Mladi kolesarji se pripravljajo na Budimpešto

Novice

Zmagovalci AMZS izbora Najboljši mladi kolesar iz ekipe AMD Moste se bodo septembra v Budimpešti pomerili z vrstniki iz drugih evropskih držav. Priprave so v polnem teku.


V zadnjem počitniškem tednu so se mladi kolesarji, ki bodo AMZS in Slovenijo zastopali na 33. FIA evropskem prometnem izobraževalnem tekmovanju mladih kolesarjev (ETEC) – to bo letos potekalo v organizaciji madžarskega avtomobilskega kluba MAK –, zbrali v Čatežu ob Savi, kjer s svojima mentorjema pridno vadijo in pilijo izvedbo vaj, ki jih čakajo na tekmovanju.

Ekipa iz AMD Moste je bila najboljša v slovenskem izboru, ki se ga je udeležilo 15 ekip mladih kolesarjev med 10. in 12. letom pod mentorstvom avto-moto društev Dravograd, Gorica, Izlake, Kamnik, Lukovica, Markovci, Moste, MTT Maribor, Pinko Tomažič Piran in Štefan Kovač Murska. Pomerile so se v praktični vožnji s kolesom po poligonu, s teoretičnim testom preverile svoje znanje cestno prometnih predpisov in v risanju na temo prometa. Prav med temi risbami smo jih izbrali pet, ki so bile najbolj izvirne. Njihovi avtorji bodo za nagrado prejeli VR očala za igranje poučne igrice AMZS City Drive VR

Nagrajenci:

  1. Maša Ahlin
  2. Jure Juvan
  3. Lucija Bajde
  4. Maj Mali
  5. Malaja Mikulin

 

Vsem udeležencem letošnjega izbirnega tekmovanja še enkrat iskreno čestitamo, ekipi AMD Moste pa želimo na tekmovanju v Budimpešti veliko spretnosti, znanja in tudi kanček sreče!

Ključne besede


FIAETECAMD Moste

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji