristite v najbližjem AMZS centru.

Aplikacija je na voljo za pametne mobilne naprave z operacijskim sistemom Android in iOS. Za prenos aplikacije kliknite na spodnjo povezavo.

Android   iOS

Zakaj naložiti AMZS aplikacijo?

 • Aplikacija vas opozarja na radarje, policijske kontrole, prometne nesreče, zastoje, bližino šol in druge dogodke v prometu
 • Vsi podatki o vozilu na enem mestu
 • Obveščanje o pomembnih dogodkih vašega vozila: kdaj morate podaljšati članstvo, registracijo, opraviti tehnični pregled
 • AMZS članska kartica v digitalni obliki
 • Pregled članskih in drugih ugodnosti v AMZS

Vaša Prava prijateljica na poti

Preverite, kakšno je stanje na cesti, kje so zastoji in kakšne so zamude.

AMZS aplikacija vas opozarja na:

 • prometne nesreče, zapore in druge dogodke na cesti,
 • kritične situacije, ko npr. na avtocesti ali hitri cesti vozi voznik v napačno smer,
 • izredne razmere na cesti, kot sta zasneženo cestišče in megla,
 • radarje in policijske kontrole ter
 • bližino šol.

Pomembna novost: uporabnik lahko dogodke, ki jih opazi na svoji poti, sporoča glasovno, brez tipkanja.

Virtualna AMZS članska kartica

Virtualna AMZS članska kartica nadomešča fizično kartico. Imejte pri roki vse informacije o svojem AMZS članstvu, kot so:

 • podatki o članski kategoriji
 • družinski člani, ki so vključeni v članstvo
 • izbrano avto-moto društvo
 • datum veljavnosti članstva
 • številka police zdravstvenega in turističnega zavarovanja v tujini
 • pregled članskih in drugih ugodnosti v AMZS

SOS gumb za pomoč na cesti

Velika dodana vrednost aplikacije je poenostavljen sistem klica v primeru prometne nesreče ali okvare vozila. S funkcijo SOS gumba uporabnik aplikacije AMZS klicnemu centru za pomoč na cesti preko SMS sporočila pošlje natančno lokacijo prometne nesreče oziroma okvare vozila. Po prejetem sporočilu uporabnik s strani operaterja AMZS klicnega centra prejme klic, s katerim si izmenjata še preostale potrebne podatke za izvedbo intervencije.  

Na servis vozila, avtooptiko ali menjavo pnevmatik se je mogoče naročiti kar prek aplikacije.

AMZS aplikacija misli namesto vas

V zavihku Moja vozila lahko uporabnik doda svoje vozilo (lahko tudi več vozil) in različne podatke. Aplikacija ga bo tako obveščala, ko bo čas za

 • podaljšanje registracije in zavarovanja,
 • tehnični pregled,
 • novo e-vinjeto,
 • nov komplet prve pomoči,
 • servis vozila.

Več o funkcionalnostih aplikacije

AMZS aplikacija uporabnike o prometnih dogodkih obvešča glasovno. Na glasovno obveščanje o dogodkih se uporabnikom ni treba posebej prijaviti. 

Uporabniki aplikacije lahko prek aplikacije sami sporočijo različne prometne dogodke, ki jih zaznajo na svoji poti in s tem posredno obvestijo tudi druge uporabnike. S klikom na trikotni gumb s klicajem, se uporabniku odpre meni z najpogostejšimi dogodki – prek gumba uporabnik AMZS-ju sporoči prometni dogodek (na primer kolono vozil, prometno nesrečo, radarsko ali policijsko kontrolo, oviro na cesti …), po preverjanju in potrditvi pa bodo o sporočenem dogodku glasovno obveščeni tudi drugi uporabniki, ko pridejo v območje obveščanja.

Bodite na tekočem z dogajanjem na cestah in na vaši poti.

Ključna prednost AMZS aplikacije je, da poleg pretočnosti prometa in lokacije zastojev obvešča tudi o tem, kako dolg je zastoj in koliko časa bo voznik v njem izgubil, ter o vseh drugih (izrednih) razmerah na cesti. S pravočasno pridobitvijo takšne informacije si lahko vozniki lažje organizirajo svojo pot in čas, ki ga zanjo porabijo. Aplikacija opozarja tudi na bližino šol (voznik lahko na podlagi obvestila prilagodi vožnjo, upoštevaje, da so na cesti otroci) in na morebitne kritične situacije (npr. o nasproti vozečem vozilu na avtocesti ali hitri cesti) ter izredne razmere na cesti (zasneženo cestišče, megla …), kar pri vozniku vzbudi večjo pozornost in omogoča hitrejšo ter pravočasno prilagoditev vožnje.

Aplikacija o dogajanju na poti uporabnika opozarja glasovno in pisno in tako omogoča, da je o zastojih, policijskih in radarskih kontrolah, zaporah cest, izrednih dogodkih na cesti in drugem dogajanju na poti obveščen brez odmikanja pogleda s ceste

Pretočnost prometa je na zemljevidu označena z barvami – oranžna in rdeča pomenita zgoščen promet in zastoje, zelena normalno pretočnost. 

AMZS aplikacija vsebuje najširši vir prometnih informacij (prometne kamere, podatki državnih institucij, “glas ljudstva” – radijski poslušalci in uporabniki AMZS aplikacije), za relevantnost katerih skrbi AMZS s pomočjo poslušalcev in prometnega centra Radia 1. Vključuje tudi glasovna obvestila o stacionarnih radarjih, meritvah hitrosti in policijskih kontrolah, zastojih, zaprtih cestah in drugem dogajanju na vaši poti.

Cene goriv so trenutno pri ponudnikih izven avtocest in hitrih cest regulirane, na avtocestah in hitrih cestah pa cene določajo ponudniki sami.

Članom AMZS aplikacija omogoča, da imajo vselej pri roki vse o svojem članstvu:

 • virtualno člansko kartico (ki nadomešča kartico v fizični obliki),
 • podatke o članski kategoriji in o tem, kateri družinski člani so vključeni v članstvo,
 • o izbranem avto-moto društvu,
 • datumu veljavnosti članstva,
 • številki police zdravstvenega in turističnega zavarovanja v tujini.

V aplikaciji imajo na voljo tudi informacije o vseh ugodnostih, ki jih nudi njhova članska kategorija, ter seznam vseh ugodnosti, ki so jih že izkoristili in koliko so ob tem prihranili, ter seznam ugodnosti, ki so jim v tekočem članskem letu še na voljo.

V AMZS aplikacijo se zdaj lahko registrirajo tudi družinski člani, kar prav tako storijo z vnosom in potrditvijo telefonske številke.

Uporabniku aplikacje je na voljo poenostavljen sistem klica v primeru prometne nesreče ali okvare vozila. 

Ob kliku na ikono SOS gumba uporabnik aplikacije AMZS klicnemu centru za pomoč na cesti preko SMS sporočila pošlje natančno lokacijo prometne nesreče oziroma okvare vozila. Po prejetem sporočilu uporabnik s strani operaterja AMZS klicnega centra prejme klic, s katerim si izmenjata še preostale potrebne podatke za izvedbo intervencije. 

 

Operaterji v AMZS Klicnem centru za pomoč na cesti ob aktivaciji prejmejo vašo lokacijo, kar izvajalcem pomoči na cesti olajša in predvsem skrajša prihod na lokacijo. Prejmejo tudi telefonsko številko, ki jo imate vpisano v aplikaciji in s katero ste se vanjo prijavili ter osnovne podatke vašega vozila, če ste jih v aplikacijo vnesli. Ker ste v aplikacijo povezali članstvo, se prenese še vaše ime, priimek in članska številka.

V nekaj trenutkih po aktivaciji pomoči na cesti vas bo operater iz AMZS Klicnega centra za pomoč na cesti poklical, vprašal po podrobnostih o vrsti okvare, podatkih vozila in morebitnih drugih posebnostih. Po opravljenih formalnostih bo na pomoč poslan AMZS mehanik za pomoč na cesti.

Ko se aktivira pomoč, na mobilni telefon prejmete SMS z vsebino (to velja tako za primere, ko pomoč aktivirate preko aplikacije ali s telefonskim klicem):

"Vaša pomoč je na poti. Pri vas bo najkasneje v 45 minutah. Prihod mehanika lahko spremljate v AMZS aplikaciji, če imate vneseno člansko številko. Aplikacijo odprete ali naložite na http://onelink.to/amzs_radar_alarm. Vaš AMZS."

Ko odprete ali naložite aplikacijo, na ekranu vidite potrditev, da je pomoč na poti. Poleg tega lahko tudi spremljate, kako se vam pomoč približuje (ikona vozila v rumenem oblačku). Ta funkcionalnost zahteva potrditev telefonske številke in povezava s člansko številko, če tega še nimate urejenega.

Naš mehanik bo nato v najkrajšem možnem času prihitel na kraj neljubega dogodka in odpravil napako ali pa poskrbel za vleko vozila.

Uporabniku so na voljo lokacije AMZS centrov, storitev, ki jih posamezni center opravlja, delovni čas in kontaktni podatki. Tako se lahko kjerkoli v Sloveniij za pomoč obrnete na najbližji AMZS center, pa naj bo to v zvezi z našimi prodajnimi artikli, mednarodnimi dokumenti ali pa za tehnično pomoč. 

Prav tako so na voljo lokacije in kontaktni podatki Avto–moto društev (AMD) in Avto–moto touring klubov (AMTK).

V zavihku Moja vozila lahko uporabnik doda svoje vozilo (lahko tudi več vozil) in različne podatke

 • znamko in model vozila,
 • registrsko številko,
 • identifikacijsko (VIN) številko,
 • datum veljavnosti registracije, zavarovanja in tehničnega pregleda,
 • datum veljavnosti e-vinjete in prve pomoči,
 • zaznamek o naslednjem servisu vozila. 

Prav tako lahko uporabnik ustvari galerijo slik dokumentov vozila – prometnega dovoljenja, potrdila o skladnosti, zavarovalne police, zapisnika o tehničnem pregledu, računov vzdrževanja vozila. 

Z vnosom VIN oznake vozila lahko preveri tudi zgodovino vozila na portalu Avtolog.si ter v primeru prodaje vozila oglas enostavno z nekaj kliki objavi na portalu DoberAvto.si.

Prek aplikacije se lahko naročite na nekatere servisne storitve, kot so servis vozila, avtooptika ali menjava pnevmatik. Prijavite se lahko tudi na različne programe varne vožnje v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

Namestitev aplikacije

AMZS aplikacijo lahko namestite na mobilnike z operacijskim sistemom Android ali iOS. Po namestitvi aplikacije v začetnih korakih uredite nastavitve aplikacije.

Koraki pri namestitvi aplikacije na mobilnike z operacijskim sistemom Android:

Za večji prikaz, kliknite na posamezno sliko.

Za večji prikaz, kliknite na posamezno sliko.

Koraki pri namestitvi aplikacije na mobilnike z operacijskim sistemom iOS:

 • namestite aplikacijo - iOS
 • dovolite vašo lokacijo
  • dovolite dostop do telesne dejavnosti (motion & fitness activity)
  • dovolite dostop do lokacije naprave med uporabo aplikacije (allow while using app)
 • dovolite prikaz pretočnosti prometa
 • dovolite obvestila v ozadju (notifications - allow)
 • preberete in sprejmete Splošne pogoje uporabe mobilne aplikacije AMZS
 • registrirate svojo telefonsko številko

Za večji prikaz, kliknite na posamezno sliko.

Za večji prikaz, kliknite na posamezno sliko.

Člani AMZS z registracijo telefonske številke, poleg prometnih informacij, cen goriv in drugih informacij v aplikaciji, pridobite tudi podatke vašega članstva, virtualno člansko izkaznico in pregled članskih ugodnosti.

V AMZS aplikacijo se lahko registrirajo tudi družinski člani z vnosom svoje telefonske številke ali povabilom nosilnega člana njihovega članstva.

V primeru težav z registracijo v aplikacijo lahko pošljete sporočilo na info@amzs.si

Oglasna sporočila