AMZS Popotnik

Na izlet ali počitnice z AMZS!

V AMZS odslej ne skrbimo le za vašo varno mobilnost, temveč tudi za doživetja na izletih in potovanjih. Vabimo vas, da odpotujete z nami!

  • Doživite Slovenijo ter bližnjo okolico na privlačnih destinacijah, s kakovostno vodenimi ogledi in aktivnostmi, namestitvijo višjega standarda ter bogato kulinariko. 
  • Obljubljamo dostopne cene, tudi za vaše najbližje, pregledne ponudbe brez doplačil in skritih stroškov.
  • Na posameznih programih priznavamo družinske popuste in popuste za zveste člane AMZS.
  • Aranžmaji že vključujejo nezgodno zavarovanje.

Možnost obročnega plačila s partnersko kartico Diners Club AMZS!Ponudbo za člane AMZS pripravlja in organizira turistična agencija Slo Tours.

 

Etno povorka in kurentovanje na Ptuju, 23. 2. 2019

Pridružite se nam na tradicionalnem ptujskem kurentovanju, ki ga je Lonely Planet uvrstil med deset najbolj zanimivih karnevalov na svetu. Po slastnem pustnem krofu in toplem napitku si bomo ogledali otvoritveno etno povorko s prikazi etnografskih likov, ki je srce kurentovanja in prava paša za oči. Ob prepoznavnih kurentih se bomo na ptujskih ulicah in trgih srečali s pustnimi liki ter se zabavali ob glasbi priznanih slovenskih glasbenih skupin. Najstarejše slovensko mesto Ptuj letos obeležuje 1950 let od prve pisne omembe, zato ga bomo še toliko raje raziskovali ob zanimivem strokovnem vodenju - vse od antike do današnjih dni. Obisk karnevala bomo obogatili z okusno štajersko kuhinjo ob poznem kosilu.

Več o programu

 

 

Muzej premogovništva in hiša mojstrovin Perger 1757, 16. 2. 2019

Spustili se bomo 157 metrov pod zemeljsko površje in obiskali Muzej premogovništva v Velenju. Na več kot 18 različnih scenah bomo spoznali delo, življenje in vrednote rudarjev vse od 18. stoletja do danes. Nato se bomo odpravili na Koroško in odkrivali srednjeveški Slovenj Gradec. Obiskali bomo Hišo mojstrovin Perger, ki od 1757. leta ohranja tradicijo medičarske in svečarske obrti. Prisluhnili bomo zgodbam “žive knjige”, medičarskega mojstra Hrabroslava, poskusili domače bombone in prvovrstne lectarje, po katerih so zasloveli po celem svetu. Za kulinarični zaključek našega popotovanja smo izbrali idilično domačijo Rotovnik - Plesnik, ki že skoraj dve stoletji razvaja goste z izvirnimi domačimi jedmi.

Več o programu

Prijave in informacije

Za prijave in dodatne informacije nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 14 60, nam pišete na amzs@slo-tours.si oziroma izpolnite spletno prijavnico.

Organizator potovanj je turistična agencija Slo Tours, Dunajska 158, 1000 Ljubljana. Splošni pogoji so objavljeni na slo-tours.si.