Družinsko članstvo Premium za 162 €

Najbogatejše AMZS članstvo, namenjeno družinam z več vozniki. Pomoč na cesti v območju zelene karte in drugih držav zagotavljamo v sodelovanju s partnerskimi avtomobilskimi klubi. Vsi člani družine ste tudi zdravstveno in turistično zavarovani v tujini in imate zagotovljeno storitev zdravstveni nasvet. Da bi kar najbolje izkoristili svoje članstvo in si povrnili vrednost članarine, priporočamo, da obvezna vsakoletna opravila na svojem avtu urejate v AMZS centrih. Prednosti in ugodnosti članstva lahko koristite vsi družinski člani, četudi ne potujete skupaj. 

Včlanite se

Ugodnosti

 • Celoletno turistično in zdravstveno zavarovanje v tujini
 • Zdravstveni nasvet
 • Pomoč na cesti v tujini
 • Pomoč na cesti v Sloveniji
 • Popusti na storitve za vozilo in voznika v AMZS centrih
 • Motorevija
 • Popusti pri partnerjih

Komu je paket namenjen?

Če potujete in počitnikujete tudi v tujini.

Za vse, ki potrebujete tudi celoletno turistično in zdravstveno zavarovanje za tujino.

Se vam zdi, da ta paket ni primeren za vas?

Vključuje širok nabor ugodnosti, po res nepremagljivi ceni

 Prihranki za vozilo in voznika v AMZS:
 • pri registraciji 
 • pri menjavi in hrambi pnevmatik ter storitvah geometrije podvozja
 • pri servisu vozila (redni vzdrževalni servisi, menjava olja, polnjenje klimatske naprave, podroben pregled vozila pred nakupom …)
 • pri tečajih varne vožnje z izjemo zakonsko predpisanih (Program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov, Program dodatnega usposabljanja za varno vožnjo)
 • v AMZS Karting in motošportnem centru
 • pri nakupu mednarodnih dokumentov
 • popust pri servisnem pregledu vozila
 • brezplačna menjava žarnice žarometa, menjava brisalcev

Več o prihrankih, vezanih na vozilo in voznika >>>

 Pomoč na cesti v Sloveniji:

 • 4-krat popravilo manjše okvare na mestu okvare
 • 2-krat vleka pokvarjenega nevoznega prevoznega sredstva kamorkoli v Sloveniji + nadomestno vozilo za 3 dni ali taksi prevoz
 • 2-krat vleka poškodovanega nevoznega prevoznega sredstva kamorkoli v Sloveniji + nadomestno vozilo za 5 dni ali taksi prevoz
 • 1-krat prečrpavanje napačno točenega goriva

Več o pomoči na cesti v Sloveniji >>>

 Pomoč na cesti v tujini:
 • neomejena vzajemna cestna pomoč s popravilom na mestu okvare ali vleko pokvarjenega vozila do najbližjega ustreznega servisa v tujini
 • vleka poškodovanega ali pokvarjenega vozila v tujini na izbran servis do 250 €
 • prevoz vozila iz tujine v Slovenijo (do 1500 € za pokvarjeno nevozno vozilo, ki se ga v 2 dneh ne da popraviti v tujini in do 1500 € za poškodovano nevozno vozilo)
 • nadomestna mobilnost do 300 €
 • nadomestni voznik do 500 €
 • nepredvidena nočitev v tujini do 200 €
 • kredit v sili do 1000 €

Več o pomoči na cesti v tujini >>> 

Turistično in zdravstveno zavarovanje v tujini za vse družinske člane:
 • zdravniška in bolnišnična oskrba do 55.000 €, od tega do 17.000 € stroški prevoza
 • nujni zobozdravstveni posegi do 220 €
 • zavarovanje stroškov bivanja bližnjih v primeru hospitalizacije zavarovanca v tujini do 90 € na dan, skupaj največ 1.700 €
 • zavarovanje odškodninske odgovornosti do 55.000 €
 • zavarovanje prtljage, stroškov izdelave novih osebnih dokumentov, zlorabe plačilnih kartic

Več o turističnem zavarovanju v tujini >>>

Zdravstveni nasvet:
 • Telefonski pogovor z zdravnikom družinske medicine ali z drugimi specialisti (pediater, psihiater, ginekolog ali psihoterapevt) – 6x letno.
 • Neomejena pomoč zdravstvene točke - pogovor z medicinsko sestro.
 • Neomejena storitev organizacije zdravniških pregledov pri zdravstvenih izvajalcih.
 • Neomejena storitev nudenja informacij o čakalnih dobah v zdravstvu.
 • Neomejena storitev ozaveščanja o pravicah iz obveznega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Z zavarovanjem zdravstveni nasvet prihranite tudi pot in čas, saj vas lahko zdravnik družinske medicine v primeru ugotovljene medicinsko utemeljene indikacije napoti na specialistično obravnavo k specialistu.

Več o zdravstvenem nasvetu >>>

 Motorevija (spletna stran Motorevije)

 Partnerski popusti (več o članskih ugodnostih)

Vsi člani družinskega članstva Premium uveljavljate navedene ugodnosti ob predložitvi svoje članske kartice. V primeru koriščenja turističnega zavarovanja v tujini pa s številko zavarovalne police, ki je navedena na članski kartici. Družinski član je zakonski ali zunajzakonski partner ter otroci do dopolnjenega 18. oziroma 26. leta starosti, če se še šolajo.

Višina kritij turističnega in zdravstvenega zavarovanja v tujini veljajo za članstva, sklenjena po 1. februarju 2023. Več informacij o višini kritij si preberite na strani o zdravstvenem in turističnem zavarovanju.

AMZS članstvo je vezano na osebo - člana, ne na prevozno sredstvo, zato imate zagotovljeno pomoč na cesti v Sloveniji, četudi potujete z različnimi prevoznimi sredstvi (npr. z avtom, motorjem, avtodomom, kolesom, kombijem, traktorjem ...), v sodelovanju s tujimi avto-moto klubi pa poskrbimo za vas in vaše vozilo tudi v primeru okvare vozila ali nesreče v tujini. Naš cilj je popravilo okvare v tujini, da lahko čim prej nadaljujete svoje potovanje.


Izkušnja z AMZS je bila res odlična. Šele ko se enkrat znajdeš v takšni neprijetni situaciji, spoznaš, kako zelo dragocena je lahko taka storitev oziroma zanesljiva pomoč AMZS članstva ob okvari ali nesreči. Mi smo poleg AMZS članstva imeli še drugo asistenco in moram poudariti, da je storitev AMZS v vseh pogledih tako po odzivnosti kot konkretnem nudenju pomoči prekašala tisto drugo. V pol ure je bilo pri nas vozilo lokalnega ponudnika vleke. Dobil sem tudi nadomestni avto, da sem se potem vrnil še po ostale družinske člane na počivališče. Nato smo dobili nastanitev čez noč in lahko koristili še to ugodnost, ki jo krije AMZS paket družinskega članstva za tujino.

Aleš M., član AMZS

Eden od razlogov, zakaj sem svoje AMZS članstvo brez oklevanja podaljšal in nadgradil v najvišji, torej Premium paket, je bila udeležba na doživetju za člane AMZS z novim Fordovim rangerjem raptorjem. Upam, da naslednje leto spet izpeljete kaj podobnega. Pa dokler ima krmilni mehanizem in motor, se sploh ne bom pritoževal. :) Še enkrat hvala za odličen dogodek, kar tako naprej!

Dejan S., član AMZS

Dogodek je bil res kar stresen. V avto nisem mogel, za mano pa že vrsta sodelavcev, ki so prav tako želeli evidentirati svoj prihod v službo, parkirati avtomobile ter začeti z delom. Po začetni paniki, ko smo razmišljali, da bo treba razbiti steklo, je prišla mimo gospa, ki je predlagala, naj pokličem AMZS. Takrat sem se spomnil, da sem se včlanil, ko sem v AMZS sklenil zavarovanje za avto. Poklical sem in mehanik je bil pri meni že v dobrih 15 minutah. V pol ure je rešil težavo in mi s tem prihranil kar nekaj stroškov in nevšečnosti. Če bi razbil steklo, bi me menjava zagotovo stala vsaj 100 evrov. K temu je treba prišteti še stroške dela in sitnosti, ker bi bil vsaj kakšen dan, ko bi bil avto na popravilu, brez prevoznega sredstva.

Gregor D., član AMZS

Na dvodnevnem kolesarskem izletu iz Bovca čez Vršič do Jesenic in naslednji dan povratek čez Bled, Soriško planino do Idrije pri Bači se mi je v okolici Bleda zlomil vijak sedla kolesa. Kljub temu, da sem članica AMZS že leto dni, pomoči na cesti doslej še nisem potrebovala, a člansko kartico imam vselej in povsod s seboj. Prvič sem poklicala na članski AMZS kartici navedeno številko. Zaradi zasedenosti linije se mi sicer nihče ni oglasil. Je pa bilo v posnetku sporočeno, da če klic prekinem, me bodo poklicali nazaj. V upanju na pomoč sem tako tudi naredila. Ni trajalo dolgo, ko sem prejela klic operaterke iz AMZS klicnega centra, ki sem ji okvirno opisala težavo in svojo lokacijo. Spet ni dolgo trajalo, ko sem prejela klic AMZS mehanika, s katerim sva se vse dogovorila. Na kraju je preveril okvaro in z zamenjavo vijaka sedla odpravil težavo, da sem lahko nadaljevala svojo kolesarsko pot in se srečno vrnila domov.

Vidojka S., članica AMZS

Z AMZS pomočjo na cesti sem imel doslej dve izkušnji. Ena je bilo napačno točeno gorivo, ko sem namesto dizla natočil bencin. Drugič pa je bila težava v ventilu. Bil sem sredi mesta, ko je začel avto »cukati«. In spet me je rešil AMZS. Kar je zanimivo – obakrat je prišel isti mehanik, čemur sva se prav nasmejala. Sva bila potem že skorajda prijatelja.

Miha K., član AMZS

Nekega dne sem v naglici ključe od avtomobila zaklenila v prtljažnik. Kot rešitelj se je izkazal AMZS. Za mehanika ni bila situacija nič posebnega in je hitro prišel na lokacijo – zgodilo se je v Ljubljani – ter rešil težavo. Ob klicu na pomoč nisem bila članica AMZS, včlanila sem se pri mehaniku na licu mesta. Že pred leti sem bila članica, a ker pomoči na cesti nisem potrebovala, članarine nisem podaljšala. Zdaj se ne izčlanim več! Ker nisem tehnični tip človeka in ker so avtomobili dandanes precej zapleteni, mi je pomembno, da vem, da se lahko ob okvari avtomobila ali če se mi na poti zgodi kaj nepredvidljivega, zanesem na AMZS. Ob celotni izkušnji pomoči na cesti moram izpostaviti tudi odzivnost in prijaznost klicnega centra, saj so me v stresu ob neljubem pripetljaju znali pomiriti.

Tanja M., članica AMZS

Pred leti sem uveljavljal garancijo pri avtomobilu korejskega proizvajalca. Avto je bil v garanciji in serviser mi garancije ni želel upoštevati. Servis sem redno opravljal v garancijskem roku, a tretjega nisem opravil pri pooblaščenem serviserju, zato se je tu zapletlo. Vendar sem si vzel čas in sem še enkrat temeljito prebral garancijske pogoje. V njih je jasno pisalo, da je potrebno opravljati redni servis, kar sem počel, saj sem bil dvakrat pri pooblaščenem serviserju, tretji servis pa sem opravil pri nepooblaščenem serviserju. V garancijskih pogojih pa ni bilo nikjer napisano, da je potrebno redni servis opravljati v pooblaščenem servisu. Za pomoč sem se obrnil na AMZS in kot član sem dobil pomoč pravne službe. Pravnica je v moji prisotnosti poklicala zastopnika teh vozil v Sloveniji in po kratkem pogovoru je bil problem uspešno rešen. Na matični banki sem moral le stornirati blankete žiro računa, ki sem jih napisal, sicer ne bi mogel prevzeti avta. Ta zgodba se mi zdi zanimiva, ker razkriva, da AMZS ni samo pomoč na cesti, ampak lahko pomaga tudi pri drugih težavah članov.

Marjan U., član AMZS

Že 20 let hodim na AMZS Otočec. Z uslugami sem nadvse zadovoljen. Strokovni, hitri, ustrežljivi, sposobni. Napolnijo me s pozitivno energijo, ki jo je v tem centru v izobilju. Vedno nasmejani, dobro razpoloženi, rešijo vse moje težave z avtom. Na Otočcu se počutim kot doma.

Stranka AMZS centra Otočec

Takojšna pomoč, prijaznost, zanesljivost. Super ekipa – od centrale na telefonu, do šoferja, ki pride po avto in mehanika v delavnici. Zadovoljna z vsem.

Stranka AMZS centra Celje

Vaš zaposleni je prišel zelo hitro, bil je prijazen, pripravljen pomagati in z njegovo pomočjo sem uspela zadevo res hitro urediti. Hvala!

Stranka AMZS centra Murska Sobota

Ker lahko vašim mehanikom zaupam svoj avto, ki mi ga vrhunsko uredijo za ugodno ceno. Poleg tega sem lahko še marsikaj povprašala in so mi svetovali. Privarčevali so veliko mojega časa. Tehnični in registracija sta bila opravljena zelo hitro, ugodno in profesionalno.

Stranka AMZS centra Maribor

Na cesti kot voznik sem že od leta 1958 in vsa ta leta spremljam in koristim vaše storitve. Registracije, tehnični pregledi in tudi nekaj intervencij je že bilo. Sem zadovoljen z vašim delom. Le tako še naprej.

Stranka AMZS centra Ljubljana, Dunajska

Oglasna sporočila