AMZS Popotnik

V AMZS ne skrbimo le za vašo varno mobilnost, temveč tudi za doživetja na izletih in potovanjih

  • Doživite Slovenijo ter bližnjo okolico na privlačnih destinacijah, s kakovostno vodenimi ogledi in aktivnostmi, namestitvijo višjega standarda ter bogato kulinariko.
  • Dostopne cene, tudi za vaše najbližje, pregledne ponudbe brez doplačil in skritih stroškov.
  • Na posameznih programih priznavamo družinske popuste in popuste za zveste člane AMZS.
  • Aranžmaji že vključujejo nezgodno zavarovanje.

Še niste člani AMZS ali pa vam članstvo kmalu poteče?

Sklenite članstvo

Turčija - Istanbul de luxe, 5 dni z letalom

Termin: 13.–17. december 2023 (odhod zagotovljen!)
Cena: 690 €

Pridružite se nam na 5-dnevnem potovanju in odkrijte zaklade živahnega Istanbula ter uživajte v kulinaričnih dobrotah svetovljanskega mesta. V ceno so vključeni: letalski prevoz Ljubljana-Istanbul, prtljaga, takse, 4-krat namestitev z zajtrkom v hotelu 3*/4* le 10 minut hoje od Grand Bazaarja, vstopnine, tri kosila, lokalni prevoz (metro, tramvaj), atraktivna panoramska vožnja z ladjo samo za našo skupino po Bosporskem zalivu, odlično lokalno vodenje. Ponudba vključuje tudi vstopnici za ogled palače Topkapi in Cisterne bazilika.

Ponudba velja do zasedbe rezerviranih mest.

1. dan: Prihod v Istanbul

Jutranji let iz Ljubljane v Istanbul. Ob prihodu v Istanbul sledi panoramska vožnja do starega mestnega jedra in kosilo na poti v hotel. Namestitev in prosti čas za samostojne oglede (sprehod, menjava denarja …).

2. dan: Ogled zgodovinskega Sultanahmeta

Po zajtrku sprehod do Hagije Sofije, ki je eden najbolj prepoznavnih simbolov Istanbula. Spoznali bomo zgodovino, ki sega v obdobje bizantinskega imperija in obiskovalce navdušuje s številnimi mozaiki in značilno bizantinsko arhitekturo. Nato si bomo ogledali še Hipodrom. Posebno doživetje bo ogled ponovno odprte podzemne “Potopljene palače” Cisterna bazilika, ki je največja vodna cisterna v Istanbulu in še dandanes s svojimi 336 marmornimi stebri navdušuje obiskovalce. Po kosilu bomo dan zaključili na Egipčanskem bazarju (tudi Bazar začimb) s tramvajem, kjer se bomo sprehodili mimo številnih stojnic z začimbami, zelišči semeni in drugimi redkimi rastlinskimi vrstami. Povratek v hotel s tramvajem.

3. dan: Istakal in Galata

Po zajtrku si bomo ogledali mošejo Sulejmana Veličastnega, ki nas bo impresionirala s svojo velikostjo, elegantno notranjo urejenostjo in čudovitim pogledom na Zlati rog. Zgradil jo je slavni arhitekt Mimar Sinan in je poleg Hagije Sofije ena njegovih največjih mojstrovin. Nato se bomo z metrojem oziroma tramvajem popeljali do Taksima – Istiklal, vedno živahne in mondene avenije, kjer nas bodo navdušili številni lokali, butiki, trgovine in seveda prijazni domačini. Prosti čas za oglede, okrepčilo, nakupe ali pitje tradicionalnega turškega čaja ali kave. Na poti v hotel sprehod do stolpa Galata in panoramski ogled iz stolpa po izbiri popotnikov.

4. dan: Istanbulski bazarji

Po zajtrku si bomo ogledali Topkapi, kompleks, ki nam bo dal vpogled v zgodovino in življenje sultanov in otomanske aristokracije. Topkapi predstavlja kompleks več manjših stavb in paviljonov nanizanih okoli štirih velikih dvorišč. Nato bomo obiskali Veliki bazar. Znašli se bomo v otomanskem labirintu z več kot 60 ulicami, 21 vhodi in 4000 trgovinami. Prevzele nas bodo pisane barve, vonji različnih začimb ter živahni trgovci. Na vsakem koraku si bomo lahko privoščili tudi slasten posladek ali prigrizek. Prosti čas za nakupe ali samostojne oglede znamenitosti metropole s samostojnim povratkom v hotel.

5. dan: Panoramska vožnja po Bosporju

Po zajtrku se bomo popeljali v pristanišče, se vkrcali na ladjo in doživeli spektakularno krožno vožnjo po Bosporju, ki nudi edinstven pogled na večmilijonsko mesto. Od Istanbula se bomo poslovili s kosilom na poti proti letališču. Prihod na letališče in direktni let v Ljubljano.

Vikend v Sarajevu - 3 dni

Termin: 8.–10. december 2023, 15.–17. december 2023
Cena: 250 €

Doživite popoln vikend v Sarajevu na našem atraktivnem 3-dnevnem potovanju od Banja Luke, Travnika, Viteza do Sarajeva. Za vas smo izbrali odlični 4* namestitvi v Etno vasici Čardaci s SPA centrom in Hotel Art z lokacijo tik ob Baščaršiji. Program smo pripravili tako, da boste lahko utrip osrčja in okolice Sarajeva doživeli tudi po svoje. Ponudba vključuje takse, vstopnine (tudi v bazene) in odlično tradicionalno bosansko kuhinjo v priznanih restavracijah. Ob treh zajtrkih in okrepčilu smo v ponudbo vključili še večerjo in odlično kosilo v Etno vasici Ljubačevo. Odhodi iz Maribora, Celja, Ljubljane, Novega mesta in drugih vstopnih mest na tej poti. Celoten opis potovanja na spletni strani SLO Tours.

Advent Bratislava

Termin: 16.–17. december 2023
Cena: 180 € 

Advent Bratislava je dvodnevno sproščeno doživetje adventnega utripa slovaške prestolnice. Ob zanimivem programu s spoznavanjem slovaške prestolnice si bomo ogledali ši zgodovinski grad Devin ter si privoščili odlično kosilo v tradicionalni slovaški pivnici. Cena vključuje prevoz z avtobusom, namestitev v hotelu tik ob starem jedru mesta, bogato kulinariko (dve kosili in dva zajtrka), vodenje, vstopnine in takse. Odhodi iz Ljubljane, Domžal, Žalca, Celja in Maribora. Celoten opis potovanja na spletni strani SLO Tours.

 

Prijave in informacije

Za prijave in dodatne informacije nas lahko pokličete na brezplačno številko 031 244 111, nam pišete na amzs@slo-tours.si oziroma izpolnite spletno prijavnico.

Organizator potovanj je turistična agencija Slo ToursDunajska 1581000 Ljubljana. Splošni pogoji so objavljeni na slo-tours.si

 

AMZS Premium - za brezskrbne poti, tudi v tujini

V enem paketu imate pomoč na cesti ter zdravstveno in turistično zavarovanje v tujini. Če sklenete družinsko članstvo, je zavarovana vsa družina. AMZS članstvo je vezano na voznika, ne na prevozno sredstvo, zato lahko prednosti koristite za različna prevozna sredstva, ki jih uporabljate, četudi niso vaša last.

Sklenite ali nadgradite svoje članstvo

Oglasna sporočila