Na izlet ali počitnice z AMZS!

V AMZS odslej ne skrbimo le za vašo varno mobilnost, temveč tudi za doživetja na izletih in potovanjih. Vabimo vas, da odpotujete z nami!

  • Doživite Slovenijo ter bližnjo okolico na privlačnih destinacijah, s kakovostno vodenimi ogledi in aktivnostmi, namestitvijo višjega standarda ter bogato kulinariko. 
  • Obljubljamo dostopne cene, tudi za vaše najbližje, pregledne ponudbe brez doplačil in skritih stroškov.
  • Na posameznih programih priznavamo družinske popuste in popuste za zveste člane AMZS.
  • Aranžmaji že vključujejo nezgodno zavarovanje.

Možnost obročnega plačila s partnersko kartico Diners Club AMZS!Ponudbo za člane AMZS pripravlja in organizira turistična agencija Slo Tours.

 

OBVESTILO ORGANIZATORJA
Zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa in varnosti udeležencev se popotovanja izvajajo ob upoštevanju natančnega spremljanja epidemiološke slike na posamezni destinaciji. V kolikor bi odhod na posamezni program v tujino pomenil obvezno karanteno ali obvezno testiranje, se program popotovanja ne izvede. Uvedli smo uporabnikom prijazen način evidentiranja in rezervacij s simbolično rezervacijo in dokončnim plačilom pred odhodom. Pri izvajanju programov upoštevamo vsa priporočila in navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje in veljavne predpise za preprečitev širjenja nalezljive bolezni. Iz tega razloga smo omejili velikost skupin na posameznem programu popotovanja in predvideli ustrezna prevozna sredstva.

Konec tedna v Prekmurju s prijatelji, prestavljeno na 14. in 15. november 2020

Z nami in s prijatelji doživite sproščen konec tedna v Prekmurju. Za vas smo pripravili bogat program doživetij naravnih in kulturnih lepot. Dišalo bo po odlični kuhinji, žlahtni kapljici vina, vse to pa bodo dopolnili zvoki prekmurske glasbe. Če bo dovolj prijav, bomo organizirali odhod tudi iz Kopra.

1. dan: Dobrodošli v Prekmurju

Vožnja proti Prekmurju, na poti si bomo privoščili svež prigrizek in topli napitek v restavraciji Marché. Ob prihodu v Prekmurje se bomo ustavili pri našem prijatelju Kodili, kjer si bomo ogledali zorilnico z vrhunskimi proizvodi in si privoščili okusno malico za dober uvod v potovanje.

Pot nas bo nato vodila v Krajinski park Goričko, kjer si bomo ogledali največji grad na Slovenskem – Grad, ki stoji na vulkanskem griču. Grad ima kar 365 sob in skriva zanimive legende in grajske skrivnosti, ki so nastajale vse od leta 1183. Naš naslednji postanek bo pri prijateljih v Tešanovcih, kjer nas bodo sprejeli na domačiji in čokoladnici Passero. Po predstavitvi domačije si bomo privoščili degustacijo njihovih čokoladnih izdelkov, pralin in drugih dobrot Prekmurja. V njihovih pralinah se prepletajo različni okusi – od ocvirkov, gibanice, bučnega olja, jurk … Potep bomo nadaljevali do bližnje Bogojine, kjer si bomo ogledali eno od mojstrovin arhitekta Jožeta Plečnika, Cerkev Gospodovega vnebohoda, ki so ji domačini nadeli ime Bela Golobica.

Po ogledu cerkve si bomo privoščili odlično kosilo na turistični kmetiji Puhan z dobrotami prekmurske kuhinje, pridelane na lastni kmetiji. Obiskali bomo vinogradnika, ki nas bo v stari kleti razvajal z degustacijo različnih sort domačih vin. Sledi namestitev v hotelu in prosti čas. Večer vam lahko, če vas bo dovolj zainteresiranih, popestrimo z glasbo – naša ušesa in dušo bo z glasbo prekmurskih ravnic razvajal priljubljeni Mišo Kontrec.

2. dan: Razgledi Pomurja

Po odličnem zajtrku se bomo povzpeli na stolp Vinarium z edinstvenim razgledom na kar štiri države. Popotovanje bomo nadaljevali do domačije v Renkovcih, kjer pod toplim prekmurskim soncem dozorevajo vrhunski paradižniki, ki jih poznamo pod blagovno znamko "Lušt". Spoznali bomo način pridelave v rastlinjaku in degustirali vse vrste njihovih paradižnikov. Po degustaciji nas bodo obdarili s paradižnikom, ki ga bomo lahko okušali še doma. Naša zadnja postaja bo Ocean Orchids, kjer si bomo ogledali tropski vrt. Na 1500 m² "džungle" bomo lahko videli 900 eksotičnih primerkov rastlin, okoli 4.000 orhidej in številne druge vrste rastlin, ki nas bodo očarale.

Zaključek popotovanja s spominom na čas, ki smo ga doživeli med prijatelji.

Cena: S turističnim bonom 125 €, brez turističnega bona 165 €
Termin: 14. in 15. november 2020, odhod iz Ljubljane, Celja in Maribora

Črnogorski venec, april 2021 (pet dni)

Doživite in spoznajte najbolj atraktivne in skrite destinacije Črne gore. Program je sproščen, primeren za vse generacije, tudi za družine.

1. dan: Zbor udeležencev in let v Podgorico

Zbor udeležencev in let iz Ljubljane v Podgorico. Transfer v Podgorico, kjer si bomo po namestitvi, sprehodu in ogledu mesta privoščili pozno kosilo ali večerjo.

2. dan: Dolina reke Morače, Biogradski park, Kolašin

Raziskovali bomo dolino reke Morače in obiskali samostan Morača iz 13. stoletja, ki predstavlja edinstveno nasledstvo bizantinske arhitekture. Vožnja po kanjonu do mostu Đurđevića Tara, ki navdušuje zaradi arhitekture in vpetosti v kanjon. Privoščili si bomo kavo z izjemnim pogledom na most, sprehod preko mostu ali spust po jeklenici. Popotovanje bomo nadaljevali do Biogradskega parka, kjer bomo okusili odlično kulinariko in se sprehodili okoli jezera v sproščujočem ambientu pragozda. Po prihodu v Kolašin se bomo z vlakom popeljali po črnogorskem “Orient Ekspresu”, ki ga je National Geographic zaradi slikovite pokrajine, ki jo vidimo med vožnjo, označil za eno najbolj vznemirljivih avantur v Evropi. Prihod v Podgorico, prosti čas za večerni utrip mesta.

3. dan: Cetinje, Lovčen, Njeguše, Budva

Na poti do Lovčena se bomo ustavili v nekdanji prestolnici Cetinje, kjer si bomo ogledali razkošno rezidenco kralja Nikole I. Prosti čas ali voden ogled Cetinjskega samostana s tremi relikvijami. Vožnja na vrh Lovčena, kjer bomo uživali v izjemnem panoramskem razgledu. Po izbiri vzpon na mavzolej črnogorskega »vladike« Petra Petrovića Njegoša (461 stopnic). Spustili se bomo v Njeguše, kjer se bomo sprostili in imeli odlično kosilo v idiličnem ambientu vasice pod Lovčenom. Vožnja na obalo in namestitev v Budvi, kjer si bomo privoščili sprehod po mestni promenadi.

4. dan: Kotor, Boka Kotorska, Perast, Porto Montenegro

Ogled Kotorja, čudovitega srednjeveškega mesta, uvrščenega na Unescov seznam svetovne dediščine. Vkrcanje na ladjo in nepozabna vožnja po Boki Kotorski ob njenih vasicah, ki so edinstven spoj morja in planin. Ustavili se bomo na “Gospa od Škrpjela”, slikovitem otočku s cerkvico, kjer bomo slišali zanimive legende o ribičih in mornarjih. Privez v bližnjem Perastu, muzejskem mestu, kjer nas čaka bogato kosilo ob obali s pogledom na otočka. Plovba do Porto Montenegra z ogledom mondenega pristanišča. Vožnja do Budve, kjer bomo imeli voden ogled zanimivega zgodovinskega središča. Prosti čas za druženje, poleti pa je možen obisk bližnjih plaž.

5. dan: Sv. Stefan, Vipazar, Skadarsko jezero, degustacija vin, let v Ljubljano

Postanek za fotografiranje v Sv. Stefanu, nato vožnja do Vipazarja, kjer se bomo vkrcali na ladjo in se prepustili spektakularnemu naravnemu ambientu Skadarskega jezera. Med plovbo ob “morju lokvanjev” in med številnimi vrstami ptic se nam bo odpiral pogled na impresivno gorovje, ki obkroža to največje jezero na Balkanu. Sledi vožnja skozi polja največjega vinograda v Evropi do degustacijske zakladnice kakovostnih črnogorskih vin. Po degustaciji vranca, krstača in drugih vin v razkošni podzemni kleti Šipčanik sledi vožnja na letališče in let v Ljubljano, kamor bomo prispeli popoldan.

Cena: 497 € 
Predviden nov termin: 23. april 2021

Istanbul de Luxe, april 2021 (štiri dni)

Pridružite se nam na zanimivem raziskovanju priljubljenega Istanbula. Aranžma ob povratnem letu s prtljago že vključuje vse vstopnine po programu, udobno namestitev z odlično lokacijo v zgodovinskem delu mesta in tradicionalno turško kulinariko. V osnovno ponudbo smo dodali atraktivno krožno vožnjo po Bosporski ožini z zasebno ladjo. Skrbno pripravljen program nam bo približal in omogočil brezskrbno doživetje Istanbula po vaši meri.

1. dan: Prihod in tradicionalna večerja

Zbor potnikov in let iz Ljubljane v Istanbul. Transfer v mesto in nastanitev v hotelu. Po uvodnem spoznavanju destinacije se bomo sprehodili po starem delu mesta in naš prvi dan zaključili ob tradicionalni večerji v Sultanahmetu. 

2. dan: Hipodrom, Topkapi, Hagija Sofija, Modra mošeja in Cisterna bazilika

Po zajtrku si bomo ogledali znamenitosti v starem delu mesta Sultanahmet, kjer se prepletata več kot tisočletna zgodovina skozi arhitekturo od časa bizantinskega do otomanskega imperija. Ogledali si bomo Hipodrom, palačo Topkapi, Hagijo Sofijo (Ayasofya), Modro mošejo s šestimi minareti, nekdanjo rezidenco sultanov in harem, ki je služil kot zasebno prebivališče sultana in njegove družine. Posebno doživetje bo ogled podzemne “Potopljene palače” Cisterne bazilike, ki je največja vodna cisterna v Istanbulu in še dandanes s svojimi 336 marmornimi stebri navdušuje obiskovalce. Privoščili si bomo pozno kosilo v tradicionalni turški restavraciji in se vrnili v hotel. Po dogovoru se boste lahko sami ali z vodičem odpravili do modernega dela Istanbula, se sprehajali v ulici Istikal in opazovali starodobne “retro” tramvaje. Prosti čas boste lahko izkoristili za oglede in nakupe v trgovinah, obiske številnih restavracij ali čajnic, brez katerih si obiska Istanbula ne znamo predstavljati. Na vašo željo lahko organiziramo obisk tradicionalne turške kopeli hamam.

3. dan: Veliki bazar, Tržnica začimb, Egipčanski bazar in vožnja po Bosporju

Po zajtrku bomo obiskali Veliki bazar in Tržnico začimb. Znašli se bomo v otomanskem labirintu z več kot 60 ulicami, 21 vhodi in preko 4000 trgovinami. Tu bomo videli nakit, starine, unikatne izdelke, oblačila, ročno izdelane modne dodatke. Na vsakem koraku si bomo lahko privoščili tudi slasten posladek ali prigrizek. Po uspešnih nakupih se bomo odpravili na Egipčanski bazar, kjer vas bodo prevzele pisane barve, vonji različnih začimb ter živahni trgovci. Dan bomo zaključili s spektakularno krožno vožnjo z ladjico po Bosporju, ki nudi čudovit pogled na večmilijonsko mesto.

4. dan: Palača Dolmabahce in vrnitev

Po zajtrku se bomo sprehodili po dvoranah in vrtovih palače Dolmabahce ter si ogledali razkošje in središče osmanskega cesarstva. Sledil bo transfer na letališče in polet proti Ljubljani.

Cena: 569 € 
Predviden nov termin: april 2021

Prijave in informacije

Za prijave in dodatne informacije nas lahko pokličete na brezplačno številko 031 244 111, nam pišete na amzs@slo-tours.si oziroma izpolnite spletno prijavnico.

Organizator potovanj je turistična agencija Slo ToursDunajska 1581000 Ljubljana. Splošni pogoji so objavljeni na slo-tours.si

 

AMZS Premium - za brezskrbne poti, tudi v tujini

V enem paketu dobite pomoč na cesti in turistično zavarovanje z zdravstveno asistenco v tujini. Če sklenete družinsko članstvo, je zavarovana vsa družina. AMZS članstvo je vezano na voznika, ne na vozilo, zato lahko prednosti koristite za vsa vozila, ki jih vozite, četudi niso vaša last.

Sklenite ali nadgradite svoje članstvo

Oglasna sporočila