Mladi kolesarji iz AMD Gorica na FIA ETEC v Tirani

Novice

Kolesarji iz AMD Gorica, zmagovalci AMZS izbora za FIA evropsko prometno-izobraževalno tekmovanje ETEC, ki je v organizaciji albanskega avtomobilskega kluba ACA od 14. do 17. 9. 2017 potekalo v Albaniji, so osvojili 15. mesto.


Na že 32. FIA ETEC evropskem kolesarskem prometno-izobraževalnem tekmovanju, ki je minuli konec tedna potekalo v Tirani, so predstavniki AMZS in Slovenije – mladi kolesarji iz AMD Gorica, med 22 sodelujočimi ekipami osvojili 15. mesto. Zmagala je ekipa iz Latvije, za katero sta se uvrstili dve ekipi iz Rusije.

Po uspešnih in napornih pripravah ekipe mladih kolesarjev iz AMD Gorica, ki je maja zmagala na slovenskem AMZS izboru za FIA ETEC tekmovanje, so njeni člani Julija Miklavec, Asia Cernatič, Taras Podgornik in Teo Sanabor pod vodstvom Lee Gabrijelčič ter Mirana Mozetiča pričakovali dobro uvrstitev. »Glede na to, da so bile ekipe med sabo zelo izenačene, je tudi 15. mesto spodbuden rezultat, za kar tako ekipi kot njenima mentorjema iskreno čestitamo,« je po tekmovanju povedal mag. Jure Kostanjšek, vodja področja varna mobilnost pri Avto-moto zvezi Slovenije.

Cilj tekmovanja, ki ga je mednarodna avtomobilistična zveza FIA prvič izvedla leta 1986, AMZS pa se ga udeležuje od leta 1997, je krepitev prometnega izobraževanja otrok in mladine v vseh državah članicah FIA, s čimer želijo tako FIA kot avto-moto klubi, ki na tekmovanju sodelujejo, pripomoči k zmanjševanju deleža mladih kolesarjev v prometnih nesrečah.

Prihodnje leto bo tekmovanje na Madžarskem.

 

Ključne besede


AMZSFIAkolesarjiPrometna varnostETECKolesarjenjeAMD Goricaamzsamd goricaprometno-izobraževalno tekmovanje

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji