Pomoč na cesti v Sloveniji

AMZS članstvo je mnogo več kot avtomobilska asistenca!

  • Neomejeni kilometri vleke, kamorkoli želite in ne glede, čigavo prevozno sredstvo vozite (izjeme so poklicni prevozi oseb, taksi in najeto vozilo).
  • Naš cilj je popravilo okvare na mestu okvare - na ta način takoj nadaljujete svojo pot.
  • AMZS članstvo je vezano na osebo - člana, ne na prevozno sredstvo, zato imate zagotovljeno pomoč na cesti, četudi vozite različna prevozna sredstva, kot so avto (tudi s prikolico), motor, avtodom, kolo, traktor ali kombinirano vozilo, četudi niso v vaši lasti. Pomoč na cesti izvajamo za vozila do največje skupne mase 3,5 tone, največje dovoljene širine 2,55 metra in najvišje dovoljene višine 3,2 metra. Pomoč na cesti ne velja za vozila, ki se uporabljajo za prevoz oseb proti plačilu (poklicni prevoz oseb, taksi) ali oddajo v najem.

#Srečanja: AMZS zagotavlja več kot asistenca 
Izkušnja našega člana iz prve roke

Obseg avtomobilske asistence

Vrsta pomoči Kaj vključuje
Popravilo okvare na mestu okvare Vključuje npr. zamenjavo akumulatorja in zagon vozila, zamenjavo pregorele varovalke, zamenjavo žarnice žarometa (samo v nočnem času oziroma v času zmanjšane vidljivosti in v času, ko bližnja servisna delavnica AMZS ni odprta), manjšo okvaro na hladilnem sistemu, dostavo goriva in pomoč pri zagonu motorja, zamenjavo kolesa, pomoč s kompletom za zasilno odpravo težave (pena), odklepanje vozila, če je član v vozilo zaklenil ključ ali ga izgubil.
Število popravil okvare na mestu okvare je odvisno od članske kategorije.
Prevoz pokvarjenega prevoznega sredstva Ne glede na število kilometrov. Vključuje tudi intervencijsko reševanje s ceste. Kjer je to mogoče, je pomoč na cesti zagotovljena tudi do 25 kilometrov izven slovenskih meja. 
Število prevozov pokvarjenega vozila je odvisno od članske kategorije.
Prevoz v prometni nesreči poškodovanega prevoznega sredstva Ne glede na število kilometrov. Vključuje tudi intervencijsko reševanje s ceste in z avtodvigalom. Kjer je to mogoče, je pomoč na cesti zagotovljena tudi do 25 kilometrov izven slovenskih meja. Ob ugotovljeni totalni škodi AMZS opravi vleko do najbližjega pooblaščenega podjetja za razgradnjo vozila.
Število prevozov poškodovanega vozila je odvisno od članske kategorije. 
Nadomestno vozilo Članu pripada na podlagi opravljene vleke, ki jo opravi AMZS, ali v primeru kraje vozila. Vključuje nadomestno vozilo nižjega srednjega razreda v primeru poškodbe oziroma nižjega razreda v primeru okvare. Število kilometrov je omejeno na 200 kilometrov na dan, prav tako je omejeno število dni najema, ki je odvisno od članske kategorije. Član doplača, če želi vozilo višjega cenovnega razreda, če želi imeti vozilo pripeljano na točno določeno lokacijo, vračilo na izbrano lokacijo, izposojo v nočnem času in med vikendi, vožnjo v tujini. Izposoja poteka v skladu s pogoji podjetja, ki nudi izposojo vozil za člane AMZS. 
Prečrpavanje napačno točenega goriva Vključuje prevoz vozila v najbližjo delavnico AMZS in storitve prečrpavanja (ugodnost ne velja pri osnovnem članstvu in osnovnem družinskem članstvu).

Začetek veljavnosti: naslednji dan po včlanitvi za dogodke po začetku veljavnosti članstva. 

#Srečanja: Za isti denar pri AMZS dobiš veliko več!
Kako smo naši članici pomagali v Sloveniji in tujini

Uveljavljanje

Uporabite brezplačno AMZS mobilno aplikacijo ali pokličite telefonsko številko AMZS klicnega centra 1987, ki vam je na voljo 24 ur na dan, vse dni v letu.

Operaterju povejte:

  • svoje članske podatke,
  • točen opis kraja, kjer se nahajate,
  • telefonsko številko, na kateri ste dosegljivi,
  • podatke o prevoznem sredstvu (vrsta prevoznega sredstva, znamka, tip, registrska številka).

Operater bo uredil vse potrebno za nudenje ustrezne pomoči, organiziral pomoč na cesti in vas obveščal o napredku intervencije.

Članstva, ki vključujejo pomoč na cesti v Sloveniji:

 

Do AMZS članstva enostavno prek spleta!

Do poti brez skrbi, doma in v tujini, z le nekaj kliki.

Včlanite se

Splošni pogoji članstva Avto-moto zveze Slovenije

Cenik storitev pomoči na cesti

Oglasna sporočila