Srečanja: Za isti denar pri AMZS dobiš veliko več!

Pogovor

Melanija Godec Kozina, članica AMZS


Melanijo Godec Kozina je AMZS že nekajkrat rešil iz težav, nazadnje februarja letos, ko jo je avto pustil na cedilu tik pred hrvaško-srbsko mejo. Hitra pomoč na terenu in povračilo stroškov potovanja domov sta jo prepričala, da ob obnovi članstvo Plus nadgradi v Premium in razširi na vso družino.

Članica AMZS ste že vrsto let. Kaj vas je spodbudilo k sklenitvi članstva?

Všeč mi je, da je članstvo vezano na voznika, ne na avto. V družini je lahko več avtomobilov – tako je sedaj pri nas, ko tudi hči že vozi, v preteklosti, ko sem imela takšno službo, da sem za poslovne poti veliko uporabljala avto, pa sem si ga kdaj sposodila od staršev. In res mi je super, da če se kar koli pripeti s katerim koli avtom, mi bo AMZS pomagal. Pa tudi storitve in kritja, ki mi jih zagotavlja članstvo, so po mojem boljše kot pri zavarovalniški asistenci. Morda me je k včlanitvi prepričalo dejstvo, da je bil vrsto let član moj oče. Spomnim se naših družinskih potovanj v Nemčijo, Belgijo, na Nizozemsko … Takrat je imel AMZS za pomoč na cesti v tujini še knjižico s kuponi, ki smo jo imeli s sabo. Koristim pa tudi AMZS storitve v centru v Trbovljah, kjer opravljam tehnični pregled in registracijo.

Nam opišete katero od izkušenj z AMZS pomočjo na cesti.

Pred leti mi je avto odpovedal v Pulju. Bila sem izjemno pozitivno presenečena, kako hitro in na kakšen način je reševanje potekalo. Avtovleka je avto odpeljala do lokalnega servisa, a ker ta v nekaj dneh ni dobil ustreznega rezervnega dela in avta ni mogel popraviti, mi ga je AMZS peljal k mojemu mehaniku v Sloveniji. Pri čemer mi je kril tudi nepričakovano daljše bivanje v Pulju, prijateljici, ki me je prišla iskat in me odpeljala domov, pa povrnil stroške goriva. Po tej izkušnji nisem nikoli več razmišljala, ali podaljšati članstvo. Spomnim se tudi primera, ko mi je zmanjkalo bencina in mi ga je dostavil AMZS mehanik. Pa ko se mi je avto pokvaril v Trbovljah in mi ga je vleka odpeljala do serviserja, sama pa sem za čas, ko je bil avto na popravilu, dobila nadomestno vozilo. Največji vtis pa je name naredilo letošnje reševanje. S hčerjo in njenim fantom smo se vozili proti Beogradu, ko se nam je avto pokvaril tik pred hrvaško-srbsko mejo. Tudi tokrat je bil avto pripeljan v Slovenijo k mojemu mehaniku, nam pa je AMZS že v nekaj dneh povrnil stroške, ki smo jih imeli s potjo domov. Zaradi te izjemne izkušnje sem se odločila, da svoje članstvo nadgradim v najvišjo kategorijo in da vključim še moža in hči. Hči je stara 22 let in ima svoj avto, z možem pa razmišljava o potovanjih, zato bova rabila turistično in zdravstveno zavarovanje. Z družinskim članstvom imamo torej vsi zagotovljena kritja, ki jih potrebujemo.

Imate tudi vi zanimivo izkušnjo z AMZS? Delite jo z nami in ostalimi člani AMZS: pišite na naš elektronski naslov clanstvo@amzs.si ali motorevija@amzs.si.

Kaj vam pomeni avto? Radi vozite?

Rada imam velike in udobne avtomobile. Včasih sem res veliko vozila, naredila sem od sedem do osem tisoč kilometrov na mesec. Sedaj večinoma delam od doma, vseeno pa prevozim okoli 15 tisoč kilometrov letno. Ker sem včasih toliko vozila, mi je sedaj fino, če me kdo drug pelje. Mi pa avto predstavlja svobodo – da se lahko usedem vanj in se zapeljem, kamor želim. Pri čemer pa je avto zame tudi nuja. Ukvarjam se namreč z zeliščarstvom, homeopatijo, ajurvedo in terapevtskim delom. Avto med drugim potrebujem, da se lahko odpeljem nabirat zelišča. Pa tudi sicer se radi zapeljemo v Istro in v hribe. Trenutno z možem razmišljava, da bi šla z avtom v Makedonijo. Takšna pot je lahko kar nepredvidljiva, a vem, da bom, če se zanjo odločiva, z AMZS članstvom mirna.

Vas na cesti kaj moti, bi kaj spremenili?

Glede na ceno vinjet in cestnih taks bi lahko imeli boljšo cestno infrastrukturo. Vsaj pri nas v Zasavju ta ni v najboljšem stanju. To še zlasti opažam sedaj, ko moj mož šele v zrelih letih dela izpit za avto in sem njegova voznica spremljevalka. Tudi kultura voznikov bi se še lahko izboljšala. Že zgolj malenkosti, da se ne bi hupalo, če nekdo takoj ne spelje, ko se na semaforju pojavi zelena, ali da spustiš voznike, ki na stranski cesti čakajo, da se lahko vključijo v promet. Glede tega mi tudi moji prijatelji iz tujine povedo, da so presenečeni, koliko je v Sloveniji tovrstne nestrpnosti.

Veseli nas, da ste zadovoljni z AMZS. Imate morda vseeno kakšen predlog za izboljšave?

Pri podjetjih me zelo moti, da veliko vlagajo v pridobivanje novih strank, pozabljajo pa na obstoječe. Vsi imamo namreč radi občutek pripadnosti, zato menim, da je zelo pomembno ohranjati lojalnost. Morda bi lahko tudi AMZS bolj nagrajeval zvestobo svojih dolgoletnih članov.

Ali ste vedeli, da ...
AMZS članstvo vam zagotavlja pomoč na cesti po vsej Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Severni Afriki. Preverite seznam držav.

 

AMZS Premium - za brezskrbne poti, tudi v tujini

V enem paketu imate pomoč na cesti ter zdravstveno in turistično zavarovanje v tujini. Če sklenete družinsko članstvo, je zavarovana vsa družina. AMZS članstvo je vezano na voznika, ne na prevozno sredstvo, zato lahko prednosti koristite za različna prevozna sredstva, ki jih uporabljate, četudi niso vaša last.

Sklenite ali nadgradite svoje članstvo

 

Ključne besede


Motorevijapomoč na cestiSrečanjaAMZS članstvopomoč na cesti v tujiniintervjuamzs članstvoAMZS članstvo Premium

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

18

Priljubljenost članka

18

Shrani

Delite s prijatelji