Projekt SOL

Sol – Save our lives

SOL »Save our lives – rešujemo življenja« je še en v nizu evropsko preventivno-izobraževalnih projektov, s katerim želi Avto-moto zveza Slovenije (AMZS), prispevati dodatne aktivnosti za zmanjšanje žrtev prometnih nesreč na naših cestah. Projekt predstavlja dodatno vsebino k aktivnostim slovenskega nacionalnega programa varnosti cestnega prometa in je skladen s cilji Evropske listine o prometni varnosti, katere podpisnica je tudi AMZS.

Krepitev znanja, vedenja in ozaveščanje različnih udeležencev cestnega prometa o pomembnosti varnosti v cestnem prometu, posledicah, medsebojnem odnosu in kulturi, s pomočjo različnih programov in vsebin je rdeča nit celotnega konzorcija projekta SOL. Vanj je vključenih osem partnerskih organizacij iz osmih držav (Avstrija, Češka, Nemčija, Madžarska, Italija, Poljska, Slovaška in Slovenija). Projekt se je začel izvajati s prvim aprilom 2010 in bo trajal do 31. marca 2013.

Spletna stran o projektu SOL - Save our lives dobite na povezavi: PROJEKT SOL
Opis projekta SOL na Ministrstvu za okolje in prostor - OPIS PROJEKTA

S 3,5 mio. € vrednim celotnim projektom, katerega vsebine in dinamiko izvaja vodilni partner A LOT iz italijanske pokrajine Lombardija, želimo izdelati celovito in učinkovito strategijo, ki bi v Srednji Evropi uspela prispevati delež k zmanjšanju žrtev prometnih nesreč. Projekt SOL je finančno podprt z evropskimi sredstvi za regionalni razvoj, in sicer iz Cilja 3, Transnacionalno sodelovanje v Srednji Evropi. Projekt se od aprila izvaja v osmih srednjeevropskih državah in je osredotočen na prometno varnost in trajnostno mobilnost na lokalni ravni. Eden izmed najpomembnejših ciljev projekta je tudi v zmanjšanju števila žrtev na cestah, kjer je v letu 2007, v osmih državah projektnih partnerjev na cestah umrlo 20.364 oseb.

Slovenski partner v projektu, Avto-moto zveza Slovenije, bo skupaj z določenimi lokalnimi avto moto društvi (AMD), skozi različne preventivno izobraževalne vsebine v vrtcih, šolah in prireditvah nadgradila prizadevanja za večjo prometno varnost. Tako nameravamo uveljavljene in prepoznavne aktivnosti »Družinske ure«, ki na strokoven, atraktiven in zanimiv način nudijo obiskovalcem uporabne nasvete za varnejšo, udobnejšo in okolju prijaznejšo vožnjo, še nadgraditi in bolj približati slehernemu uporabniku.

Sredstva iz projekta SOL v višini 213.218 EUR, od katerih je 85% nepovratnih, bo AMZS porabilo za usposabljanje lokalnih strokovnjakov, akcije ozaveščanja prebivalstva in vplivanja na lokalno politiko. Sodelovanje v evropskem projektu je tudi priložnost za prenos izkušenj in dostop do transnacionalnih orodij in znanja.

V okviru SOL »Save our lives – rešujemo življenja« smo na uvodni predstavitvi na Centru varne vožnje Vransko med udeleženci zbirali tudi podpise podpornikov in vseh tistih, ki si z lastnim prepričanjem in aktivnim pozitivnim sodelovanjem, skupaj z nami prizadevajo za večjo prometno varnost in uresničitev Vizije 0.

Z vašo pomočjo bodo naše aktivnosti še bližje ciljnim skupinam udeležencev v cestnem prometu. Vljudno vas vabimo, da nas obiščete in podprete pri navedenih aktivnostih.

Za dodatne informacije vam je na voljo Robert Štaba, na naslovu robert.staba@amzs.si.

 

AMZS darilne kartice

Podarite tečaj varne vožnje, AMZS članstvo ali vrednostno kartico za storitve v AMZS centrih po Sloveniji.

Več

Oglasna sporočila