Zmagovalci AMZS izbora za FIA ETEC so mladi kolesarji AMD Moste

Novice

Mladi kolesarji iz AMD Moste – ekipa AMD Moste 1 –, so zmagovalci AMZS izbora za 33. FIA evropsko prometno izobraževalno tekmovanje mladih kolesarjev (ETEC), ki je danes potekalo v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. Zmaga jih pelje na Madžarsko, kjer se bodo septembra pomerili z vrstniki iz drugih evropskih držav.


Petnajst ekip mladih kolesarjev med 10. in 12. letom se je pod mentorstvom avto-moto društev Dravograd, Gorica, Izlake, Kamnik, Lukovica, Markovci, Moste, MTT Maribor, Pinko Tomažič Piran in Štefan Kovač Murska Sobota udeležilo AMZS izbirnega tekmovanja za 33. evropsko prometno izobraževalno tekmovanje pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIA. Štiričlanske ekipe (vsako sestavljata dva fanta in dve dekleti) so se preizkusile v praktični vožnji s kolesom po poligonu, opravile preizkus iz teoretičnega poznavanja cestno prometnih predpisov narisati pa so morale tudi risbo s prometno vsebino. Najbolje se je odrezala ekipa AMD Moste 1, drugo mesto je osvojila ekipa AMD Dravograd 2, tretji pa so bili kolesarji iz ekipe AMD Moste 2. Zmagovalci bodo septembra odpotovali v Budimpešto – letošnje zaključno tekmovanje namreč organizira madžarski avtomobilski klub MAK, se srečali s svojimi vrstniki iz drugih evropskih držav ter zastopali barve AMZS in Slovenije.

V AMZS izbirno tekmovanje, ki mlade kolesarje popelje na mednarodno tekmovanje avtomobilistične zveze FIA, organiziramo že od leta 1997. Na ta način želimo s praktičnimi vajami vožnje s kolesom usposobiti čim večje število otrok in jih na ta način pripravi na varno vožnjo v prometnem vsakdanu ter izobraziti o teoretičnem poznavanju cestno prometnih predpisov,

je namen tekmovanja predstavil mag. Jure Kostanjšek, vodja področja varna mobilnost pri Avto-moto zvezi Sloveniji.

FIA tekmovanje mladih kolesarjev organizira že 33 let. Vsako leto se ga udeleži več kot milijon otrok, njegov namen pa je varno vključevanje najmlajših in najbolj ranljivih udeležencev v promet.

Vsem sodelujočim iskreno čestitamo za odlične rezultate, zmagovalcem pa želimo na tekmovanju na Madžarskem čim več sreče in lepih doživetij!

Rezultati:

1. AMD Moste 1
2. AMD Dravograd 2
3. AMD Moste 2
4. AMD Lukovica 1
5. AMD Gorica
6. AMD Lukovica 2
7. AMD Markovci
8. AMD Kamnik 2
9. AMD Pinko Tomažič Piran 1
10. AMD Kamnik 1
11. AMD Pinko Tomažič Piran 2
12. AMD Štefan Kovač Murska Sobota
13. AMD Dravograd 1
14. AMD Izlake / OŠ Vransko
15. AMD MTT Maribor

 

 

Ključne besede


AMZSFIAkolesarjiPrometna varnostETECamzsvarna mobilnostMladi kolesarjiprometna varnostfiamladi kolesarji

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji