Na izlet ali počitnice z AMZS!

V AMZS odslej ne skrbimo le za vašo varno mobilnost, temveč tudi za doživetja na izletih in potovanjih. Vabimo vas, da odpotujete z nami!

  • Doživite Slovenijo ter bližnjo okolico na privlačnih destinacijah, s kakovostno vodenimi ogledi in aktivnostmi, namestitvijo višjega standarda ter bogato kulinariko. 
  • Obljubljamo dostopne cene, tudi za vaše najbližje, pregledne ponudbe brez doplačil in skritih stroškov.
  • Na posameznih programih priznavamo družinske popuste in popuste za zveste člane AMZS.
  • Aranžmaji že vključujejo nezgodno zavarovanje.

Možnost obročnega plačila s partnersko kartico Diners Club AMZS!Ponudbo za člane AMZS pripravlja in organizira turistična agencija Slo Tours.

 

Črnogorski venec, julij-september 2021

Doživite in spoznajte najbolj atraktivne in skrite destinacije Črne gore. Program je sproščen, primeren za vse generacije, tudi za družine.

1. dan: Let in namestitev

Zbor na letališču Ljubljana in let v Tivat. Transfer do hotela in namestitev. Po kosilu ali večerji voden ogled Budve.

2. dan: Boka Kotorska

Vožnja do Porto Montenegra, ogled pristanišča ali ogled podmornice Heroj v muzeju. Vkrcanje na ladjo in nepozabna vožnja po Boki Kotorski, ki je slikovit spoj morja in planin. Privez na otočku s cerkvico "Gospa od Škrpjela", kjer bomo slišali zanimive legende o ribičih in mornarjih. Ogled Kotorja, čudovitega mesta s prepoznavno trdnjavo, ki je uvrščena na Unescov seznam kulture. Vrnitev v Budvo, kjer si bomo privoščili kosilo. Prosti čas za kopanje in druženje.

3. dan: Cetinje in Lovčen

Vožnja do stare prestolnice Cetinje, kjer si bomo ogledali razkošno rezidenco kralja Nikole I, Cetinjski samostan s tremi relikvijami in stare ambasade. Sledi vožnja na vrh Lovčena, kjer bomo uživali v izjemnem panoramskem razgledu. Vzpon na mavzolej "vladike" Petra Petrovića Njegoša. Vrnitev v Njeguše, kjer nas bo v idilični etno vasici pod Lovčenom pričakalo kosilo. Spust do Budve, kjer bo dovolj časa za počitek ob morju ali samostojne oglede.

4. dan: Sakadarsko jezero in Kolašin

Vožnja do Skadarskega jezera, postanek za ogled Sv. Stefana. V ribiški vasici Vranjina se bomo prepustili ambientu Skadarskega jezera. Med plovbo ob "morju lokvanjev" se nam bo odpiral pogled na gorovje, ki obkroža to največje jezero na Balkanu. Ob koncu plovbe sledi ribje kosilo. Vožnja v dolino reke Morače, kjer bomo imeli postanek pri samostanu Morača iz 13. stoletja, ki predstavlja zapuščino bizantinske arhitekture. Prihod v Kolašin, prosti čas za obisk spa centra, bližnjega parka doživetij, vožnje s štirikolesniki ali kolesi. Zaključek dneva z večerjo.

5. dan: Durmitor in Biogradsko jezero

Vožnja po kanjonu Tare, reke, ki navdušuje s svojo veličino in vpetostjo v kanjon, do mostu Đurđevića. Privoščili si bomo kavo z izjemnim pogledom na most, preko katerega se bomo lahko sprehodili ali pa spustili po jeklenici nad kanjonom. Odhod na rafting za tiste, ki bodo izbrali možnost raftinga na Tari.

Popotovanje bomo nadaljevali do Črnega jezera, ki odslikava vrhove Durmitora, in se okrepčali v vrhunski restavraciji ter vinoteki ob jezeru. Povratna vožnja do Biogradske gore, kjer se bomo sprehodili po potkah pragozda in ogled zaokrožili v restavraciji nad jezerom. Zaključek dneva z atraktivno etno animacijo.

6. dan: Vrnitev na obalo

Po zajtrku vožnja iz Kolašina na letališče in direktni let v Ljubljano ob izbiri 6-dnevnega potovanja. V primeru izbire 8-dnevnega programa namestitev v izbranem hotelu in oddih do 8. dne.

7. dan: Dopust ali izlet

V primeru zanimanja možnost vodenega enodnevnega izleta v Bar in Ulcinj s kopanjem na Veliki plaži. Če bi želeli samostojno raziskovati Črno goro ali aktivno preživeti dopust, vam uredimo izposojo avtomobila ali kombija.

8. dan: Tivat in povratek

Po zajtrku bo čas za kratek skok v morje, zadnji sprehod ali kavico ob obali. Transfer do letališča Tivat, kjer bo direktni let v Ljubljano s prihodom v popoldanskem času.

Cena 8-dnevnega potovanja: 590 € 
Cena 6-dnevnega potovanja: 520 €
Kdaj: julij-september 2021

Sončeva Makedonija, predvidoma v juniju 2021 (šest dni)

Sončna dežela, topli ljudje, samostani, kulturni in naravni biseri, vključno s tistimi iz Ohrida so razlog, da se nam pridružite na potovanju Sončeva Makedonija, kar v prevodu pomeni Sončna Makedonija. Program je bil razvit z državno turistično agencijo in lokalnimi ponudniki, ki bodo odprli številna vrata.

1. dan: Prihod v Skopje

Odhod iz Slovenije in direktni let iz letališča Zagreb v Skopje. Ob prihodu v Skopje si bomo privoščili kosilo, nato si bomo ogledali Skopje in spoznali njegove najpomembnejše znamenitosti. Sprehodili se bomo po promenadni ulici do ure, ki je obstala ob rušilnem potresu leta 1963. Ustavili se bomo pri spominski hiši, na mestu rojstva Anjezë Gonxhe Bojaxhiu, bolj znane kot Mati Terezija. Sprehodili se bomo mimo osrednjega trga, čez Kamniti most iz prve polovice 15. stoletja, ki povezuje mesto na obeh bregovih Vardarja. Sprehod bomo nadaljevali v Stari turški bazar z značilno arhitekturo in trgovinicami, kjer bomo za trenutek pomislili, da smo se znašli v kakšnem orientalskem mestu. Ogled Skopja bomo zaključili s tradicionalno turško kavo ali čajem. Namestitev v hotelu in prosti čas za spoznavanje mesta in druženje ali počitek v hotelu. 

2. dan: Kanjon Matka in samostan Bigorski

Po zajtrku se bomo podali v Kanjon Matka, kar v prevodu pomeni maternica. Ta makedonski biser, ki ga tvori ambient zajezene Treske in navpičnih skal, je bil kandidat za eno od svetovnih čudes. Zapeljali se bomo s čolnom skozi kanjon do vhoda v drugo naravno čudo, jamo Vrelo, ki velja za eno najglobljih podvodnih jam na svetu. Vožnja in prihod v Tetovo, kjer si bomo ogledali Pisano mošejo, ki je s svojo fasado privlačen kulturni spomenik v Tetovu. Številni pisano poslikani ornamenti, slikovitost in slikarske tehnike predstavljajo redkost in izredno delo islamske arhitekture.

Pot bomo nadaljevali do samostana Svetega Janeza Krstnika, ki je bil leta 1020 izgrajen na skali iz lehnjaka, ki se mu v makedonščini reče bigor, zato tudi drugo bolj znano ime samostan Sveti Janez Bigorski. Odmor za tradicionalno kosilo ob samostanu ali jezeru Debro. Po krajši vožnji si bomo, v kolikor bo čas dopuščal, ogledali še ogledali ženski samostan Rajčica iz 14. stoletja v bližini mesta Dabar. Zanimivost samostana Rajčica so unikatne mitre najvišje kvalitete, ki jih v tišini nune ob molitvi izdelujejo za cerkvene dostojanstvenike širom Evrope in sveta. Vožnja do Ohridskega jezera, namestitev in prosti čas za sprehode in druženje. 

3. dan: Ohrid in Vevčani

Po zajtrku se bomo sprehodili skozi Ohrid. Zaradi velikega števila cerkev in samostanov, Ohrid z okolico imenujejo tudi Balkanski ali celo Evropski Jeruzalem. Mesto Ohrid je zaradi izjemnega kulturnega bogastva na seznamu UNESCO svetovne dediščine. Po zapisani legendi, se je cesar Justinijan ob gradnji trdnjave povzpel na hribe v bližini, ter vzkliknil “oh-rid”, kar pomeni, – lep hrib. Sprehodili se bomo skozi staro mestno jedro s prepoznavnimi hišami in si ogledali Samuelovo trdnjavo in uživali v panoramskem razgledu nad mestom in jezerom. Seveda si bomo ogledali tudi cerkvi Jovana Kanea, ki je s svojo lego in kompozicijo nad jezerom najbolj prepoznaven in fotografiran del Ohrida. Kratek postanek bomo naredili tudi pri bizantinski cerkvi Klementa in Pantelejmona na Palošniku. Skozi voden ogled bomo spoznali skrivnost ohridskih biserov, katere izvirni način pridobivanja poznata le še dve tukajšnji družini.

Pot bomo nadaljevali mimo Struge v vasico Vevčani, ki je specifična zgodba o povezanosti lokalnega prebivalstva. Vasico zaradi številnih izvirov vode imenujejo podeželske Benetke. Vevčani, ki jih prvič omenjajo že v 9. stoletju, so se v moderno zgodovino vpisali leta 1987 zaradi organiziranega upora, ko jim je država nameravala speljati vodne vire. Uporni duh je naraščal, zaradi česar so 19. septembra 1991 razglasili neodvisno republiko, ki je imela celo svojo valuto – ličnike. Danes je ta dogodek zgodba o dobri turistični praksi, saj lahko obiskovalci te vasice prejmejo potni list “Republike Vevčani” in denar s katerim se plačuje storitve v vasi. Tukajšnji prebivalci so še posebej ponosni na starše svetovnega inovatorja Mihajla Pupina, ki izvirajo iz tukaj. Po ogledu šarmantnih vaških ulic, bogatih izvirov vode, ki nas bodo ohladili, si bomo v nesojeni republiki privoščili odlično kosilo. Vrnitev na Ohrid, kjer bomo imeli prosti čas, za kopanje, sončenje ali sprehode ob Ohridskem jezeru

4. dan: Zaliv kosti in Sveti Naum

Po zajtrku vožnja do Zaliva kosti, zanimivega muzeja tukajšnje prazgodovine koliščarjev. Muzej se nahaja na izkopavališču Micov Kamen ob ohridski obali. Prvotno prazgodovinsko naselje izvira okoli 1.200 let pred našim štetjem in je obsegalo 8.500 kvadratnih metrov. Prazgodovinsko naselje na lesenih pilotih šteje 24 kopij prazgodovinskih hiš, ki pripovedujejo zgodbe o vsakdanjem življenju skupnosti prazgodovinskega človeka.

Sledi vožnja do najbolj južnega makedonskega dela Ohridskega jezera, kjer si bomo ogledali samostanski kompleks Sveti Naum. Samostanski kompleks leži na visoki skali nad Ohridskim jezerom. Samostan iz leta 905 je najbolj obiskana znamenitost Ohridskega jezera tudi zaradi sproščujočega naravnega ambienta, ki ga ob turkizno zeleni vodi tvori 45 podvodnih izvirov reke Črni Drim. Po sprehodu v sproščujočem ambientu si bomo privoščili kosilo v priznani restavraciji. Vožnja nazaj na Ohrid, kjer si bomo popoldan privoščili kopanje, sončenje ali sprehod okoli jezera.

5. dan: Ohrid in Bitola

Po zajtrku prosti čas za zadnji sprehod po Ohridu, nakupe spominkov ali pozni zajtrk in osvežitev v Ohridskem jezeru. Okoli opoldneva sledi vožnja proti Bitoli.

V bližini Bitole si bomo ogledali tudi ostanke mesta Hеraklea Lyncestis pomembnega vojaško strateškega središča iz 4. stoletja pred našim štetjem. Čeprav gre za ostanke mesta, je lepo viden in ohranjen amfiteater, živalske kletke in mozaiki tistega časa. Sledi kosilo in namestitev v središču mesta. Po kosilu bomo spoznali Bitolo, ki je bila v Jugoslaviji od kulturnih centrov že za časa Kraljevine Jugoslavije, ko tudi kasneje. V Bitoli, na oficirski šoli je med letoma 1896 in 1898 diplomiral oče turškega naroda Kemal Ataturk, ki ima tukaj svojo spominsko sobo. Bitola je v zgodovini veljala za mesto diplomatov, prvi konzulat v Bitoli je odprt leta 1851 s strani tedanjega avstro-ogrskega cesarstva. Sprehodili se bomo skozi zgodovinsko približno kilometer dolgo ulico “Širok Sokak”, ki je središče dogajanja v mestu, si ogledali Saat Stolp, mestno fontano in druge zanimivosti. Prosti čas, druženje v številnih simpatičnih lokalih na “Širokem Sokaku”, kjer bomo živahni utrip tega mesta. 

6. dan: Povratek

Po zajtrku si bomo vzeli še nekaj časa za nakupe spominkov v eni od številnih trgovin v bližini hotela. 

Vožnja mimo Prilepa do Kavadarcev v vinorodno pokrajino Tikveš, ki je znana po svojih vinogradih. Tikveš je regija z najštevilnejšimi in največjimi vinogradi na Balkanu. Vinska pokrajina Tikveš leži na isti zemljepisni dolžini kot Toscana v Italiji, Bordeaux v Franciji in dolina Nape v ZDA. Po kvadratnih površinah je ena največjih regij v Makedoniji in se nahaja na 41-42˚ zemljepisne širine.

Na posestvu bomo spoznali način pridelave makedonskih vin in njihovo hranjenje v impozantni vinski kleti Tikveš. Sledi vodena degustacija, ki ji bomo pridodali še odlično makedonsko kulinariko.

Vožnja mimo na letališče Skopje in let v Zagreb.

Cena: 550 € 
Kdaj: Predvidoma v juniju 2021

Prijave in informacije

Za prijave in dodatne informacije nas lahko pokličete na brezplačno številko 031 244 111, nam pišete na amzs@slo-tours.si oziroma izpolnite spletno prijavnico.

Organizator potovanj je turistična agencija Slo ToursDunajska 1581000 Ljubljana. Splošni pogoji so objavljeni na slo-tours.si

 

AMZS Premium - za brezskrbne poti, tudi v tujini

V enem paketu imate pomoč na cesti ter zdravstveno in turistično zavarovanje v tujini. Če sklenete družinsko članstvo, je zavarovana vsa družina. AMZS članstvo je vezano na voznika, ne na prevozno sredstvo, zato lahko prednosti koristite za različna prevozna sredstva, ki jih uporabljate, četudi niso vaša last.

Sklenite ali nadgradite svoje članstvo

Oglasna sporočila