AMZS Popotnik

V AMZS ne skrbimo le za vašo varno mobilnost, temveč tudi za doživetja na izletih in potovanjih

  • Doživite Slovenijo ter bližnjo okolico na privlačnih destinacijah, s kakovostno vodenimi ogledi in aktivnostmi, namestitvijo višjega standarda ter bogato kulinariko.
  • Dostopne cene, tudi za vaše najbližje, pregledne ponudbe brez doplačil in skritih stroškov.
  • Na posameznih programih priznavamo družinske popuste in popuste za zveste člane AMZS.
  • Aranžmaji že vključujejo nezgodno zavarovanje.

Še niste člani AMZS ali pa vam članstvo kmalu poteče?

Sklenite članstvo

Črnogorski venec, 6 dni

Termini: 1. 6.–6. 6., 8. 6.–13. 6., 22. 6.–27. 6., 29. 6.–4. 7. 2024
Cena: 680 € (1. 6.–6. 6. in 8. 6.–13. 6. 2024) in 720 € (22. 6.–27. 6. in 29. 6.–4. 7. 2024)

1. dan: Let v Tivat in Skadarsko jezero

Let iz Ljubljane v Tivat. Popeljali se bomo do Skadarskega jezera, kjer se bomo vkrcali na ladjico in se prepustili ambientu jezera. Med plovbo ob "morju lokvanjev" se nam bo odpiral pogled na gorovje, ki ga obkroža. Po kosilu vožnja do Podgorice ali Kolašina, namestitev in prosti čas.

Prijave in dodatne informacije: 031 244 111 ali amzs@slo-tours.si in booking@slo-tours.si.

2. dan: Kanjon Tare in Črno jezero

Vožnja po slikovitem kanjonu Tare do mostu Đurđevića Tara. Privoščili si bomo kavo z razgledom na most ali sprehod po mostu. Popotovanje bomo nadaljevali do Črnega jezera, ki odslikava vrhove Durmitorja, in se po sprehodu ob jezeru okrepčali v restavraciji z nacionalno kuhinjo. Vožnja v Kolašin ali Budvo in namestitev.

3. dan: Tivat, Mirište, Kotor

Vožnja do Porto Montenegra, ogled pristanišča ali ogled podmornice Heroj v Navtičnem muzeju Tivat. Vkrcali se bomo na ladjo in doživeli edinstveno celodnevno panoramsko vožnjo po Kotorskem zalivu. Sledi postanek v zalivu Mirište. Med vožnjo po zalivu bodo za nas pripravili kosilo z izbiro dveh menijev. Ustavili se bomo tudi pri slikovitem otočku "Gospa od Škrpelja" in si ogledali notranjost cerkve - muzeja. Vožnjo bomo nadaljevali mimo Perasta, Prčanja in drugih slikovitih vasic ob obali ter jo zaključili z ogledom Kotorja.

4. dan: Ogled Cetinja in vzpon na Lovčen

Vožnja do stare črnogorske prestolnice in mesta muzej Cetinje, kjer si bomo ogledali znamenite ambasade, protokolarne objekte in druge zanimive zgodovinske pomnike. Sledi vožnja na vrh Lovčena, kjer bomo uživali v izjemnem panoramskem razgledu. Vzpon na mavzolej "vladike" Petra Petrovića Njegoša. Ob povratku si bomo na Cetinju ali Njeguših privoščili tradicionalno kosilo.

Zaključek potovanja

5. dan: Po zajtrku prosti dan za oddih, kopanje, samostojne oglede z najemom avta.

6. dan: Transfer na letališče in povratek v Ljubljano v popoldanskem času.

Avala resort & Villas 4*, 6 dni – z letalom iz Ljubljane

Štirje junijski termini: 1. 6, 8. 6., 22. 6 in 29. 6.
Cena: 495 € (1. 6., 8. 6) in 635 € (22. 6 in 29. 6.)

Na oddih v Budvo, v vrhunski hotel Avala Resort 4*! Cena šestdnevnega aranžmaja je 495 € (1. 6., 8. 6.) in 635 € (22. 6 in 29. 6.). Cena vključuje direktni let iz Ljubljane v Tivat, dva kosa prtljage, takse, transferje do hotela, pet nočitev z zajtrkom v hotelu Avala Resorts****. Koriščenje odprtih in notranjih bazenov ter zasebne plaže z ležalniki je zajeto v osnovni ponudbi. Otrok do polnega 7. leta 200 €, otrok od 7. do dopolnjenega 12. leta 290 €. Cena velja za člane AMZS, ki ob prijavi v opombe vpišejo člansko številko.

Več 

Turčija - Istanbul de luxe, 5 dni z letalom

Termini: od marca do decembra 2024
Cena: od 720 €

Pridružite se nam na 5-dnevnem potovanju in odkrijte zaklade živahnega Istanbula ter uživajte v kulinaričnih dobrotah svetovljanskega mesta. V ceno so vključeni: letalski prevoz Ljubljana-Istanbul, prtljaga, takse, 4-krat namestitev z zajtrkom v hotelu 3*/4* le 10 minut hoje od Grand Bazaarja, vstopnine, tri kosila, lokalni prevoz (metro, tramvaj), atraktivna panoramska vožnja z ladjo samo za našo skupino po Bosporskem zalivu, odlično lokalno vodenje. Ponudba vključuje tudi vstopnici za ogled palače Topkapi in Cisterne bazilika.

Ponudba velja do zasedbe rezerviranih mest.

1. dan: Prihod v Istanbul

Jutranji let iz Ljubljane v Istanbul. Ob prihodu v Istanbul sledi panoramska vožnja do starega mestnega jedra in kosilo na poti v hotel. Namestitev in prosti čas za samostojne oglede (sprehod, menjava denarja …).

2. dan: Zgodovinski Sultanahmet in azijska stran

Po zajtrku bomo obiskali Veliki bazar. Znašli se bomo v otomanskem labirintu z več kot 60 ulicami, 21 vhodi in 4000 trgovinami. Prevzele nas bodo pisane barve, vonji različnih začimb ter živahni trgovci. Na vsakem koraku si bomo lahko privoščili tudi slasten posladek ali prigrizek.

Sledi sprehod do Hagije Sofije, ki je eden najbolj prepoznavnih simbolov Istanbula. Zaradi spremenjenega režima ogledov za obiskovalce si jo bomo ogledali od zunaj. Ogledali si bomo Hipodrom (Konstantinopelski hipodrom), ki ga spremlja bogato zgodovinsko nasledstvo vse od leta 203, ko je prvič omenjen v literaturi. Bil je priljubljeno zbirališče bizantinskih cesarjev, ki so tukaj preživljali popoldneve in si ogledovali dirke na kočijah. V razcvetu Istanbula (takrat Konstantinopla) so Hipodrom krasili številni obeliski in kipi, od katerih so nekateri vidni še danes.  Sledi ogled Modre mošeje, ki velja za najbolj fotogenično zgradbo v Istanbulu.

Dan bomo zaključili z odhodom na azijsko stran, kjer si bomo ogledali živahno četrt Kadikoy. Ta del Istanbula velja za kozmopolitsko območje ob severni obali Marmarskega morja. Spoznali bomo zanimivo zgodovino in doživeli živahen utrip številnih prodajaln in ulic tega dela Istanbula.

3. dan: Topkapi, Harem in Cisterna bazilika

Po zajtrku si bomo ogledali Topkapi, kompleks, ki nam bo dal vpogled v zgodovino in življenje sultanov in otomanske aristokracije. Topkapi predstavlja kompleks več manjših stavb in paviljonov, nanizanih okoli štirih velikih dvorišč. Palača nam bo približala najbolj barvite zgodbe orienta in vsebino, kot jo premorejo samo muzeji te vrste. Sledi ogled Harema, kar v smiselnem prevodu pomeni "zasebno" ali "prepovedano". Ogled palače Topkapi in Harema nas bo navdušil z zanimivimi zgodbami, bogato okrašenimi sobanami in saloni sultanov iz različnih zgodovinskih obdobij. 

Posebno doživetje bo ogled ponovno odprte podzemne "Potopljene palače". Cisterna bazilika je največja vodna cisterna v Istanbulu in še dandanes s svojimi 336 marmornimi stebri navdušuje obiskovalce. To podzemno strukturo je naročil cesar Justinijan in je bila zgrajena leta 532 in je bila prvotno znana kot Cisterna bazilika. 

Po vodenem delu sledi prosti čas za okrepčilo v eni od številnih restavracijah, samostojne oglede ali nakupe v Grand Bazarju oziroma drugih trgovskih centrih.

5. dan: Panoramska vožnja po Bosporju

Po zajtrku se bomo popeljali v pristanišče, se vkrcali na ladjo in doživeli spektakularno krožno vožnjo po Bosporju, ki nudi edinstven pogled na večmilijonsko mesto. Od Istanbula se bomo poslovili s kosilom na poti proti letališču. Prihod na letališče in direktni let v Ljubljano.

4. dan: Sulejmanija, Egipčanski bazar in Taksim

Po zajtrku si bomo ogledali mošejo Sulejmana Veličastnega (Sulejmanija), ki z svojo velikostjo dominira nad Zlatim rogom. Čeprav ni največja, je zagotovo ena od najlepših in veličastnejših mošej na svetu. Zgradil jo je slavni arhitekt Mimar Sinan, ki ga pogosto poimenujejo Michelangelo Orienta in je poleg Hagije Sofije ena njegovih največjih mojstrovin, ki je nastala med letoma 1550 in 1557. 

Naše raziskovanje Istanbula bomo nadaljevali na Egipčanskem bazarju (tudi Bazar začimb) s tramvajem, kjer se bomo sprehodili mimo številnih stojnic z začimbami, zelišči semeni in drugimi redkimi rastlinskimi vrstami. 

Nato se bomo z metrojem oziroma tramvajem popeljali do Taksima – Istiklal, vedno živahne in mondene avenije, kjer nas bodo navdušili številni lokali, butiki, trgovine in seveda prijazni domačini. Ta del Istanbula je bil poimenovan po kamnitem taksimu (enoti za shranjevanje vode) in je svojo podobo pričel dobivati v 18. stoletju. Prosti čas za oglede, okrepčilo, nakupe in pitje tradicionalnega turškega čaja ali kave.

Prijave in informacije

Za prijave in dodatne informacije lahko pokličete na brezplačno številko 031 244 111 ter pišete na amzs@slo-tours.si ali booking@slo-tours.si.

Organizator potovanj je turistična agencija Slo ToursDunajska 1581000 Ljubljana. Splošni pogoji so objavljeni na spletni strani Slo tours.

 

AMZS Premium - za brezskrbne poti, tudi v tujini

V enem paketu imate pomoč na cesti ter zdravstveno in turistično zavarovanje v tujini. Če sklenete družinsko članstvo, je zavarovana vsa družina. AMZS članstvo je vezano na voznika, ne na prevozno sredstvo, zato lahko prednosti koristite za različna prevozna sredstva, ki jih uporabljate, četudi niso vaša last.

Sklenite ali nadgradite svoje članstvo

Oglasna sporočila