Pomoč na cesti v tujini

Prednosti

 • V sodelovanju s partnerskimi avto-moto klubi zagotavljamo najširšo mrežo pomoči na cesti - pomagamo vam na celotnem območju zelene karte in v drugih državah
 • Naš cilj je popravilo okvare v tujini, da lahko čim prej nadaljujete svoje potovanje.
 • AMZS članstvo je vezano na voznika, ne na vozilo, zato imate zagotovljeno pomoč na cesti, četudi potujete z različnimi prevoznimi sredstvi (npr. z avtom, motorjem, avtodomom ...), četudi niso v vaši lasti. 
 • Pomoč na cesti zagotavljamo za vozila do največje skupne mase 3,5 tone, največje dovoljene širine 2,55 metra in najvišje dovoljene višine 3,2 metra. Pomoč na cesti ne velja za vozila, ki se uporabljajo za prevoz oseb proti plačilu (poklicni prevoz oseb, taksi) ali oddajo v najem.
 • Na Hrvaškem v sodelovanju s hrvaškim avtomobilskim klubom HAK in v Avstriji z ÖAMTC zagotavljamo pomoč na cesti tudi kolesarjem.

Obseg

Vrsta pomoči Omejitev Kaj vključuje
Vzajemna cestna pomoč v primeru okvare vozila neomejeno Vključuje popravilo vozila na mestu okvare in/ali prevoz vozila do najbližje servisne delavnice.
Prevoz vozila v tujini do 250 € Če je vozilo pokvarjeno ali poškodovano.
Prevoz pokvarjenega vozila iz tujine do 1500 € Prevoz nevoznega vozila opravimo v 10 dneh, če ga ni možno popraviti v 48 urah.
Prevoz v prometni nesreči poškodovanega vozila iz tujine do 1500 € Prevoz nevoznega vozila opravimo v 10 dneh, če ga ni možno popraviti v 24 urah. Vključuje tudi poškodbe zaradi vandalizma. Storitev uveljavljate na podlagi policijskega zapisnika. 
Prevoz oseb v tujini / iz tujine do 300 € Vključuje nadomestno vozilo ali javna prevozna sredstva. Storitev lahko koristite tudi v primeru kraje vozila.
Nadomestni voznik do 500 € Če član ali sopotniki niso v stanju, da bi se z vozilom, s katerim potujejo, vrnili domov.
Informacija o popravilu neomejeno Obveščanje člana o napredku popravila vozila.
Nepredvidena nočitev v tujini do 200 € Če vozila ni mogoče popraviti v 24 urah ali če je bilo vozilo v tujini ukradeno.
Kredit v sili do 1000 € Krije nepredvidene izdatke, kot so stroški zdravljenja zaradi prometne nesreče ali nenadne hude bolezni, popravila ali vleke vozila, nakupa rezervnih delov za popravilo vozila, stroške pravne pomoči po prometni nesreči, stroške tehnične cenitve vozila. Uveljavlja se na podlagi računov izvajalcev storitev v tujini.

Začetek veljavnosti: naslednji dan po včlanitvi za dogodke po začetku veljavnosti članstva.

Administrativni strošek partnerskega avto-moto kluba člana Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA):

 • za posamezno vrsto pomoči: 21,00 € brez DDV (prevoz vozila v tujini, prevoz oseb v tujini/iz tujine, nepredvidena nočitev v tujini, kredit v sili)
 • francoska organizacija ACTA za posamezen primer (ena ali več vrst pomoči): 74,90 € brez DDV
 • grška organizacija Inter American za posamezen primer (ena ali več vrst pomoči): 45,00 € brez DDV

Strošek je zaračunan na računu, ki ga prejme Avto-moto zveza Slovenije od tujega kluba, skupaj z nudeno pomočjo članu (16. člen Splošnih pogojev članstva Avto-moto zveze Slovenije).

Uveljavljanje

Iz tujine pokličite telefonsko številko AMZS klicnega centra +386 1 530 53 53, ki vam je na voljo 24 ur na dan, vse dni v letu.

Operaterju povejte:

 • svoje članske podatke,
 • točen opis kraja, kjer se nahajate,
 • telefonsko številko, na kateri ste dosegljivi,
 • podatke o vozilu (znamka, tip, registrska številka).

Operater bo uredil vse potrebno za nudenje ustrezne pomoči, v sodelovanju z avto-moto klubom države, kjer se nahajate bo organiziral pomoč na cesti v tujini in vas obveščal o napredku intervencije.

Če boste v dogovoru z operaterjem nepredvidene stroške prevoza ali nočitve plačali sami, ste upravičeni do njihovega povračila, ki ga zahtevate z izpolnitvijo vloge za vračilo stroškov. Priložite ji originalna potrdila o plačilu in vse skupaj pošljite na naslov:

Avto-moto zveza Slovenije
Dunajska cesta 128
1000 Ljubljana

Članstva, ki vključujejo pomoč na cesti v tujini:

 

AMZS Premium - za brezskrbne poti, tudi v tujini

V enem paketu imate pomoč na cesti ter zdravstveno in turistično zavarovanje v tujini. Če sklenete družinsko članstvo, je zavarovana vsa družina. AMZS članstvo je vezano na voznika, ne na prevozno sredstvo, zato lahko prednosti koristite za različna prevozna sredstva, ki jih uporabljate, četudi niso vaša last.

Sklenite ali nadgradite svoje članstvo

Splošni pogoji članstva Avto-moto zveze Slovenije

Cenik storitev pomoči na cesti

Oglasna sporočila