AMZS Popotnik

Na izlet ali počitnice z AMZS.

V AMZS ne skrbimo le za vašo varno mobilnost, temveč tudi za doživetja na izletih in potovanjih.

Na izlet ali počitnice z AMZS!

V AMZS ne skrbimo le za vašo varno mobilnost, temveč tudi za doživetja na izletih in potovanjih. Vabimo vas, da odpotujete z nami!

  • Doživite Slovenijo ter bližnjo okolico na privlačnih destinacijah, s kakovostno vodenimi ogledi in aktivnostmi, namestitvijo višjega standarda ter bogato kulinariko. 
  • Obljubljamo dostopne cene, tudi za vaše najbližje, pregledne ponudbe brez doplačil in skritih stroškov.
  • Na posameznih programih priznavamo družinske popuste in popuste za zveste člane AMZS.
  • Aranžmaji že vključujejo nezgodno zavarovanje.

Ponudbo za člane AMZS pripravlja in organizira turistična agencija Slo Tours.

5-DNEVNI ISTANBUL DE LUXE

Termini: 3. 12.–7. 12. 2022 ali 10. 12.–14. 12. 2022
Cena: 620 €

1. dan: Let in namestitev

Jutranji let iz Ljubljane v Istanbul. Ob prihodu v Istanbul sledi kosilo, namestitev v hotelu in prosti čas za samostojne oglede in menjavo denarja.

2. dan: Hagija Sofija in Egipčanski bazar

Po zajtrku sprehod do Hagije Sofije, ki je eden najbolj prepoznavnih simbolov Istanbula. Spoznali bomo zgodovino, ki sega v obdobje bizantinskega imperija in obiskovalce navdušuje s številnimi mozaiki in značilno bizantinsko arhitekturo. Nato si bomo ogledali hipodrom. Posebno doživetje bo ogled podzemne “Potopljene palače” Cisterna bazilika, ki je največja vodna cisterna v Istanbulu in še danes s svojimi 336 marmornimi stebri navdušuje obiskovalce. Po kosilu bomo dan zaključili na Egipčanskem bazarju (tudi Bazar začimb) s tramvajem, kjer se bomo sprehodili mimo številnih stojnic z začimbami, zelišči semeni in drugimi redkimi rastlinskimi vrstami. Povratek v hotel s tramvajem.

3. dan: Mošeja Sulejmana Veličastnega, Taksim in turški čaj ali kava

Po zajtrku si bomo ogledali mošejo Sulejmana Veličastnega, ki nas bo impresionirala s svojo velikostjo, elegantno notranjo urejenostjo in čudovitim pogledom na Zlati rog. Zgradil jo je slavni arhitekt Mimar Sinan in je poleg Hagije Sofije ena njegovih največjih mojstrovin. Nato se bomo z metrojem oziroma tramvajem popeljali do Taksima – Istiklal, vedno živahne in mondene avenije, kjer nas bodo navdušili številni lokali, butiki, trgovine in seveda prijazni domačini. Prosti čas za oglede, okrepčilo, nakupe ali pitje tradicionalnega turškega čaja ali kave. Dan bomo zaključili z ogledom stolpa Galata.

4. dan: Topkapi in prosti čas za nakupe

Po zajtrku si bomo ogledali Topkapi, kompleks, ki nam bo omogočil vpogled v zgodovino in življenje sultanov in otomanske aristokracije. Topkapi predstavlja kompleks več manjših stavb in paviljonov, nanizanih okoli štirih velikih dvorišč. Nato bomo obiskali Veliki bazar. Znašli se bomo v otomanskem labirintu z več kot 60 ulicami, 21 vhodi in 4000 trgovinami. Prevzele nas bodo pisane barve, vonji različnih začimb ter živahni trgovci. Na vsakem koraku si bomo lahko privoščili tudi slasten posladek ali prigrizek. Prosti čas za nakupe ali samostojne oglede znamenitosti metropole s samostojnim povratkom v hotel.

5. dan: Krožna vožnja po Bosporju

Po zajtrku se bomo popeljali v pristanišče, se vkrcali na ladjo in doživeli spektakularno krožno vožnjo po Bosporju, ki nudi edinstven pogled na večmilijonsko mesto. Od Istanbula se bomo poslovili s kosilom na atraktivni lokaciji na mostu Galata. Sledi transfer na letališče in let v Ljubljano.

Prijave in informacije

Za prijave in dodatne informacije nas lahko pokličete na brezplačno številko 031 244 111, nam pišete na amzs@slo-tours.si oziroma izpolnite spletno prijavnico.

Organizator potovanj je turistična agencija Slo ToursDunajska 1581000 Ljubljana. Splošni pogoji so objavljeni na slo-tours.si

 

AMZS Premium - za brezskrbne poti, tudi v tujini

V enem paketu imate pomoč na cesti ter zdravstveno in turistično zavarovanje v tujini. Če sklenete družinsko članstvo, je zavarovana vsa družina. AMZS članstvo je vezano na voznika, ne na prevozno sredstvo, zato lahko prednosti koristite za različna prevozna sredstva, ki jih uporabljate, četudi niso vaša last.

Sklenite ali nadgradite svoje članstvo

Oglasna sporočila