AMZS Popotnik

V AMZS ne skrbimo le za vašo varno mobilnost, temveč tudi za doživetja na izletih in potovanjih. Vabimo vas, da odpotujete z nami!

  • Doživite Slovenijo ter bližnjo okolico na privlačnih destinacijah, s kakovostno vodenimi ogledi in aktivnostmi, namestitvijo višjega standarda ter bogato kulinariko.
  • Obljubljamo dostopne cene, tudi za vaše najbližje, pregledne ponudbe brez doplačil in skritih stroškov.
  • Na posameznih programih priznavamo družinske popuste in popuste za zveste člane AMZS.
  • Aranžmaji že vključujejo nezgodno zavarovanje.

Še niste člani AMZS ali pa vam članstvo kmalu poteče?

Sklenite članstvo

Črnogorski venec, 6 ali 7 dni z letalom

Termini 6 dni: 17.-22. maj, 24.-29. maj in 31. maj-5. junij
Cena: od 720 €

Termina 7 dni: 12.-18. junij in 19.-25. junij
Cena: od 760 €

1. dan: Let v Črno goro, Skadarsko jezero, Podgorica ali Kolašin

Po mejnih formalnostih let iz Ljubljane let v Črno goro. Popeljali se bomo do Skadarskega jezera do ribiške vasice Vranjina, kjer se bomo vkrcali na ladjico in se prepustili ambientu jezera, ki je s 370 kvadratnimi kilometri največje sladkovodno jezero na Balkanu. Med plovbom ob "morju lokvanjev" se nam bo odpiral pogled na gorovje, ki ga obkroža. Postanek za ogled edinstvenega ambienta z možnostjo kopanja v jezeru. Ob koncu plovbe si bomo privoščili ribje kosilo ob zasebni plaži. Sledi vožnja do Podgorice ali Kolašina, namestitev in prosti čas.

2. dan: Kanjon Tare in Črno jezero

Vožnja po slikovitem kanjonu Tare do mostu Đurđevića Tara. 365 metrov dolg most je bil dokončan leta 1940. Spremljajo ga številne zanimive zgodbe. Privoščili si bomo kavo s pogledom na most, preko katerega se bomo lahko sprehodili ali spustili po jeklenici nad kanjonom Tare. Popotovanje bomo nadaljevali do Črnega jezera, ki odslikava vrhove Durmitorja, in se po sprehodu okoli jezera okrepčali v vrhunski restavraciji z nacionalno kuhinjo. Vožnja v Podgorico ali Budvo in namestitev.

3. dan: Tivat, Mirište, Modra jama, Kotor

Vožnja do Porto Montenegra, ogled pristanišča ali ogled podmornice Heroj v Navtičnem muzeju Tivat. Vkrcali se bomo na ladjo in si privoščili panoramsko vožnjo po Kotorskem zalivu, ki potnikom ponuja celodnevno doživetje, med plovbo pa odlično kulinariko kuharskih mojstrov. V času sezone bo postanek za kopanje pri zalivu Mirište ali ogled atraktivne Modre jame. Med vožnjo po zalivu bodo za nas pripravili kosilo z izbirlo dveh menijev. Ustavili se bomo tudi pri slikovitem otočku "Gospa od Škrpelja" in si ogledali notranjost cerkve - muzeja. Vožnjo bomo nadaljevali mimo baročnega Perasta, Prčanja in drugih slikovitih vasic ob obali in jo zaključili z ogledom Kotorja.

4. dan: Ogled Cetinja in vzpon na Lovčen

Vožnja do stare črnogorske prestolnice Cetinje, ki so ga imenovali tudi mesto muzej. Tukaj si bomo ogledali znamenite ambasade, protokolarne objekte in druge zanimive zgodovinske pomnike. Sledi vožnja na vrh Lovčena, kjer bomo uživali v izjemnem panoramskem razgledu. Vzpon na mavzolej "vladike" Petra Petrovića Njegoša. Ob povratku si bomo na Cetinju ali Njeguših privoščili tradicionalno kulinariko v priznani restavraciji.

5., 6. ali 7. dan: Prosto, aktivni oddih, izleti

Oddih glede na izbran termin (6- ali 7-dnevni) v hotelu Avala Resort 4* z izbrano storitvijo (polpenzion ali polni penzion). Možnosti aktivnega dopusta, fakultativnih izletov ali samostojnega raziskovanja Črne gore ob podpori našega partnerja.

Vikend v Sarajevu, 3 dni

Termini: 26.–28. maj, 23.–25. junij in 30. junij–2. julij 2023
Cena: 245 €

Doživite popoln vikend v Sarajevu na našem atraktivnem 3-dnevnem potovanju od Banja Luke, Travnika do Sarajeva. Za  vas smo izbrali odlični 4* namestitvi v Etno vasici Čardaci s SPA centrom in Hotel Art z lokacijo tik ob Baščaršiji. Program smo pripravili tako, da boste lahko utrip Sarajeva doživeli tudi po svoje. Ponudba vključuje vstopnine in tradicionalno bosansko kuhinjo v priznanih restavracijah. Predvideni odhodi iz Maribora, Celja, Žalca, Domžal, Ljubljane in Novega mesta. Celoten opis programa potovanja na spletni strani SLO Tours.

Budva, 6 dni z letalom

Termini: 26. april–1. maj, 28. april–3. maj in 26. junij–2. julij 2023
Cena: 530 € 

Privoščite si sproščene prvomajske ali junijske počitnice v vrhunskih namestitvah hotela Avala Resorts****. Hotel z lokacijo ob morju je od starega mestnega jedra Budve oddaljen le nekaj metrov. V ponudbo je vključen letalski prevoz s prtljago, povratni transfer do hotela in namestitev z zajtrkom. Možnost družinskih izletov. Možnost polpenziona 15 € na dan. Cena za otroka do dopolnjenega 7. leta starosti 195 €, od 7. do dopolnjenega 12. leta 280 €. Cena za otroke vključuje letalski prevoz, transfer, namestitev in enak obrok, kot ga izberejo starši (npr. polpenzion).

Turčija - Istanbul de luxe, 5 dni z letalom

Termini: 2.–6. maj, 21.–25. junij in 28. junij–2. julij 2023
Cena: 690 €

Pridružite se nam na 5-dnevnem potovanju in odkrijte zaklade živahnega Istanbula ter uživajte v kulinaričnih dobrotah svetovljanskega mesta. V ceno so vključeni: letalski prevoz Ljubljana-Istanbul, prtljaga, takse, 4-krat namestitev z zajtrkom v hotelu 3*/4* le 10 minut hoje od Grand Bazaarja, vstopnine, tri kosila, lokalni prevoz (metro, tramvaj), atraktivna panoramska vožnja z ladjo samo za našo skupino po Bosporskem zalivu, odlično lokalno vodenje. Ponudba vključuje tudi vstopnici za ogled palače Topkapi in Cisterne bazilika.

Ponudba velja do zasedbe rezerviranih mest.

1. dan: Prihod v Istanbul

Jutranji let iz Ljubljane v Istanbul. Ob prihodu v Istanbul sledi panoramska vožnja do starega mestnega jedra in kosilo (predvideno na Galata mostu) na poti v hotel. Namestitev in prosti čas za samostojne oglede (sprehod, menjava denarja …).

2. dan: Ogled zgodovinskega Sultanahmeta

Po zajtrku sprehod do Hagije Sofije, ki je eden najbolj prepoznavnih simbolov Istanbula. Spoznali bomo zgodovino, ki sega v obdobje bizantinskega imperija in obiskovalce navdušuje s številnimi mozaiki in značilno bizantinsko arhitekturo. Nato si bomo ogledali še Hipodrom. Posebno doživetje bo ogled ponovno odprte podzemne “Potopljene palače” Cisterna bazilika, ki je največja vodna cisterna v Istanbulu in še dandanes s svojimi 336 marmornimi stebri navdušuje obiskovalce. Po kosilu bomo dan zaključili na Egipčanskem bazarju (tudi Bazar začimb) s tramvajem, kjer se bomo sprehodili mimo številnih stojnic z začimbami, zelišči semeni in drugimi redkimi rastlinskimi vrstami. Povratek v hotel s tramvajem.

3. dan: Istakal in Galata

Po zajtrku si bomo ogledali mošejo Sulejmana Veličastnega, ki nas bo impresionirala s svojo velikostjo, elegantno notranjo urejenostjo in čudovitim pogledom na Zlati rog. Zgradil jo je slavni arhitekt Mimar Sinan in je poleg Hagije Sofije ena njegovih največjih mojstrovin. Nato se bomo z metrojem oziroma tramvajem popeljali do Taksima – Istiklal, vedno živahne in mondene avenije, kjer nas bodo navdušili številni lokali, butiki, trgovine in seveda prijazni domačini. Prosti čas za oglede, okrepčilo, nakupe ali pitje tradicionalnega turškega čaja ali kave. Na poti v hotel sprehod do stolpa Galata in panoramski ogled iz stolpa po izbiri popotnikov.

4. dan: Istanbulski bazarji

Po zajtrku si bomo ogledali Topkapi, kompleks, ki nam bo dal vpogled v zgodovino in življenje sultanov in otomanske aristokracije. Topkapi predstavlja kompleks več manjših stavb in paviljonov nanizanih okoli štirih velikih dvorišč. Nato bomo obiskali Veliki bazar. Znašli se bomo v otomanskem labirintu z več kot 60 ulicami, 21 vhodi in 4000 trgovinami. Prevzele nas bodo pisane barve, vonji različnih začimb ter živahni trgovci. Na vsakem koraku si bomo lahko privoščili tudi slasten posladek ali prigrizek. Prosti čas za nakupe ali samostojne oglede znamenitosti metropole s samostojnim povratkom v hotel.

5. dan: Panoramska vožnja po Bosporju

Po zajtrku se bomo popeljali v pristanišče, se vkrcali na ladjo in doživeli spektakularno krožno vožnjo po Bosporju, ki nudi edinstven pogled na večmilijonsko mesto. Od Istanbula se bomo poslovili s kosilom na poti proti letališču. Prihod na letališče in direktni let v Ljubljano.

Albanija - po poteh Arnautov, 5 dni z letalom

Termini: 25. april - 1. maj, 4.-8. maj, 11.-5. maj, 15.-19. maj, 25.-29. maj
Cena: 640 €

1. dan: Let in namestitev

Jutranji let iz Ljubljane v Tirano. Na poti proti Beratu bomo naredili postanek v Draču z ogledom koloseja in drugih znamenitosti. Prihod v Berat, ilirsko naselbino in mesto tisočerih oken, ki je uvrščeno na seznam UNESCO svetovne kulturne dediščine. Zaključek dneva z namestitvijo v hotelu in večerjo.

2. dan: Trdnjava Berat in mesto Vlora

Sprehod do trdnjave Berat, kjer si bomo ogledali očarljivo arhitekturo otomanskih hiš, ki se “vzpenjajo” po hribu do gradu. Po ogledu Onufrijevega muzeja se bomo podali proti Vlori. Na poti se bomo ustavili v vinski kleti Cobo s pokušino odličnih lokalnih vin. Prihod v obalno mesto Vlora, namestitev.

3. dan: Saranda in arheološki park Butrint

Odhod v Sarando z več postanki na poti za fotografiranje in osvežitev. Peljali se bomo mimo Nacionalnega parka Llogara, znanega po obsežnih borovih gozdovih. Po prihodu v Sarando bomo uživali v kosilu v lokalni restavraciji in nadaljevali z vožnjo do arheološkega parka Butrint, ki sodi pod zaščito UNESCO naravne dediščine. Po ogledu arheološkega parka Butrint sledi vožnja nazaj v Sarando in namestitev.

4. dan: Gjirokaster in Tirana z rojstno hišo Enverja Hoxhe

Odpravili se bomo proti Tirani. Na poti si bomo ogledali Gjirokastro, - “Kamnito mesto”, ki je na seznamu UNESCO dediščine. Gjirokastra je čarobno mesto na pobočju z gradom, ulicami, tlakovanimi z debelim apnencem in skrilavcem, mogočnimi hišami s skrilastimi strehami in pogledi na dolino reke Drine. Ogledali si bomo grad in etnografski muzej – rojstno hišo albanskega diktatorja Enverja Hoxhe.

5. dan: Znamenitosti Tirane

Ogledali si bomo znamenitosti Tirane. Sprehodili se bomo po promenadi, si ogledali bizantinsko obzidje, italijanski bulvar s pogledom na umetniško galerijo, ugledne italijanske zgradbe, mestno hišo v Tirani, kip Skenderbega, mošejo Ethem Bey, stolp z uro, Narodno knjižnico in operno hišo ter mozaik “Albanci” na vrhu vhoda v Nacionalni zgodovinski muzej, ki ga bomo tudi obiskali. Po ogledu mesta transfer do letališča in povratek domov.

Sončeva Makedonija, 6 dni z letalom

Termini: 22.-27. april, 29. april - 4. maj, 6.-11. maj, 20.-25. maj
Cena: od 620 €

1. dan: Let Ljubljana - Niš, z avtobusom do Skopja

Polet iz Ljubljane do Niša. Vožnja po avtocesti do Skopja in namestitev.

2. dan: Ogled Skopja in prihod na Ohrid

Ogled Skopja, kjer se bomo sprehodili po mestnem središču do Trga Makedonije in Makedonskih vrat. Nato se bomo sprehodili preko Starega mostu do Starega bazarja, ki je ohranil značilni orientalni stil arhitekture. Sledi vožnja proti Ohridu. Ogledali si bomo reprezentativni samostan Sv. Jovana Bigorskega. Po ogledu si bomo privoščili odlično kosilo v tradicionalni restavraciji. Prihod na Ohrid, namestitev in prosti čas za sprehod po Ohridu.

3. dan: Vožnja po Ohridskem jezeru in izviri reke Črni Drim

Panoramska vožnja z ladjo po Ohridskem jezeru, sledi voden ogled starega Ohrida, s prepoznavnimi hišami, cerkvami Klimenta, Pantelejmona, Jovana Kanea ... Spoznali bomo skrivnost ohridskih biserov, katerih izvirni način pridobivanja poznata le še dve ohridski družini. Vožnja do koliščarskega muzeja “Zaliv kosti”, ki leži na lesenih pilotih blizu izvirnega naselja “Micov kamen”. Krajša vožnja do Sv. Nauma. Samostanski kompleks, zgrajen 905. leta, leži na visoki skali nad Ohridskim jezerom. Po ogledu se bomo sprehodili do restavracije in si ogledali kar 45 podvodnih izvirov reke Črni Drim. Kosilo v idiličnem ambientu, po kosilu možnost vožnje s čolni in povratek na Ohrid.

4. dan: Dan za lenarjenje, kopanje in druge aktivnosti

Prosti dan za kopanje, druženje in samostojne oglede in aktivnosti po izbiri popotnikov. V primeru interesa ogled zanimive uporniške vasice Vevčani.

5. dan: Bitola in vinorodna pokrajina Tikveš

Vožnja proti Bitoli s postankom v Resenu, z ogledom dvorca Saraj,ki je bil zgrajen po vzoru francoskega Chateau de Chenonceau. Prihod v Bitolo, kjer si bomo ob sprehodu skozi živahni “Širok Sokak” ogledali še “Saat Kulo”, mestno fontano, in si privoščili jutranjo kavo. Pot bomo nadaljevali do vinorodne pokrajine Tikveš, ki slovi po vrhunskih vinih. Po ogledu istoimenske kleti si bomo privoščili degustacijo vin ob kosilu, ki ga bodo pripravili vrhunski kuharski mojstri. Prihod v Skopje in prosti čas za doživetje utripa mesta.

6. dan: S čolnom po kanjonu in tržnica Bit Pazar

Vožnja do Kanjona Matka. Ta makedonski biser tvori slikovit ambient Treske in navpičnih skal. Zapeljali se bomo s čolnom skozi kanjon in si ogledali podvodno jamo “Vrelo”. Postanek na mestni tržnici Bit Pazar za nakupe ali doživetje lokalnega utripa ob pitju turške kave ali čaja. Po okrepčilu vožnja do letališča Niš, povratni let v Ljubljano s prihodom v večernih urah.

Prijave in informacije

Za prijave in dodatne informacije nas lahko pokličete na brezplačno številko 031 244 111, nam pišete na amzs@slo-tours.si oziroma izpolnite spletno prijavnico.

Organizator potovanj je turistična agencija Slo ToursDunajska 1581000 Ljubljana. Splošni pogoji so objavljeni na slo-tours.si

 

AMZS Premium - za brezskrbne poti, tudi v tujini

V enem paketu imate pomoč na cesti ter zdravstveno in turistično zavarovanje v tujini. Če sklenete družinsko članstvo, je zavarovana vsa družina. AMZS članstvo je vezano na voznika, ne na prevozno sredstvo, zato lahko prednosti koristite za različna prevozna sredstva, ki jih uporabljate, četudi niso vaša last.

Sklenite ali nadgradite svoje članstvo

Oglasna sporočila