Pomoč na cesti v tujini

Prednosti

 V sodelovanju s partnerskimi avto-moto klubi zagotavljamo najširšo mrežo pomoči na cesti - pomagamo vam na celotnem območju zelene karte in v drugih državah.
 Naš cilj je popravilo okvare v tujini, da lahko čim prej nadaljujete svoje potovanje.
 AMZS članstvo je vezano na voznika, ne na vozilo, zato imate zagotovljeno pomoč na cesti, četudi potujete z različnimi prevoznimi sredstvi (npr. z avtom, motorjem, avtodomom ...). Ne velja za najeta vozila.

Obseg

Vrsta pomoči Omejitev Kaj vključuje
Vzajemna cestna pomoč v primeru okvare vozila neomejeno Vključuje popravilo vozila na mestu okvare in / ali prevoz vozila do najbližje servisne delavnice.
Prevoz vozila v tujini do 250 € Če je vozilo pokvarjeno ali poškodovano
Prevoz pokvarjenega vozila iz tujine do 1.500 € Prevoz nevoznega vozila opravimo v 10 dneh, če ga ni možno popraviti v 48 urah.
Prevoz v prometni nesreči poškodovanega vozila iz tujine do 1.500 € Prevoz nevoznega vozila opravimo v 10 dneh, če ga ni možno popraviti v 24 urah. Vključuje tudi poškodbe zaradi vandalizma. Storitev uveljavljate na podlagi policijskega zapisnika. 
Prevoz oseb v tujini / iz tujine do 300 € Vključuje nadomestno vozilo ali javna prevozna sredstva. Storitev lahko koristite tudi v primeru kraje vozila.
Nadomestni voznik do 500 € Če član ali sopotniki niso v stanju, da bi se z vozilom, s katerim potujejo, vrnili domov.
Informacija o popravilu neomejeno Obveščanje člana o napredku popravila vozila.
Nepredvidena nočitev v tujini do 200 € Če vozila ni mogoče popraviti v 24 urah ali če je bilo vozilo v tujini ukradeno.
Kredit v sili do 1.000 € Krije nepredvidene izdatke, kot so stroški zdravljenja zaradi prometne nesreče ali nenadne hude bolezni, popravila ali vleke vozila, nakupa rezervnih delov za popravilo vozila, stroške pravne pomoči po prometni nesreči, stroške tehnične cenitve vozila. Uveljavlja se na podlagi računov izvajalcev storitev v tujini.

Začetek veljavnosti: ob 00. uri naslednji dan po včlanitvi.

Administrativni strošek partnerskega avto-moto kluba člana Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) v letu 2019 za posamezno vrsto pomoči znaša 21,00 € brez DDV (prevoz vozila v tujini, prevoz oseb v tujini/iz tujine, nepredvidena nočitev v tujini, kredit v sili). Francoska organizacija za pomoč na cesti ACTA za posamezen primer (ena ali več vrst pomoči) zaračuna administrativne stroške v višini 70,00 € brez DDV (16. člen Splošnih pogojev članstva Avto-moto zveze Slovenije). Strošek je zaračunan na računu, ki ga prejme Avto-moto zveza Slovenije od tujega kluba, skupaj z nudeno pomočjo članu.

Uveljavljanje

Iz tujine pokličite telefonsko številko AMZS klicnega centra +386 1 530 53 53, ki vam je na voljo 24 ur na dan, vse dni v letu.

Operaterju povejte:

  • svoje članske podatke,
  • točen opis kraja, kjer se nahajate,
  • telefonsko številko, na kateri ste dosegljivi,
  • podatke o vozilu (znamka, tip, registrska številka).

Operater bo uredil vse potrebno za nudenje ustrezne pomoči, v sodelovanju z avto-moto klubom države, kjer se nahajate bo organiziral pomoč na cesti v tujini in vas obveščal o napredku intervencije.

Če boste v dogovoru z operaterjem nepredvidene stroške prevoza ali nočitve plačali sami, ste upravičeni do njihovega povračila, ki ga zahtevate z izpolnitvijo vloge za vračilo stroškov. Priložite ji originalna potrdila o plačilu in vse skupaj pošljite na naslov:

Avto-moto zveza Slovenije
Dunajska cesta 128
1000 Ljubljana

Članstva, ki vključujejo pomoč na cesti v tujini:

 

Želite izvedeti več?

Pokličite nas na brezplačno številko 080 28 20 ali kliknite na desni gumb.

Kontakt

  

  Hitre povezave:
Katero članstvo vam lahko predlagamo?
Primerjajte članstva
Prenesite AMZS aplikacijo z najboljšimi prometnimi informacijami in registrirajte svoje članstvo, da ga boste imeli vselej pri roki.

Splošni pogoji članstva Avto-moto zveze Slovenije