Na izlet ali počitnice z AMZS!

V AMZS odslej ne skrbimo le za vašo varno mobilnost, temveč tudi za doživetja na izletih in potovanjih. Vabimo vas, da odpotujete z nami!

  • Doživite Slovenijo ter bližnjo okolico na privlačnih destinacijah, s kakovostno vodenimi ogledi in aktivnostmi, namestitvijo višjega standarda ter bogato kulinariko. 
  • Obljubljamo dostopne cene, tudi za vaše najbližje, pregledne ponudbe brez doplačil in skritih stroškov.
  • Na posameznih programih priznavamo družinske popuste in popuste za zveste člane AMZS.
  • Aranžmaji že vključujejo nezgodno zavarovanje.

Možnost obročnega plačila s partnersko kartico Diners Club AMZS!Ponudbo za člane AMZS pripravlja in organizira turistična agencija Slo Tours.

 

Črnogorski venec, več terminov (pet dni)

Doživite in spoznajte najbolj atraktivne in skrite destinacije Črne gore. Zaradi izjemnega zanimanja razpisujemo termine do vključno septembra 2020. Program je sproščen, primeren za vse generacije, tudi za družine.

1. dan: Zbor udeležencev in let v Podgorico

Zbor udeležencev in let iz Ljubljane v Podgorico. Transfer v Podgorico, kjer si bomo po namestitvi, sprehodu in ogledu mesta privoščili pozno kosilo ali večerjo.

2. dan: Dolina reke Morače, Biogradski park, Kolašin

Raziskovali bomo dolino reke Morače in obiskali samostan Morača iz 13. stoletja, ki predstavlja edinstveno nasledstvo bizantinske arhitekture. Vožnja po kanjonu do mostu Đurđevića Tara, ki navdušuje zaradi arhitekture in vpetosti v kanjon. Privoščili si bomo kavo z izjemnim pogledom na most, sprehod preko mostu ali spust po jeklenici. Popotovanje bomo nadaljevali do Biogradskega parka, kjer bomo okusili odlično kulinariko in se sprehodili okoli jezera v sproščujočem ambientu pragozda. Po prihodu v Kolašin se bomo z vlakom popeljali po črnogorskem “Orient Ekspresu”, ki ga je National Geographic zaradi slikovite pokrajine, ki jo vidimo med vožnjo, označil za eno najbolj vznemirljivih avantur v Evropi. Prihod v Podgorico, prosti čas za večerni utrip mesta.

3. dan: Cetinje, Lovčen, Njeguše, Budva

Na poti do Lovčena se bomo ustavili v nekdanji prestolnici Cetinje, kjer si bomo ogledali razkošno rezidenco kralja Nikole I. Prosti čas ali voden ogled Cetinjskega samostana s tremi relikvijami. Vožnja na vrh Lovčena, kjer bomo uživali v izjemnem panoramskem razgledu. Po izbiri vzpon na mavzolej črnogorskega »vladike« Petra Petrovića Njegoša (461 stopnic). Spustili se bomo v Njeguše, kjer se bomo sprostili in imeli odlično kosilo v idiličnem ambientu vasice pod Lovčenom. Vožnja na obalo in namestitev v Budvi, kjer si bomo privoščili sprehod po mestni promenadi.

4. dan: Kotor, Boka Kotorska, Perast, Porto Montenegro

Ogled Kotorja, čudovitega srednjeveškega mesta, uvrščenega na Unescov seznam svetovne dediščine. Vkrcanje na ladjo in nepozabna vožnja po Boki Kotorski ob njenih vasicah, ki so edinstven spoj morja in planin. Ustavili se bomo na “Gospa od Škrpjela”, slikovitem otočku s cerkvico, kjer bomo slišali zanimive legende o ribičih in mornarjih. Privez v bližnjem Perastu, muzejskem mestu, kjer nas čaka bogato kosilo ob obali s pogledom na otočka. Plovba do Porto Montenegra z ogledom mondenega pristanišča. Vožnja do Budve, kjer bomo imeli voden ogled zanimivega zgodovinskega središča. Prosti čas za druženje, poleti pa je možen obisk bližnjih plaž.

5. dan: Sv. Stefan, Vipazar, Skadarsko jezero, degustacija vin, let v Ljubljano

Postanek za fotografiranje v Sv. Stefanu, nato vožnja do Vipazarja, kjer se bomo vkrcali na ladjo in se prepustili spektakularnemu naravnemu ambientu Skadarskega jezera. Med plovbo ob “morju lokvanjev” in med številnimi vrstami ptic se nam bo odpiral pogled na impresivno gorovje, ki obkroža to največje jezero na Balkanu. Sledi vožnja skozi polja največjega vinograda v Evropi do degustacijske zakladnice kakovostnih črnogorskih vin. Po degustaciji vranca, krstača in drugih vin v razkošni podzemni kleti Šipčanik sledi vožnja na letališče in let v Ljubljano, kamor bomo prispeli popoldan.

Cena: 497 € 
Termini: 25. 8. - 30. 8. 2020, 4. 9. - 9. 9. 2020, 11. 9. - 16. 9. 2020, 18. 9. - 23. 9. 2020, 25. 9. - 30. 9. 2020

Vojvodina (tri dni) 

Zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa smo izlet v Vojvodino, ki je bil predviden med 25. in 27. aprilom 2020, preložili na jesen. O novem terminu bomo obvestili na spletni strani. 

Pobegnimo na “Naš vikend v Vojvodini”, ki jo bomo doživeli na zanimivih destinacijah Srema, Bačke in Banata. Kulinarično bogato deželo bomo spoznavali na sproščen način z veliko časa za druženje in zabavo. V ponudbo smo vključili odlično kulinariko, degustacijo vin in vrhunska hotela s 4* v središču Novega Sada in Zrenjanina.

1. dan: Novi Sad, Sremska Mitrovica

Po nočni vožnji se bomo ustavili v Sremski Mitrovici, mestu rimskih imperatorjev, kjer se bomo sprehodili skozi ostanke rimskega Sirmium in si ogledali most Sv. Irineja, ki je najdaljši most za pešce v Evropi. Sledi vzpon na obronke Fruške gore, ki jo zaradi samostanov imenujejo tudi sveta gora. Ogledali si bomo Krušedolski samostan iz 15. stoletja in je zadnji dom številnih patriahov in vladarjev. Obiskali bomo avtentično sremsko hišo v Maradiku, kjer nas bo pričakala domača kulinarika in pijača iz rodovitnih fruškogorskih vinogradov. Po sremskem zajtrku si bomo ogledali še hišo, ki prikazuje avtentično življenje Sremcev nekoč. Potovanje bomo nadaljevali do Sremskih Karlovcev, nekdanji, ki jim zaradi tukajšnje prve srbske gimnazije pravijo tudi Srbski Oxford. Prispeli v Novi Sad, kjer se bomo namestili v novem hotelu 4*, uredili in ogledali zgodovinsko središče Novega Sada. Pobegnili bomo iz turističnega vrveža in si v skritem kotičku mesta, med domačini, privoščili bogat roštilj z vključeno pijačo po vaši izbiri. Naš prvi dan bomo zaključili na opevani Petrovaradinski trdnjavi z izjemno panoramo in zgodovinskim pomenom. Preostanek dneva bomo izkoristili za druženje, zabavo v številnih lokalih v mestu, samostojne oglede ali počitek.

2. dan: Zrenjanin in Carska bara

Po poznem zajtrku se bomo preko Tise odpravili proti Banatu in njegovi prestolnici Zrenjanin. Obiskali bomo Muzej piva ob nekdanji Zrenjaninski pivovarni, ki je bila v lasti družine Dunđerski, ene najbogatejših družin Avstro-Ogrske. Sledi voden ogled simpatičnega mestnega jedra z znamenitim trgom, kjer si bomo vzeli čas zase in popili kavico na promenadni ulici. Obiskali bomo naravni rezervat Carska bara, ki si ga bomo ogledali skozi mirno plovbo in spoznavali njegov bogat in zanimiv ekosistem s številnimi vrstami ptic. V bližini si bomo privoščili odlično kosilo s tradicionalnimi specialitetami in priljubljeno glasbo vojvodinskih ravnic. Proti večeru se bomo vrnili v Novi Sad, kjer si bomo privoščili sprehode skozi živahne ulice in številne lokale.

3. dan: Fruška gora

Po zajtrku si bomo vzeli nekaj časa za ugodne nakupe in se zapeljali na sončno stran Fruške gore. Ustavili se bomo v priljubljeni vinski kleti, kjer bomo skozi vodeno degustacijo okusili in spoznavali tipične okuse tamkajšnjih vin. Ob zaključku si bomo privoščili še zadnji kulinarični sprehod skozi sremsko kuhinjo v izjemnem avtentičnem salašu. Pričakala nas bosta gostoljubje in polna miza domačih dobrot, ki jih bo spremljala žlahtna vojvodinska kapljica. Vožnja po avtocesti proti domu, prihod v večernih urah.

Cena: 190 € 

Istanbul de luxe, 10.– 13. september 2020 (štiri dni)

Pridružite se nam na zanimivem raziskovanju priljubljenega Istanbula. Aranžma ob povratnem letu s prtljago že vključuje vse vstopnine po programu, udobno namestitev z odlično lokacijo v zgodovinskem delu mesta in tradicionalno turško kulinariko. V osnovno ponudbo smo dodali atraktivno krožno vožnjo po Bosporski ožini z zasebno ladjo. Skrbno pripravljen program nam bo približal in omogočil brezskrbno doživetje Istanbula po vaši meri.

1. dan: Prihod in tradicionalna večerja

Zbor potnikov in let iz Ljubljane v Istanbul. Transfer v mesto in nastanitev v hotelu. Po uvodnem spoznavanju destinacije se bomo sprehodili po starem delu mesta in naš prvi dan zaključili ob tradicionalni večerji v Sultanahmetu. 

2. dan: Hipodrom, Topkapi, Hagija Sofija, Modra mošeja in Cisterna bazilika

Po zajtrku si bomo ogledali znamenitosti v starem delu mesta Sultanahmet, kjer se prepletata več kot tisočletna zgodovina skozi arhitekturo od časa bizantinskega do otomanskega imperija. Ogledali si bomo Hipodrom, palačo Topkapi, Hagijo Sofijo (Ayasofya), Modro mošejo s šestimi minareti, nekdanjo rezidenco sultanov in harem, ki je služil kot zasebno prebivališče sultana in njegove družine. Posebno doživetje bo ogled podzemne “Potopljene palače” Cisterne bazilike, ki je največja vodna cisterna v Istanbulu in še dandanes s svojimi 336 marmornimi stebri navdušuje obiskovalce. Privoščili si bomo pozno kosilo v tradicionalni turški restavraciji in se vrnili v hotel. Po dogovoru se boste lahko sami ali z vodičem odpravili do modernega dela Istanbula, se sprehajali v ulici Istikal in opazovali starodobne “retro” tramvaje. Prosti čas boste lahko izkoristili za oglede in nakupe v trgovinah, obiske številnih restavracij ali čajnic, brez katerih si obiska Istanbula ne znamo predstavljati. Na vašo željo lahko organiziramo obisk tradicionalne turške kopeli hamam.

3. dan: Veliki bazar, Tržnica začimb, Egipčanski bazar in vožnja po Bosporju

Po zajtrku bomo obiskali Veliki bazar in Tržnico začimb. Znašli se bomo v otomanskem labirintu z več kot 60 ulicami, 21 vhodi in preko 4000 trgovinami. Tu bomo videli nakit, starine, unikatne izdelke, oblačila, ročno izdelane modne dodatke. Na vsakem koraku si bomo lahko privoščili tudi slasten posladek ali prigrizek. Po uspešnih nakupih se bomo odpravili na Egipčanski bazar, kjer vas bodo prevzele pisane barve, vonji različnih začimb ter živahni trgovci. Dan bomo zaključili s spektakularno krožno vožnjo z ladjico po Bosporju, ki nudi čudovit pogled na večmilijonsko mesto.

4. dan: Palača Dolmabahce in vrnitev

Po zajtrku se bomo sprehodili po dvoranah in vrtovih palače Dolmabahce ter si ogledali razkošje in središče osmanskega cesarstva. Sledil bo transfer na letališče in polet proti Ljubljani.

Cena: 569 € 
Odhod: 10. septembra 2020, z letališča Ljubljana 

Prijave in informacije

Za prijave in dodatne informacije nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 14 60, nam pišete na amzs@slo-tours.si oziroma izpolnite spletno prijavnico.

Organizator potovanj je turistična agencija Slo ToursDunajska 1581000 Ljubljana. Splošni pogoji so objavljeni na slo-tours.si

 

AMZS Premium - za brezskrbne poti, tudi v tujini

V enem paketu dobite pomoč na cesti in turistično zavarovanje z zdravstveno asistenco v tujini. Če sklenete družinsko članstvo, je zavarovana vsa družina. AMZS članstvo je vezano na voznika, ne na vozilo, zato lahko prednosti koristite za vsa vozila, ki jih vozite, četudi niso vaša last.

Sklenite ali nadgradite svoje članstvo

Oglasna sporočila