Zdravstveno in turistično zavarovanje v tujini

Prednosti:

 • Velja vse leto na vseh turističnih ali poslovnih potovanjih kjerkoli v tujini, ne glede s katerim prevoznim sredstvom potujete.
 • Ni starostne omejitve zavarovancev.
 • Vključite lahko tudi družinske člane: zakonskega ali zunajzakonskega partnerja in otroke do 18. oziroma 26. leta starosti, če se še šolajo.
 • Vključuje tudi stroške zdravljenja covida-19 v tujini.
 • Turistično zavarovanje za družinske člane velja, četudi ne potujete skupaj.

Novost: višja zavarovalna kritja v primeru okužbe s covidom-19 v tujini

Od 10. maja do 31. decembra 2021 bomo pri obstoječih zavarovanjih potovanj v tujino, ki so del članske kategorije Premium ali Po meri z izbranim paketom zavarovanja, razširili kritje zavarovanja potovanj v tujino. Preberite več.

Obseg zavarovalnega kritja

  višina kritja (v EUR)
Zdravstveno zavarovanje na potovanjih v tujini z asistenco  
stroški potrebne zdravniške oskrbe do 50.000
od tega stroški prevoza do 15.000
nujni zobozdravstveni posegi - NOVO do 200
Zavarovanje stroškov bivanja bližnjih v primeru hospitalizacije zavarovanca v tujini do 75 na dan, skupaj največ 1500
Zavarovanje odgovornosti do 50.000

Zavarovanje prtljage in osebnih stvari,

razen za:

do 750
denar, vrednostne papirje, dragocenosti ipd. do 250
če pa so v zaklenjenem hranišču do 500
prtljago in osebne stvari proti nevarnosti tatvine do 250
Zavarovanje zlorabe plačilnih kartic do 150
Zavarovanje stroškov izdelave novih dokumentov do 50
 • V primeru družinskega turističnega zavarovanja v tujini, v delu, ki se nanaša na zdravstveno kritje, velja višina zavarovalnega kritja za posamezen zavarovalni primer, in za vsakega zavarovanca posebej.
 • V primeru družinskega turističnega zavarovanja v tujini, v delu, ki se nanaša zavarovanje odgovornosti, zavarovanje prtljage in osebnih stvari in zavarovanje zlorabe plačilnih in kreditnih kartic in zavarovanje stroškov izdelave novih dokumentov, velja višina zavarovalnega kritja za en zavarovalni primer, ne glede na število zavarovancev, vključenih v zavarovanje.

Začetek veljavnosti: ob 00. uri naslednjega dne po včlanitvi.

Številka zavarovalne police

Številko zavarovalne police prejmete že na računu oziroma potrdilu o plačani članarini. V sedmih dneh po včlanitvi po pošti prejmete še člansko kartico, ki ima na hrbtni strani telefonsko številko asistenčnega centra za klic iz tujine in številko zavarovalne police. Če so v zdravstveno in turistično zavarovanje v tujini vključeni vaši družinski člani, tudi oni prejmejo vsak svojo kartico. Z njo bodo lahko koristili kritja iz zdravstvenega in turističnega zavarovanja, četudi ne boste potovali skupaj.

Nadgradnja zavarovalnega kritja

Zavarovalna kritja v okviru zdravstvenega in turističnega zavarovanja v tujini veljajo za ves svet. Če bi želeli skleniti še višji kratkoročni paket zavarovanja za čas svojega potovanja, priporočamo paket C turističnega zavarovanja,  skladno s Splošnimi pogoji za turistično zavarovanje Zavarovalnice Triglav, s čimer si boste zagotovili višje zavarovalne vsote. Nadgradnjo lahko uredite v AMZS centrih. Člani AMZS imate na zavarovalno premijo iz redne ponudbe turističnega zavarovanja 50-odstotni popust.

Uveljavljanje

V primeru bolezni ali nezgode v tujini, pokličite 24-urno zdravstveno asistenco na telefonsko številko +386 1 530 53 54. Zdravstvena asistenca vam zagotavlja naslednje oblike pomoči:

 • posreduje informacije o možnostih zdravstvenih storitev v državi, v kateri ste, in njihovi ustreznosti,
 • vzpostavi stik z vašim lečečim zdravnikom, če je to potrebno,
 • svetuje glede najprimernejšega postopka zdravljenja,
 • organizira zdravljenje in v okviru zavarovalne vsote prevzame stroške zdravljenja v bolnišnici ter stroške prevoza do bolnišnice ali v domovino.

Če stroške zdravljenja v tujini prevzamete sami, povračilo stroškov uveljavljate ob vrnitvi v domovino z zahtevo za povračilo stroškov na podlagi prijave škode neposredno pri Zavarovalnici Triglav, d.d.

V primeru turističnega zavarovanja v tujini v delu, ki se nanaša na zavarovanje odgovornosti, zavarovanje prtljage, osebnih stvari, zavarovanje zlorabe plačilnih in kreditnih kartic ter zavarovanje stroškov izdelave novih dokumentov, pokličite Zavarovalnico Triglav d.d. na telefonsko številko 080 555 555 (po povratku iz tujine) ali +386 2 222 28 64 (za klic iz tujine).

Splošni pogoji turističnega zavarovanja

Članstva, ki vključujejo zdravstveno in turistično zavarovanje v tujini:

 

Še niste član?

Včlanite se in si zagotovite poti brez skrbi ter druge prednosti AMZS članstva.

Klik do članstva

Splošni pogoji članstva Avto-moto zveze Slovenije

Oglasna sporočila