Najboljši mladi kolesarji potujejo na ETEC tekmovanje v Bar

Novice

Zmagala je ekipa mladih kolesarjev AMD Gorica 1, na FIA tekmovanje v Črno goro pa potujejo Robin Lili Hudej (AMD Gorica 2), Anabella Dogša (AMD Markovci), Domen Penko (AMD Moste 1) in Tian Joldić (AMD Kamnik).


Mladi kolesarji med 10. in 12. letom starosti so se v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem in na OŠ Vransko pod mentorstvom devetih avto-moto društev AMD Gorica, AMD Moste, AMD Kamnik, AMD Markovci, AMD Gornja Radgona, AMD Dravograd, AMD Kočevje, AMD Lukovica in AMD Štefan Kovač Murska Sobota udeležili AMZS izbirnega tekmovanja za 36. evropsko prometno-izobraževalno tekmovanje ETEC pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIA. 

Za uvrstitev na mednarodno tekmovanje se je pomerilo 56 tekmovalcev in tekmovalk iz 14 ekip. Štiričlanske ekipe (vsako so sestavljali dva fanta in dve dekleti) so se preizkusile v praktični vožnji s kolesom po poligonu in skozi labirint, opravile preizkus iz teoretičnega poznavanja cestnoprometnih predpisov, narisati pa so morale tudi risbo na temo prometa. 

Najbolje se je odrezala ekipa AMD Gorica 1 (Lara Pušnar, Lara Rijavec, Žan Bitežnik in Tristan Bizjak), drugo mesto je osvojila ekipa AMD Moste 1 (Maša Grum, Julija Dimnik, Maks Vidmar in Domen Penko), tretji pa so bili kolesarji iz ekipe AMD Gorica 2 (Mila Anamarija Valentinčič, Robin Lili Hudej, Rene Silajdžić in Lan Grilanc). 

V Črno goro najboljši štirje

Na mednarodno FIA kolesarsko tekmovanje, ki bo od 22. do 25. septembra v Baru, organiziral pa ga bo črnogorski avtomobilski klub AMSCG, bo odpotovala AMZS reprezentanca, sestavljena iz štirih najboljših posameznikov – dveh deklet in dveh fantov. To so: Robin Lili Hudej (AMD Gorica 2), Anabella Dogša (AMD Markovci), Domen Penko (AMD Moste 1) in Tian Joldić (AMD Kamnik). 

Mednarodna avtomobilistična zveza FIA za mlade kolesarje že vrsto let organizira tekmovanja ETEC, v katerih se na nacionalnem nivoju vključujejo evropski avtomobilski klubi. V pripravah na zaključno tekmovanje vsako leto sodeluje več kot milijon otrok v starosti med 10 in 12 let. Najboljši se udeležijo zaključnega tekmovanja. Evropsko tekmovanje pomeni tudi druženje z vrstniki iz drugih držav in spoznavanje njihovih kultur. AMZS izbirno tekmovanje Najboljši mladi kolesar, ki mlade kolesarje popelje na mednarodno tekmovanje avtomobilistične zveze FIA, organizira od leta 1997.

Rezultati

  1. AMD Gorica 1
  2. AMD Moste 1
  3. AMD Gorica 2
  4. AMD Moste 2
  5. AMD Kamnik
  6. AMD Markovci
  7. AMD Gornja Radgona
  8. AMD Dravograd 1
  9. AMD Kočevje
  10. AMD Lukovica 2
  11. AMD Lukovica 1
  12. AMD Štefan Kovač Murska Sobota 2
  13. AMD Štefan Kovač Murska Sobota 1
  14. AMD Dravograd 2

Ključne besede


FIAkolesarjiETECprometna varnostAMZS Center varne vožnje na Vranskemmladi kolesarjikolesarsko tekmovanjemladi

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

22

Priljubljenost članka

22

Shrani

Delite s prijatelji