AMZS Popotnik

Na izlet ali počitnice z AMZS!

V AMZS odslej ne skrbimo le za vašo varno mobilnost, temveč tudi za doživetja na izletih in potovanjih. Vabimo vas, da odpotujete z nami!

  • Doživite Slovenijo ter bližnjo okolico na privlačnih destinacijah, s kakovostno vodenimi ogledi in aktivnostmi, namestitvijo višjega standarda ter bogato kulinariko. 
  • Obljubljamo dostopne cene, tudi za vaše najbližje, pregledne ponudbe brez doplačil in skritih stroškov.
  • Na posameznih programih priznavamo družinske popuste in popuste za zveste člane AMZS.
  • Aranžmaji že vključujejo nezgodno zavarovanje.

Možnost obročnega plačila s partnersko kartico Diners Club AMZS!Ponudbo za člane AMZS pripravlja in organizira turistična agencija Slo Tours.

 

Po poti televizijske serije 'Sence nad Kalemegdanom', od 15. do 16. junija 2019 (2 dni) 

Člani AMZS boste prvi, ki boste doživeli tematsko obarvano popotovanje po poti priljubljene televizijske serije Sence nad Balkanom. Avtorski program agencije Slo Tours vključuje voden ogled vasice Baranda in istoimenskega filmskega studia, kjer stoji avtentična scenografija mestnih ulic Beograda med obema svetovnima vojnama. Srbsko prestolnico boste spoznali skozi njeno zanimivo zgodovino, ob tem pa vam zagotavljamo odlično kulinariko in zabavo v mestu ter udobne hotelske namestitve.

1. dan

Odhod iz Ljubljane (Maribora), nočna vožnja in prihod v Srem v jutranjih urah. Privoščili si bomo sremski zajtrk in se podali proti Banatu. Dopoldne bomo prispeli v Barando. Po vasici in skozi Film studio Baranda, kjer so postavljene različne scene iz televizijske uspešnice Sence nad Balkanom, nas bo popeljal lokalni vodnik, ki nam bo predstavil tudi druge lokalne zanimivosti v Barandi. V filmskem studiu Baranda pa nas bo sprejel Goran Bjelogrlič. 

Pot bomo nadaljevali v Beograd. Po namestitvi v hotelu si bomo privoščili odlično tradicionalno kosilo v eni najboljših restavraciji v mestu. Sledil bo obisk Muzeja Jugoslavije, kjer bomo skozi tematsko voden ogled spoznavali zgodovino Kraljevine SHS in Jugoslavije med obema svetovnima vojnama. V neposredni bližini muzeja si bomo lahko ogledali še Hišo cvetja. Ob koncu dneva se bomo odpravili do legendarnega hotela Moskva, ki ga je leta 1908 odprl kralj Peter I Karađorđević, in vas povabili na dobrote iz njihove slaščičarne. Nato boste imeli čas za samostojne oglede, raziskovanje mesta ali zabavo na priljubljenih splavih.

2. dan

Po zajtrku se bomo odpeljali mimo mestnih znamenitosti, si ogledali Cerkev svetega Save in znova pokukali v zakulisje Senc nad Balkanom, saj si bomo ogledali še nekaj zanimivih prizorišč snemanja. Nato se bomo sprehodili skozi boemsko Skadarlijo in mondeno Knez Mihajlovo ulico do Kalemegdana, kjer se odpira čudovita panorama na sotočje Save in Donave. Od Beograda se bomo poslovili z bližnje Avale, kjer si bomo ogledali spomenik neznanemu junaku. Pred vrnitvijo domov bomo še za kratek čas pobegnili na sremsko podeželje ter okusili specialitete na priznanem salašu z odlično domačo kuhinjo. Prihod v Slovenijo v večernih urah.

Cena: 163 € (prijave so mogoče do zasedbe prostih mest; odhod je zagotovoljen iz Maribora, Celja, Ljubljane in Novega mesta).  

Več informacij

Filmski studio Baranda Filmski studio Baranda Filmski studio Baranda Avala s spomenikom Hotel Moskva
 
Črnogorski venec, od 10. do 14. septembra 2019 (5 dni)

Za člane AMZS in njihove družine smo pripravili atraktivno ponudbo raziskovanja Črne gore. Doživeli boste najbolj atraktivne destinacije te države. Obiskali bomo mediteranska mesteca, se povzpeli na nacionalni ponos Lovčen, zapeljali z ladjo po Skadarskem jezeru in občudovali narodni park Durmitor. Spoznali bomo viharno črnogorsko zgodovino, kulturo in ljudske običaje. Razvajali se bomo s tradicionalno in okusno kulinariko. Program lahko prilagodimo in vam po želji organiziramo adrenalinski rafting na Tari. 

1. dan

Let iz Ljubljane v Podgorico. Črno goro bomo nato odkrivali z avtobusom, s katerim se bomo za začetek povzpeli na vrh Lovčena in uživali v izjemnem panoramskem razgledu. Možnost vzpona na mavzolej črnogorskega »vladike« Petra Petrovića Njegoša (461 stopnic). Po namestitvi v etno vasici v Njeguših se bomo sprehodili do razgledne točke nad Kotorjem. Zvečer tradicionalna večerja z glasbo.

2. dan

Po zajtrku bomo raziskovali Skadarsko jezero, največje jezero na Balkanu. Na križarjenju po jezeru bomo uživali v naravnih lepotah in občudovali znamenite lokvanje. Ob jezeru si bomo privoščili pozno kosilo. Imeli bomo dovolj prostega časa za sprehod ali kopanje. Ob vrnitvi v Njeguše si bomo ogledali mondeni Sv. Stefan. Zvečer bomo uživali v edinstvenem črnogorskem tematskem zabavnem večeru, ki vključuje degustacijo znamenitega njeguškega pršuta, sira in črnogorskih vin.

3. dan

Po zajtrku bo sledil voden ogled slikovitega Kotorja z znamenitim obzidjem in trdnjavo. Obiskali bomo mondeno pristanišče Porto Montenegro, ki so ga poimenovali »jadranski Monte Carlo«. Na priljubljeni plaži bo čas za kopanje in počitek. Popoldne si bomo privoščili okusno pozno kosilo in si ogledali Budvo, ki s starim mestnim jedrom velja za eno najbolj priljubljenih mest na Jadranu. Na voljo bo čas za samostojne oglede in sprehod po mestnih ulicah.

4. dan

Raziskovali bomo naravne bisere severa Črne gore. Najprej bomo obiskali romarski samostan Ostrog iz 17. stoletja. Pot bomo nadaljevali v narodni park Durmitor, kjer bomo uživali v neokrnjeni naravi ob pogledih na gore in se sprehodili ob Črnem jezeru. Privoščili si bomo lokalno specialiteto v izbranem ambientu. Ogledali si bomo most Đurđevića na Tari, ki bo navdušil vse ljubitelje arhitekture.

5. dan

Obiskali bomo staro črnogorsko prestolnico Cetinje. Ogledali si bomo zanimiv Muzej kralja Nikole in se sprehodili po ulicah starega mestnega jedra. Sledil bo transfer na letališče v Podgorici in let proti Ljubljani. 

Cena: 450 € (prijave do 20. maja 2019; ponudba velja do zasedbe prostih mest - odhod je že zagotovoljen)

Več informacij

Namestitev, etno vasica „Sveti Georgije“, leži v idilični vasici Njeguši pod Lovčenom. Nove namestitvene kapacitete so velike od 65 do 80 kvadratnih metrov in so primerne tudi za pare in družine. Most na Tari Skadarsko jezero Durmitor Ostrog Skadarsko jezero

Prijave in informacije

Za prijave in dodatne informacije nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 14 60, nam pišete na amzs@slo-tours.si oziroma izpolnite spletno prijavnico.

Organizator potovanj je turistična agencija Slo Tours, Dunajska 158, 1000 Ljubljana. Splošni pogoji so objavljeni na slo-tours.si

 

AMZS Premium - za brezskrbne poti, tudi v tujini

AMZS članstvo Premium v enem paketu združuje pomoč na cesti in turistično zavarovanje z zdravstveno asistenco v tujini. Če sklenete družinsko članstvo, je zavarovana vsa družina.

Naprej