Zdravstveno in turistično zavarovanje v tujini

Prednosti:

  • Velja vse leto na vseh turističnih ali poslovnih potovanjih kjerkoli v tujini, ne glede s katerim prevoznim sredstvom potujete.
  • Ni starostne omejitve zavarovancev.
  • Vključite lahko tudi družinske člane: zakonskega ali zunajzakonskega partnerja in otroke do 18. oziroma 26. leta starosti, če se še šolajo.
  • Vključuje tudi stroške zdravljenja covida-19 v tujini.
  • Vključuje zavarovanje odgovornosti za škodo proti tretjim osebam.
  • Zavarovalne vsote veljajo za vsakega družinskega člana, četudi ne potujete skupaj.

Zavarovanje odgovornosti za škodo proti tretjim osebam

AMZS članstvo Premium in članstvo Po meri v okviru celoletnega zavarovanja potovanj v zagotavljata tudi zavarovanje odgovornosti za škodo proti tretjim osebam, kar je po zakonodaji od 1. januarja 2022 obvezno na italijanskih smučiščih.

Preberite več

Obseg zavarovalnega kritja

 

 

višina kritja (v EUR)

za članstva, sklenjena po 1. februarju 2023

Zdravstveno zavarovanje na potovanjih v tujini z asistenco  
stroški potrebne zdravniške oskrbe do 55.000
od tega stroški prevoza do 17.000
nujni zobozdravstveni posegi do 220
Zavarovanje stroškov bivanja bližnjih v primeru hospitalizacije zavarovanca v tujini do 90 na dan, skupaj največ 1.700
Zavarovanje odgovornosti do 55.000*

Zavarovanje prtljage in osebnih stvari,

razen za:

do 830
denar, vrednostne papirje, dragocenosti ipd. do 280
če pa so v zaklenjenem hranišču do 550
prtljago in osebne stvari proti nevarnosti tatvine do 280
Zavarovanje zlorabe plačilnih kartic do 170
Zavarovanje stroškov izdelave novih dokumentov do 60

Višina kritja oz. zavarovalna vsota je najvišji znesek, do katerega jamči zavarovalnica. Zavarovalne vsote veljajo po zavarovalnem primeru, v primeru sklenjenega družinskega pa po zavarovalnem primeru po zavarovani osebi.

*Pri zavarovanju odgovornosti znaša odbitna franšiza 10 % od sestavin dajatve zavarovalnice, vendar ne manj kot 50 EUR po zavarovalnem primeru.

Začetek veljavnosti: dan po prejetju plačila.

Številka zavarovalne police

Številko zavarovalne police prejmete že na računu oziroma potrdilu o plačani članarini. V sedmih dneh po včlanitvi po pošti prejmete še člansko kartico, ki ima na hrbtni strani telefonsko številko asistenčnega centra za klic iz tujine in številko zavarovalne police. Če so v zdravstveno in turistično zavarovanje v tujini vključeni vaši družinski člani, tudi oni prejmejo vsak svojo kartico. Z njo bodo lahko koristili kritja iz zdravstvenega in turističnega zavarovanja, četudi ne boste potovali skupaj.

Nadgradnja zavarovalnega kritja

Zavarovalna kritja v okviru zdravstvenega in turističnega zavarovanja v tujini veljajo za ves svet. Če bi želeli skleniti še višji kratkoročni paket zavarovanja za enkratno potovanje, priporočamo paket C turističnega zavarovanja,  skladno s Splošnimi pogoji za turistično zavarovanje Zavarovalnice Triglav, s čimer si boste zagotovili višje zavarovalne vsote. Nadgradnjo lahko uredite na daljavo s klicem na 051 687 130. Člani AMZS imate na zavarovalno premijo iz redne ponudbe turističnega zavarovanja 50-odstotni popust. Nadgradnjo v C paket lahko uredite le v času veljavnosti vašega članstva Premium oz. Po meri, če le-ta vsebuje turistično zavarovanje.

Uveljavljanje

V primeru bolezni ali nezgode v tujini, pokličite 24-urno zdravstveno asistenco na telefonsko številko +386 1 530 53 54. Zdravstvena asistenca vam zagotavlja naslednje oblike pomoči:

  • posreduje informacije o možnostih zdravstvenih storitev v državi, v kateri ste, in njihovi ustreznosti,
  • vzpostavi stik z vašim lečečim zdravnikom, če je to potrebno,
  • svetuje glede najprimernejšega postopka zdravljenja,
  • organizira zdravljenje in v okviru zavarovalne vsote prevzame stroške zdravljenja v bolnišnici ter stroške prevoza do bolnišnice ali v domovino.

Če stroške zdravljenja v tujini prevzamete sami, povračilo stroškov uveljavljate ob vrnitvi v domovino z zahtevo za povračilo stroškov na podlagi prijave škode neposredno pri Zavarovalnici Triglav, d.d.

V primeru turističnega zavarovanja v tujini v delu, ki se nanaša na zavarovanje odgovornosti, zavarovanje prtljage, osebnih stvari, zavarovanje zlorabe plačilnih in kreditnih kartic ter zavarovanje stroškov izdelave novih dokumentov, pokličite Zavarovalnico Triglav d.d. na telefonsko številko 080 555 555 (po povratku iz tujine) ali +386 2 222 28 64 (za klic iz tujine).

Splošni pogoji turističnega zavarovanja (za članstva, sklenjena od 1. 2. 2023 naprej)

Članstva, ki vključujejo zdravstveno in turistično zavarovanje v tujini:

 

Še niste član?

Včlanite se in si zagotovite poti brez skrbi ter druge prednosti AMZS članstva.

Klik do članstva

Splošni pogoji članstva Avto-moto zveze Slovenije

Oglasna sporočila