Mladi kolesarji iz AMD Moste deveti v Evropi

Novice

Ekipa AMD Moste je Slovenijo in AMZS zastopala na kolesarskem prometno izobraževalnem tekmovanju mednarodne avtomobilistične zveze FIA v Budimpešti.


Na 33. FIA ETEC evropskem kolesarsko prometno-izobraževalnem tekmovanju, ki ga je minuli konec tedna organiziral madžarski avtomobilski klub MAK, so slovenski predstavniki, ekipa AMD Moste, v konkurenci 24 evropskih ekip dosegli odlično deveto mesto. Zmagala je ekipa iz Rusije, na drugem mestu so bili mladi kolesarji iz Latvije, tretji pa predstavniki Srbije. 

Slovensko ekipo so sestavljali učenci OŠ Sostro/AMD Moste, pod vodstvom mentorja Jožeta Draba ter Braneta Vršnika, ki je bila najboljša v slovenskem izboru v organizaciji AMZS. Udeležilo se ga je 15 ekip mladih kolesarjev med 10. in 12. letom pod mentorstvom avto-moto društev Dravograd, Gorica, Izlake, Kamnik, Lukovica, Markovci, Moste, MTT Maribor, Pinko Tomažič Piran in Štefan Kovač Murska. Pomerile so se v praktični vožnji s kolesom po poligonu, s teoretičnim testom preverile svoje znanje cestno prometnih predpisov in v risanju na temo prometa. 

Tekmovanja na Madžarskem sta se udeležila tudi podpredsednik Avto-moto zveze Slovenije Tomaž Andrejka in mag. Jure Kostanjšek, vodja področja varna mobilnost, ki je po tekmovanju povedal:

Naši kolesarji so bili odlično pripravljeni, kar se je pokazalo tudi pri končni uvrstitvi. Deveto mesto je zelo dober rezultat, še bolj kot sama uvrstitev pa so pomembne izkušnje in znanje, ki so ga dekleti in fanta pridobili. Upamo, da bomo s tovrstnimi tekmovanji in aktivnosti prometno varnost še izboljšali in da bodo ti mladi zgled tudi za svoje vrstnike. 

Cilj tekmovanja, ki ga je mednarodna avtomobilistična zveza FIA prvič izvedla leta 1986, AMZS pa se ga udeležuje od leta 1997, je krepitev prometnega izobraževanja otrok in mladine v vseh državah članicah FIA, s čimer želijo tako FIA kot avto-moto klubi, ki na tekmovanju sodelujejo, pripomoči k zmanjševanju deleža mladih kolesarjev v prometnih nesrečah. 

Prihodnje leto bo tekmovanje najboljših mladih kolesarjev v Ženevi organiziral švicarski avtomobilski klub.

Ključne besede


FIAETECAMD Moste

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji