AMZS Popotnik

Na izlet ali počitnice z AMZS.

V AMZS ne skrbimo le za vašo varno mobilnost, temveč tudi za doživetja na izletih in potovanjih.

Na izlet ali počitnice z AMZS!

V AMZS ne skrbimo le za vašo varno mobilnost, temveč tudi za doživetja na izletih in potovanjih. Vabimo vas, da odpotujete z nami!

  • Doživite Slovenijo ter bližnjo okolico na privlačnih destinacijah, s kakovostno vodenimi ogledi in aktivnostmi, namestitvijo višjega standarda ter bogato kulinariko. 
  • Obljubljamo dostopne cene, tudi za vaše najbližje, pregledne ponudbe brez doplačil in skritih stroškov.
  • Na posameznih programih priznavamo družinske popuste in popuste za zveste člane AMZS.
  • Aranžmaji že vključujejo nezgodno zavarovanje.Ponudbo za člane AMZS pripravlja in organizira turistična agencija Slo Tours.

5-DNEVNI ISTANBUL DE LUXE

Termini: 10.10.-14.10.2022
Cena: 610 €

1. dan: Let in namestitev

Jutranji let iz Ljubljane v Istanbul. Ob prihodu v Istanbul sledi kosilo, namestitev v hotelu in prosti čas za samostojne oglede (sprehod, menjava denarja ...).

2. dan: Sultanahmet

Po zajtrku si bomo ogledali znamenitosti v starem delu mesta Sultanahmet, kjer se skozi arhitekturo bizantinskega in otomanskega imperija prepleta več tisočletna zgodovina. Ogledali si bomo Hipodrom, palačo Topkapi, Hagijo Sofijo (Ayasofya), Modro mošejo s šestimi minareti, nekdanjo rezidenco sultanov in harem, ki je služil kot privatno prebivališče sultana in njegove družine. Premor za kosilo. Posebno doživetje bo ogled ponovno odprte podzemne “Potopljene palače” Cisterna bazilika, ki je največja vodna cisterna v Istanbulu in še dandanes s svojimi 336 marmornimi stebri navdušuje obiskovalce.

3. dan: Turški čaj

Po zajtrku prosto dopoldne za raziskovanje skritih kotičkov ali pitje tradicionalnega turškega čaja. Premor za prigrizek na eni od številnih okrepčevalnic in sprehod do stolpa Galata, na katerega se bomo povzpeli in uživali v prečudovitem pogledu na stari del mesta. Kratek sprehod do vedno živahne in mondene avenije Istiklal, kjer nas bodo navdušili številni lokali, butiki, trgovine in seveda prijazni domačini. Prosti čas za oglede, okrepčilo, nakupe ali pitje tradicionalnega turškega čaja ali kave.

4. dan: Mošeja Sultana Veličastnega

Po zajtrku se bomo odpravili do mošeje Sultana Veličastnega, ki vas bo impresionirala s svojo velikostjo, elegantno notranjo urejenostjo in čudovitim pogledom na Zlati rog. Zgradil jo je slavni arhitekt Mimar Sinan in je poleg Hagije Sofije ena njegovih največjih mojstrovin. Nato bomo obiskali Veliki bazar in Tržnico začimb. Znašli se bomo v otomanskem labirintu z več kot 60 ulicami, 21 vhodi in 4000 trgovinami. Prevzele nas bodo pisane barve, vonji različnih začimb ter živahni trgovci. Na vsakem koraku si bomo lahko privoščili tudi slasten posladek ali prigrizek. Prosti čas za nakupe ali samostojne oglede.

5. dan: Krožna vožnja po Bosporju

Po zajtrku se bomo popeljali v pristanišče, se vkrcali na ladjo in doživeli spektakularno krožno vožnjo po Bosporju, ki nudi edinstven pogled na večmilijonsko mesto. Od Istanbula se bomo poslovili s kosilom na atraktivni lokaciji na mostu Galata. Sledi transfer na letališče in let proti Ljubljani.

Sončeva Makedonija, 5 dni z letalom

Sončna dežela, topli ljudje, samostani, kulturni in naravni biseri, vključno s tistimi iz Ohrida, so razlog, da se nam pridružite na potovanju “Sončeva Makedonija” od Skopja, Bitole do Ohrida. V ponudbo smo vključili leetalski prevoz, odlične namestitve v hotelih 4* in 5*, kosila v restavracijah, vse vstopnine in takse. Ponudbo smo obogatili s panoramsko vožnjo po Ohridskem jezeru, kanjonu Matka, ogledom koliščarskega Muzeja kosti in degustacijo vin v vinski kleti Tikveš. Odhodi v vseh razpisanih terminih.

Termin: 11.-15. 10. 2022
Cena: od 540 €

Črna gora - krompirjeve 31.10.-4.11.2022

Privoščite si sproščene jesenske počitnice v vrhunskih namestitvah hotela Avala Re-sorts****. Hotel z lokacijo ob morju je od starega mestnega jedra Budve oddaljen le nekaj metrov. V ponudbo je vključen letalski prevoz s prtljago, povratni transfer do hotela in na-mestitev z zajtrkom. Organizirani družinski izleti z aktivnimi počitnicami. Možnost polpenzio-na 12 € na dan. Cena za otroka do dopolnjenega 7. leta starosti 190 €, od 7. do dopolnje-nega 12. leta 270 €. Cena za otroke vključuje letalski prevoz, transfer, namestitev in enak obrok, kot ga izberejo starši (npr. polpenzion).

Termin: 31.10.-4.11.2022
Cena: od 430 €

Prijave in informacije

Za prijave in dodatne informacije nas lahko pokličete na brezplačno številko 031 244 111, nam pišete na amzs@slo-tours.si oziroma izpolnite spletno prijavnico.

Organizator potovanj je turistična agencija Slo ToursDunajska 1581000 Ljubljana. Splošni pogoji so objavljeni na slo-tours.si

 

AMZS Premium - za brezskrbne poti, tudi v tujini

V enem paketu imate pomoč na cesti ter zdravstveno in turistično zavarovanje v tujini. Če sklenete družinsko članstvo, je zavarovana vsa družina. AMZS članstvo je vezano na voznika, ne na prevozno sredstvo, zato lahko prednosti koristite za različna prevozna sredstva, ki jih uporabljate, četudi niso vaša last.

Sklenite ali nadgradite svoje članstvo

Oglasna sporočila