Vgradnja BDF ročice

Kaj je BDF ročica

AMZS vgradnja BDF ročiceBDF ročica je mehanska ročna kontrola. Omogoča svobodno in varno vožnjo ljudem, ki ne morejo uporabljati nog, vendar imajo neovirano oz. delno ovirano delovanje rok. Uporabljajo jo paraplegiki, lažje gibalno ovirani tetraplegiki, osebe nižje rasti, ljudje brez nog, bolniki s cerebralno paralizo ali multiplo sklerozo in drugi, ki ne morejo ali težje uporabljajo noge pri vožnji avtomobila.

Ročica je nastala v Sloveniji, na podlagi dolgoletnih izkušenj ter znanja podjetja Pesjak d.o.o. in je plod sodelovanja vizionarjev, inženirjev ter invalida paraplegika, ki na trgu ni našel dovolj kakovostnega izdelka za ročno kontrolo svojega avtomobila. Tako je nastala BDF ročica, ki je priznana kot prilagoditev vozila v Zakonu o izenačevanju možnosti invalidov (ZIMI) in kot taka priznana kot ustrezna in varna za uporabo.

BDF ročica mi je všeč, ker je prilagodljiva vsakemu posamezniku. Ker sem ženska, mi je še posebej pomembno, kakšne barve je ročica in tudi to sem lahko izbirala po želji. Po sedmih letih uporabe na ročici še vedno ni niti ene praske, v vseh teh letih deluje brezhibno. Ista ročica je že v mojem drugem vozilu, saj smo brez prask in težav opravili samo premontažo.

Tanja Cerkvenik – paraolimpijka na OI v Pekingu in Londonu

Delovanje

S pomočjo BDF ročice invalid-voznik upravlja svoje vozilo ročno – z ročico dodaja plin (pomik nazaj) in zavira (pomik naprej). Posebnej pomembno z vidika varnosti pa je to, da obeh funkcij ni možno uporabiti sočasno. Za uporabo ročice potrebujete vozilo z avtomatskim menjalnikom, kar pa je tudi edini pogoj za namestitev.

BDF ročica

Prednosti BDF ročice

  • Ročica ima vso potrebno tehnično dokumentacijo za vpis v homologacijo.
  • Varno upravljanje – ročica je zasnovana tako, da ne dopušča istočasnega zaviranja in dodajanja plina.
  • Prilagajanje posamezniku – ročica omogoča prilagoditev višine, nagiba proti sredinski konzoli ter dolžine hoda.
  • Upravljanje vozila je kljub vgrajeni ročici vseeno možno tudi s pedaloma za pospeševanje in zaviranje.
  • Ročno izdelano in ergonomsko oblikovano leseno držalo za roke.
  • Izdelava iz najbolj kakovostnih materialov.
  • Ročico v avtomobil privijačimo na nosilne sani sedeža brez varjenja ali vrtanja, torej brez posegov v vozilo.
  • V Sloveniji je možnost subvencioniranega nakupa ročice preko zakona ZIMI.

Kje vgrajujemo BDF ročico

Poslovne enote

Cena vgradnje: 180,00 € + DDV

Pridobivanje subvencije za vgradnjo BDF ročice