Vinjete

Nudimo vam  vinjete  za Slovenijo, Avstrijo in Švico, prav tako pa lahko kupite tudi eko nalepko za vožnjo po nekaterih nemških mestih.

Mednarodni dokumenti

Za vsako potovanje v tujino z motornim vozilom se je potrebno skrbno pripraviti. V tej rubriki vas želimo spomniti, da pregledate veljavnost osebnih dokumentov in dokumentov za vozilo, ki jih potrebujete za posamezno državo.

Med informacijami o državah preverite, če za vstop v izbrano državo zadošča zgolj osebna izkaznica ali pa boste potrebovali potni list in morda celo vizum. Ne pozabite, da morajo tudi otroci imeti svoje osebne dokumente. Preverite, če za izbrano državo zadostuje nacionalno vozniško dovoljenje ali pa bodo, zlasti pri najemu vozila, zahtevali od vas prevod oziroma mednarodno vozniško dovoljenje. V primeru, da se na pot odpravljate z vozilom, ki ni vaša last, vam priporočamo, da si uredite dovoljenje za vožnjo vozila v tujini.

Pravočasno si uredite zdravstveno zavarovanje. Nudi vam ga tudi članstvo Premium - za vas in vso družino.

Za vozilo preverite veljavnost prometnega dovoljenja, obveznega in kasko zavarovanja, zelene karte, ne pozabite na SLO oznako in drugo obvezno opremo.

Če na potovanje vzamete s seboj domače živali, morate imeti zanje potrdila o opravljenem cepljenju in ostalo dokumentacijo v zvezi z njihovim zdravstvenim stanjem.

Če radi kampirate, je Mednarodna kartica za kampiranje ključ do sproščenega in varnega kampiranja. Kartico se lahko uporablja kot osebni dokument in kot kartico za popuste in ugodnosti v evropskih kampih, tudi v Skandinaviji.

Vsa izdajna mesta v AMZS centrih, AMZS članski točki in pri avto-moto društvih, kjer lahko pridobite vinjete, eko nalepke in mednarodne dokumente

 

Še niste član?

Včlanite se in si zagotovite poti brez skrbi ter druge prednosti AMZS članstva.

Klik do članstva

Oglasna sporočila