Projekt ETEC

FIA evropska prometno-izobraževalna tekmovanja ETEC

Avto-moto zveza Slovenije se od leta 1997 udeležuje FIA - evropskih prometno-izobraževalnih tekmovanj mladih kolesarjev - FIA European Traffic Education Contest (ETEC).

Svetovna avtomobilska zveza (FIA) veliko pozornosti namenja prometni preventivi in varnosti v cestnem prometu. Za mlade kolesarje že 26 let organizira ta tekmovanja, v katerih na nacionalnem nivoju sodelujejo evropski avtomobilski klubi. V pripravah na zaključno tekmovanje vsako leto sodeluje več kot milijon otrok v starosti med 10 in 12 let in najboljši se nato udeležijo zaključnega tekmovanja.

Tekmovanje se sestoji iz praktičnega preskusa vožnje s kolesom po poligonu, teoretičnega poznavanja cestno prometnih predpisov in risbe s prometno vsebino, ki jo mora narisati tekmovalec. Evropsko tekmovanje pomeni tudi druženje z vrstniki iz drugih držav in spoznavanje njihovih kultur.

Naš cilj je, da se v priprave na evropsko tekmovanje vključi čim večje število otrok, saj v pripravah na tekmovanje otroci pridobijo znanje o cestno prometnih predpisih ter se s praktičnimi vajami vožnje s kolesom usposobijo za varno vožnjo v prometnem vsakdanu.

 

 

AMZS darilne kartice

Obdarujte izven okvirjev - z darilnimi karticami AMZS. Na voljo v poslovnih enotah AMZS.

Več