Najboljši mladi kolesar

FIA evropsko prometno-izobraževalno tekmovanje 

Avto-moto zveza Slovenije se že od leta 1997 udeležuje FIA - evropskih prometno-izobraževalnih tekmovanj mladih kolesarjev - FIA European Traffic Education Contest (ETEC).

Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) veliko pozornosti namenja varnosti v cestnem prometu. Za mlade kolesarje že vrsto let organizira tekmovanja ETEC, v katerih se na nacionalnem nivoju vključujejo evropski avtomobilski klubi. V pripravah na zaključno tekmovanje vsako leto sodeluje več kot milijon otrok v starosti med 10 in 12 let. Najboljši se udeležijo zaključnega tekmovanja. Evropsko tekmovanje pomeni tudi druženje z vrstniki iz drugih držav in spoznavanje njihovih kultur.

Tekmovanje je sestavljeno iz praktičnega preskusa vožnje s kolesom po poligonu, teoretičnega poznavanja cestno prometnih predpisov in risbe s prometno vsebino, ki jo mora narisati tekmovalec. 

Cilj AMZS je, da se v priprave na evropsko tekmovanje vključi čim večje število otrok, saj v pripravah na tekmovanje otroci pridobijo znanje o cestno prometnih predpisih ter se s praktičnimi vajami vožnje s kolesom usposobijo za varno vožnjo v prometnem vsakdanu. 

Zmagovalci 

 

AMZS darilne kartice

Podarite tečaj varne vožnje, AMZS članstvo ali vrednostno kartico za storitve v AMZS centrih po Sloveniji.

Več

Oglasna sporočila